Hakkebøffer med bløde løg


Hakkebøffer med bløde løg og den lækreste brune sauce er en sand klassiker og det smager simpelthen så dejligt, med kartofler og syltede agurker til.
Jeg har gjort retten lidt ekstra lækker med svampe og timian, som passer perfekt til og giver den lækreste smag til saucen, som bliver ekstra fyldig og god med smagen fra svampene.
Når retten er serveret med en hjemmelavet sprød agurkesalat, så er det virkelig et hit og en ret der kan få det helt store smil frem hos min lille familie.
Prøv også: min opskrift på hakkebøffer i fad >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hakkebøffer med bløde løg
- Bløde løg og svampe
- 200 g champignon, Skåret i skiver
- 100 g kantareller, halverede
- 2 stængler frisk timian
- 3 løg, skåret i ringe
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk smør
- 1 tsk olivenolie
- Hakkebøffer
- 500 g hakket oksekød
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør
- Sauce
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl kartoffelvand
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk worcestershire sauce
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk majsstivelse, rørt med en smule vand - mængden til saucen er jævnet.
- Til servering
- 200 g syltede agurker
- 1 kg kartofler, kogte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Husk at tilberede agurkesalat først og koge kartoflerne, imens resten af retten tilberedes.
Bløde løg og svampe
Varm en pande op med olie og halvdelen af smørret og rist svampene med timian på panden under omrøring og høj varme til de har fået lidt kulør og er blevet tilpas lækre. Tag svampene fra på en tallerken.
Skrue ned til middelvarme, tilsæt resten af smørret og løgringene. Sauter løgene til de er bløde. Dryp en smule balsamico over og sæt derefter løgene til side sammen med svampene.
Hakkebøffer
Form kødet til 4 lige store hakkebøffer. Drys dem med salt og peber på. Steg hakkebøfferne i smør i 2-3 minutter på begge side, på den samme pande som svampene og løgene er stegt på. Sæt derefter hakkebøfferne til side.
Saucen
Kom grøntsagsboullion og kartoffelvand på panden, og brug en træpalet til at skrabe al krymlen fra svampe, løg og bøffer af panden, så det kan koge ud i saucen. Rør godt rundt, så det fordeler sig godt. Smag saucen til med piskefløde, worchestershiresauce, evt mere peber. Jævn den til sidst med lidt majsstivelse rørt i en smule vand, rør lidt i ad gangen og kog godt igennem. Brug evt lidt kulør efter smag og behag.
Kom bøfferne tilbage på panden, top med bløde løg og svampe og server retten med agurkesalat og kartofler.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad vil du forslå som saucejævner?
Blot majsstivelse rørt i en anelse kold boullion, vand eller lign
Kh Ann-Christine
Hej :)
lyder superlækkert ! tak for dine mange ekstra gode opskrifter, du har lige et twist på mange madretter, der gør dem bedre end alm. udgave.
Jeg tænkte på, de her hakkebøffer, de “må” gerne steges så kort tid og spises når de ikke er gennemstegte ? dvs. farsen er let rød når den spises? jeg skal bare lige tjekke, da jeg troede det var med risiko for maveproblemer at spise fars der ikke er helt gennemstegt dvs. slet ikke rødligt i farven. :)
Mange hilsener,
Boon :)
Hej Boon
Mange tak for din søde hilsen og pæne ord om mine opskrifter.
Mht stegning af hakkebøffer, så er den officielle anbefaling fra sundhedsstyrelsen, at man gennemsteger hakkekød som fx købt i supermarkedet. Jeg foretrækker selv, at min hakkebøf skal være let rød i midten og altså ikke helt gennemstegt, når jeg skal spise den, da jeg synes den kan blive lidt tør og kedelig i smagen af at blive gennemstegt.
Man kan fx hakke kødet selv til en god hakkebøf, så ved man at kødet er helt friskhakket og derved ikke har så høj risiko for de bakterier som ellers kan være i hakkekød.
Men uanset, så skal man endelig altid udelukkende gøre det man selv har det bedst med og er tryg ved.
Kh Ann-Christine
super opskrift. Det var nemt at lave og smagte SÅ godt
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine