Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nachos-bowl/

Nachos bowl – vegetar

Nachos bowl er virkelig en lækker og en sjov og lidt anderledes måde at spise tortillas, som vil være et hit til både hverdagsaftener og børnefødselsdage, hvor de kan serveres som ‘fyld selv’ skål med en masse skåle med fyld til.

Her får du dem i en skøn vegetarudgave, som er fra min kogebog ‘Valdemarsro Aftensmad‘. For at variere dem, kan du også bruge dem til at servere en skøn rest chili con carne eller lign.

Prøv også: min opskrift på mexi burgere >>

PT30M

Nachos Bowl - vegetar

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 8 tortillas pandekager
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g tomatpuré
  • 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 tsk smør
  • 150 g majskerner
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 200 g cheddar ost
  • 2 lime, skåret i både
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og placer dem på en bageplade med bagepapir, med små ovnfaste skåle, der er sat omvendt på bagepladen, så tortillaerne kan lægges over og formes som en skål. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, til de har fået lidt farve.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på skålene. De bliver sprøde, når de er kølet af.

Sauter løgene i olivenolie i en gryde ved middelvarme og under omrøring, til de er bløde og klare. Tilsæt squash, gulerod, krydderier, tomatpuré, hakkede tomater og kog op. Lad det simre uden låg i 15 minutter.

Tilsæt kidneybønner, kog op og smag til med salt og peber.

Smelt smør på en pande, kom majskernerne på panden og rist dem ved høj varme, til de er en smule sprøde.

Server tacoskålene med bønnefyld, avocado, majs, cheddarost og lidt lime til at dryppe over