Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/farserede-peberfrugter/ Aftensmad Mormormad, Nem Hverdagsmad

Farserede peberfrugter

Farserede peberfrugter er nok en velkendt sag for mange af os, der var børn i 80´erne og retro retten smager altså virkelig herligt stadig.

Halløj skønne barndomsklassiker!

Specielt når der bliver sat lidt fut på krydderierne i farsen, som jeg har lavet med hakket lam og dejligt saftigt fyld, som får den lækreste smag fra de bagte peberfrugter. Det er en nem ret at lave og den passer meget af tiden sig selv i ovnen. Skulle der være en rest dagen efter, så smager det også godt kold.

Prøv også: opskrift på lækker græsk salat >>

PT45MPT25M4

Farserede peberfrugter

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Fars
  • 40 g pinjekerner
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1 tsk timian, tørret
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 rød peberfrugt
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 75 g feta, smuldret
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør pande til de får en smule gyldenbrun farve.

Kom dem i en skål, sammen med lammekød, løg, hvidløg, piskefløde, æg og krydderier. Rør farsen godt sammen. Den skal gerne være ret blød i konsistensen.

Skær peberfrugterne over og fjern kernehus.

Fyld farsen i de halve peberfrugter og sæt dem i et smurt ovnfast fad. Kom grøntsagsboullion i fadet og bag i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 175 grader varmluft. Tag fadet ud og fordel feta over peberfrugterne, dryp med lidt olivenolie og bag videre i 10 minutter.

Drys peberfrugterne med lidt finthakket persille inden servering.