Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/flyvende-jacob/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Flyvende Jacob

Flyvende Jacob er et ægte svensk børnefamiliehit! Flygande Jacob, som den hedder på svensk kan måske synes at være en spøjs kombination af kylling, sprødstegt bacon, bananer, flødeskum, chilisauce og jordnødder. Men jeg lover, at herhjemme får retten gode point fra både børn og voksne. Det smager virkelig (overraskende) godt og så synes børn, det er ret skørt, fjollet og sjovt med flødeskum og bananer i aftensmaden.

Her får du opskriften i en nem og hverdagsvenlig version, som kan være klar til servering på 30 minutter, hvis du har fundet alle ingredienserne frem inden.

Prøv også: opskrift på burger med crispy kylling >>

Flyvende Jacob
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 600 g kyllingebryst, skåret i grove tern
  • 1 tsk sød paprika
  • 2 banan, skåret i skiver på ca. 1 cm
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 dl mild chilipasta
  • 75 g bacon, i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 50 g saltede peanuts
  • 2 spsk persille, finthakket
  • 3 dl basmati ris
  • 70 g blandet salat
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Drys kylling stykkerne med salt, peber og sød paprika og bag dem i et smurt ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Pisk imens en luftig flødeskum og rør flødeskummen med chilipasta. Kog også risene efter anvisning på emballagen.

Tag fadet med kylling ud af ovnen og fordel banan over og derefter chiliflødeskum. Skrue temperaturen på ovnen op til 210 grader varmluft og bag videre i ovnen i 15 minutter til retten er gylden.

Steg bacon sprødt på en pande med lidt olie. Skær bacon i mindre stykker.

Drys den færdige ovnret med sprød bacon, peanuts og friskhakket persille. Server med ris og lidt grøn salat.