Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hakkeboeffer-med-bloede-loeg/

Hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og den lækreste brune sauce er jo virkelig en sand klassiker.

Jeg har gjort retten lidt ekstra lækker med svampe og timian, som passer perfekt til retten og giver tilmed den lækreste smag til saucen.

Når retten er serveret med en hjemmelavet sprød agurkesalat, så er det virkelig et hit og en ret der kan få det helt store smil frem hos min lille familie.

Prøv også: min opskrift på hakkebøffer i fad >>

PT45Mter

Hakkebøffer med bløde løg

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Husk at tilberede agurkesalat først og koge kartoflerne, imens resten af retten tilberedes.

Bløde løg og svampe
Varm en pande op med olie og halvdelen af smørret og rist svampene med timian på panden under omrøring og høj varme til de har fået lidt kulør og er blevet tilpas lækre. Tag svampene fra på en tallerken.

Skrue ned til middelvarme, tilsæt resten af smørret og løgringene. Sauter løgene til de er klare og bløde. Dryp en smule balsamico over og sæt derefter løgene til side sammen med svampene.

Hakkebøffer
Form kødet til 4 lige store hakkebøffer. Drys dem med salt og peber på. Steg hakkebøfferne i smør i 2-3 minutter på begge side, på den samme pande som svampene og løgene er stegt på. Sæt derefter hakkebøfferne til side.

Saucen
Kom grøntsagsboullion og kartoffelvand på panden, og brug en træpalet til at skrabe al krymlen fra svampe, løg og bøffer af panden, så det kan koge ud i saucen. Rør godt rundt, så det fordeler sig godt. Smag saucen til med piskefløde, worchestershiresauce, evt mere peber og jævn den til sidst med saucejævner og kulør efter smag og behag. Kog godt igennem.

Kom bøfferne tilbage på panden, top med bløde løg og svampe og server retten med agurkesalat og kartofler.