Flyvende Jacob


Flyvende Jacob er et ægte svensk børnefamiliehit! Flygande Jacob, som den hedder på svensk kan måske synes at være en spøjs kombination af kylling, sprødstegt bacon, bananer, flødeskum, chilisauce og jordnødder. Men jeg lover, at herhjemme får retten gode point fra både børn og voksne. Det smager virkelig (overraskende) godt og så synes børn, det er ret skørt, fjollet og sjovt med flødeskum og bananer i aftensmaden.
Her får du opskriften i en nem og hverdagsvenlig version, som kan være klar til servering på 30 minutter, hvis du har fundet alle ingredienserne frem inden.
Prøv også: opskrift på burger med crispy kylling >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flyvende Jacob
- 600 g kyllingebryst, skåret i grove tern
- 1 tsk sød paprika
- 2 banan, skåret i skiver på ca. 1 cm
- 2,50 dl piskefløde
- 1 dl mild chilipasta
- 75 g bacon, i skiver
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Til servering
- 50 g saltede peanuts
- 2 spsk persille, finthakket
- 3 dl basmati ris
- 70 g blandet salat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Drys kylling stykkerne med salt, peber og sød paprika og bag dem i et smurt ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Pisk imens en luftig flødeskum og rør flødeskummen med chilipasta. Kog også risene efter anvisning på emballagen.
Tag fadet med kylling ud af ovnen og fordel banan over og derefter chiliflødeskum. Skrue temperaturen på ovnen op til 210 grader varmluft og bag videre i ovnen i 15 minutter til retten er gylden.
Steg bacon sprødt på en pande med lidt olie. Skær bacon i mindre stykker.
Drys den færdige ovnret med sprød bacon, peanuts og friskhakket persille. Server med ris og lidt grøn salat.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har et spørgsmål
Hvad for en chilipasta har du brugt
Skal prøv at lave den
Hej Hanne
Jeg har brugt den der hedder chuchum mild chilipasta, den kan købes i større supermarkeder. Jeg har fx set den i kvickly.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fik en vældig tynd sauce. Tyndere end jeg havde håbet i en ret med piskefløde. Brugte kylling uden vand. Hvordan skal det være?
Piskede du fløden til en tyk og luftig flødeskum?
Kh Ann-Christine
Den må jeg prøve i morgen – jeg har et par nisser på 10 og 13 som gennem længere tid har opøvet en “det kan jeg ikke li”-holdning til nærmest ligegyldigt hvad vi laver til aftensmad – den her MÅ forvirre dem tilpas meget haha
Haha, det er skægt! Jeg håber de bliver glade for resultatet af den lidt skøre sammensætning :)
Kh Ann-Christine