Farserede peberfrugter


Halløj skønne barndomsklassiker – Farserede peberfrugter er jo en velkendt sag for mange af os, der var børn i 80´erne og retro retten smager jo altså virkelig herligt stadig.
Specielt når der bliver sat lidt fut på krydderierne i farsen, som jeg har lavet med hakket lam, men hvor man også snildt kan bruge både oksekød, svinekød eller kyllingefars.
Vi serverer gerne de farserede peberfrugter med couscous salat eller tabouleh bulgursalat – eller med bagte gulerødder, som virkelig er en herlig salat og grøn ret.
Farserede peberfrugter
- 2 rød peberfrugt
- Fars
- 400 g hakket lammekød, eller svinekød
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 40 g pinjekerner, ristede (kan undlades)
- 1 æg
- 1 tsk timian, tørret
- 30 g persille, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt spidskommen
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Rør alle ingredienserne til farsen godt sammen – brug gerne en håndmikser.
Hvis der er tid, så kan farsen med fordel laves et par timer i forvejen, så den får lov at hvile et par timer på køl – men det går også fint uden.
Skær peberfrugterne over og fjern kernehus.
Fyld farsen i de halve peberfrugter og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft.
Hej :)
Jeg har brugt en hel del af dine andre opskrifter – og tænker at denne her skal afprøves i aften :D
Du skriver at farsen kan fryses ned. Kan den fryses ned i rå tilstand eller skal den tilberedes først? :)
Skønt at høre – rigtig god fornøjelse med den :)
Du kan sagtens fryse den rå fars, hvis kødet ikke har været frosset tidligere.
Kh AC
Ja, farserede peberfrugter husker jeg tydeligt fra mine unge dage.
Jeg har grønne peberfrugter fra drivhuset, kan de mon bruges i denne ret?
Ja, det tror jeg sagtens du kan :)
Kan de færdige peberfrugter fryses
Jeg har ikke prøvet det, og tør ikke helt sige hvordan de bliver efter optøning.
Dejlig opskrift. Smager skønt??
Så skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for opskriften. De er i ovnen ;)
Jeg ville bare tilføre at jeg lavet at 500g og kunne kun lige få det til at være i 4 peberfrugter trods det var flotte store af slaggen – måtte droppe risen. Så måske er to peberfrugter til 400g i underkanten?
Mvh KK
Hej
Lækker opskrift, brugte 400g kyllinge fars og 4 halve snack pebere med top på. Det fungerede fint.