Pasta al Forno – Bagt pasta med kylling og grønt


Pasta al forno er italiensk for bagt pasta – og her servere jeg en lækker bagt pasta med kylling, grøntsager og ostesauce. En herlig ret, som kan varieres uendeligt. Alt efter sæson og grønt, andre varianter af kød eller man kan lave den helt vegetarisk.
Det er rigtig hyggemad og den er et hit hos hele familien, både børn og voksne – og pasta al forno er en skøn måde at kombinere en dejlig menu med både comfort mad og lækre grøntsager.
Prøv også: Opskrift på bagt pasta bolognese >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta al Forno med kylling, grøntsager og ostesauce
- 400 g kyllingefilet, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 2 squash, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 0,50 broccoli, i små buketter
- 500 g pasta
- 200 g cherrytomater, skåret i halve
- 80 g spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ostesauce
- 1 spsk smør
- 25 g hvedemel
- 2 dl mælk
- 120 g frisk mozzarella
- 75 g parmesan, friskrevet
- Til drys
- 40 g rasp
- 50 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm en sauterpande op med olie og brun hurtigt kyllingekødet under konstant omrøring. Skrue ned for varmen og sauter løg og hvidløg på panden med kylling, til løgene er bløde. Tilsæt squash, bladselleri og broccoli og rør det godt igennem.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand til den er lige 2-3 minutter fra at være færdig tilberedt. Hæld vandet fra pastaen af i en sigte sat over en skål. Hæld 2 dl af kogevandet fra pastaen i sauterpanden med kylling. Kog saucen op til kogepunktet og lad den derefter simre i 5 minutter, mens du laver ostesaucen.
Ostesauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Pisk mælk i og rør derefter mozzarella og parmesanost i saucen. Rør til den er cremet og ensartet. Smag til med salt og peber og sluk for varmen.
Vend pastaen i sauterpanden med grøntsager og kylling og rør det godt sammen. Rør også cherrytomater, spinat og basilikum i og smag godt til med salt og peber.
Kom skiftevis pastaret og ostesauce i et smurt ovnfast fad.
Vend rasp og parmesan sammen og drys det over tilsidst.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 15 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
kan man lave opskriften med spaghitti pasta
Ja, det kan du fint
Kh Ann-Christine
En rigtig dejlig ret, som jeg prøvede i går – og som jeg bestemt vil prøve igen! Men – tilberedningstiden på 30 minutter, må vel være efter man har revet parmesan, skåret kylling, skyllet, snittet, revet og hakket diverse grøntsager? Jeg kan ikke se for mig, hvordan man skal kunne nå alt det, samtidig med, at det også skal steges og koges sammen, pastaen koges og sovsen laves – jeg kunne ihvertfald ikke, selvom jeg ikke er nybegynder i et køkken.
Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert ift. saucen, men den blev helt forkert. Istedet for at blive til en sauce blev det mere til en dej? som jeg i hvert fald ikke brugte.. jeg ved ikke hvad der gik galt… man skulle næsten tro der var for meget ost og for lidt væske?
Nu skal vi snart spise, så jeg håber det alligevel smager godt, men det gør det jo nok… :-)
Det lyder næsten til at der er blevet målt noget forkert undervejs i madlavningen.
Jeg kan ikke helt forstå ellers hvordan du kan få ostesaucen til at blive til en dej med 25 g hvedemel og mælk. Osten skal selvfølelig have tid til at smelte, kan det være det der er gået galt?
Kh Ann-Christine