Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hakkeboeffer-med-bloede-loeg/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mormormad, Vinter

Hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og den lækreste brune sauce er en sand klassiker og det smager simpelthen så dejligt, med kartofler og syltede agurker til.

Jeg har gjort retten lidt ekstra lækker med svampe og timian, som passer perfekt til og giver den lækreste smag til saucen, som bliver ekstra fyldig og god med smagen fra svampene.

Når retten er serveret med en hjemmelavet sprød agurkesalat, så er det virkelig et hit og en ret der kan få det helt store smil frem hos min lille familie.

Prøv også: min opskrift på hakkebøffer i fad >>

PT45MPT45M4

Hakkebøffer med bløde løg

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Bløde løg og svampe
  • 200 g champignon, Skåret i skiver
  • 100 g kantareller, halverede
  • 2 stængler frisk timian
  • 3 løg, skåret i ringe
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • Hakkebøffer
  • 500 g hakket oksekød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør
  • Sauce
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl kartoffelvand
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk saucejævner, (eller til saucen er jævnet)
  • Tilbehør
  • 200 g syltede agurker
  • 1 kg kartoffel, kogte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Husk at tilberede agurkesalat først og koge kartoflerne, imens resten af retten tilberedes.

Bløde løg og svampe
Varm en pande op med olie og halvdelen af smørret og rist svampene med timian på panden under omrøring og høj varme til de har fået lidt kulør og er blevet tilpas lækre. Tag svampene fra på en tallerken.

Skrue ned til middelvarme, tilsæt resten af smørret og løgringene. Sauter løgene til de er klare og bløde. Dryp en smule balsamico over og sæt derefter løgene til side sammen med svampene.

Hakkebøffer
Form kødet til 4 lige store hakkebøffer. Drys dem med salt og peber på. Steg hakkebøfferne i smør i 2-3 minutter på begge side, på den samme pande som svampene og løgene er stegt på. Sæt derefter hakkebøfferne til side.

Saucen
Kom grøntsagsboullion og kartoffelvand på panden, og brug en træpalet til at skrabe al krymlen fra svampe, løg og bøffer af panden, så det kan koge ud i saucen. Rør godt rundt, så det fordeler sig godt. Smag saucen til med piskefløde, worchestershiresauce, evt mere peber og jævn den til sidst med saucejævner og kulør efter smag og behag. Kog godt igennem.

Kom bøfferne tilbage på panden, top med bløde løg og svampe og server retten med agurkesalat og kartofler.