Pasta al Forno – Bagt pasta med kylling og grønt
Pasta al forno er italiensk for bagt pasta – og her servere jeg en lækker bagt pasta med kylling, grøntsager og ostesauce. En herlig ret, som kan varieres uendeligt. Alt efter sæson og grønt, andre varianter af kød eller man kan lave den helt vegetarisk.
Det er rigtig hyggemad og den er et hit hos hele familien, både børn og voksne – og pasta al forno er en skøn måde at kombinere en dejlig menu med både comfort mad og lækre grøntsager.
Prøv også: Opskrift på bagt pasta bolognese >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta al Forno med kylling, grøntsager og ostesauce
- 400 g kyllingefilet, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 2 squash, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 0,50 broccoli, i små buketter
- 500 g pasta
- 200 g cherrytomater, skåret i halve
- 80 g spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ostesauce
- 1 spsk smør
- 25 g hvedemel
- 2 dl mælk
- 120 g frisk mozzarella
- 75 g parmesan, friskrevet
- Til drys
- 40 g rasp
- 50 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en sauterpande op med olie og brun hurtigt kyllingekødet under konstant omrøring. Skrue ned for varmen og sauter løg og hvidløg på panden med kylling, til løgene er bløde. Tilsæt squash, bladselleri og broccoli og rør det godt igennem.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand til den er lige 2-3 minutter fra at være færdig tilberedt. Hæld vandet fra pastaen af i en sigte sat over en skål. Hæld 2 dl af kogevandet fra pastaen i sauterpanden med kylling. Kog saucen op til kogepunktet og lad den derefter simre i 5 minutter, mens du laver ostesaucen.
Ostesauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Pisk mælk i og rør derefter mozzarella og parmesanost i saucen. Rør til den er cremet og ensartet. Smag til med salt og peber og sluk for varmen.
Vend pastaen i sauterpanden med grøntsager og kylling og rør det godt sammen. Rør også cherrytomater, spinat og basilikum i og smag godt til med salt og peber.
Kom skiftevis pastaret og ostesauce i et smurt ovnfast fad.
Vend rasp og parmesan sammen og drys det over tilsidst.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 15 minutter.
Skal man bruge en dåse hakkede tomater? Det står ikke i ingredienslisten, men der står hakkede tomater i fremgangsmåden.
Det er cherrytomater – jeg har rettet i fremgangsmåden nu, hvor jeg var kommet til at skrive hakkede tomater. Det er blot tomaterne i ingredienslisten :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor meget hakket tomat skal der bruges? Synes ikke det står i opskriften?!
Det er cherrytomater – jeg har rettet i fremgangsmåden nu, hvor jeg var kommet til at skrive hakkede tomater. Det er blot tomaterne i ingredienslisten :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge cremefine i stedet for mælk i retten?
Jeg bruger ikke selv cremefine, så skal ikke kunne sige hvordan det vil fungere – men prøv det endelig bare af.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Jeg søgte på “nem ret med pasta” på nettet, og denne ret kom så frem som en af de første. Jeg ved ikke, hvem der kan lave denne ret på 45 minutter, men her står jeg i hvert fald 2 timer senere med en ret med hele cherrytomater, fordi jeg ikke havde tid til at skære dem ud i halve. Denne her ret er ikke for nybegyndere, hvis I spørger mig …
Hvad har du dog brugt de 2 timer på, hvis ikke du engang kunne nå at halvere cherrytomater??
Hvis du søger nem pastaret, så søg på onepot her på siden, så kommer der flere forskellige frem. Jeg har prøvet nogle stykker af dem og de er nemme og lige til at gå til.
Kan den varmes op dagen efter
Ja, men den er bedst friskbagt.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Virkelig lækker ret. Lavede den i går. Kom gulerødder i i stedet for spinat. Det blev virkelig godt. Jeg er kæmpe fan
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift!
Hvis den skal fryses, er det så bedst at lægge den i fryseren, når man har samlet det hele i fadet og først lave retten færdig i ovnen, når man ønsker at tage den op igen? :)
Hej Lea
Tak for din søde hilsen :)
Begge dele kan fungere. Hvis det er det hele fad, så samler jeg det og bager det halvt færdigt i ovnen og derefter i fryseren. Lad retten tø op, enten i køleskab eller på køkkenbordet og bag færdig inden servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Denne ret skal prøves i morgen.
Jeg bruger dine opskrifter igen og igen.
De er så lækre og nemme at gå til.
Ønsker dig et godt og lykkebringende nytår.
Bedste hilsner fra
Britta
Hvor er du sød! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Rigtig godt og lykkebringende nytår til dig og dine
Rigtig god fornøjelse med den lækre Pasteret
Kh Ann-Christine
Kan man lave denne ret med frisk pasta i stedet? Tak for så mange lækre opskrifter ❤️
Mange tak for din søde hilsen :) Det er nok mest en smagssag.
Jeg synes, frisk pasta kan blive lidt udkogt, når det bages. Men jeg har ikke prøvet med frisk pasta i denne, så giv det et forsøg og se hvad du synes :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
500g kogt pasta eller ukogt?
Hej Stine
Mængden i ingredienslisten er utilberedt, medmindre der specifikt står noget andet i ingredienslisten :)
– der står i opskriften hvornår pastaen skal koges
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Jeg skal spørge dig,om man kan bruge Mornaysauce til de travle dage, i stedet for at lave ostesaucen fra bunden af?
Tak for altid fantastiske opskrifter!
Tusind tak for din søde hilsen.
Det er helt op til dig, så prøv det endelig bare af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en super lækker opskrift. Er lidt i tvivl om hvad man skal bruge det opkogte pastavand til. Er det mig, der har overset noget?
Mh
Cecilie
Tusind tak for din søde hilsen.
Pastavandet står i afsnit 2 at det skal hældes i sauterpanden til kyllingen.
Kh Ann-Christine
Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert ift. saucen, men den blev helt forkert. Istedet for at blive til en sauce blev det mere til en dej? som jeg i hvert fald ikke brugte.. jeg ved ikke hvad der gik galt… man skulle næsten tro der var for meget ost og for lidt væske?
Nu skal vi snart spise, så jeg håber det alligevel smager godt, men det gør det jo nok… :-)
Det lyder næsten til at der er blevet målt noget forkert undervejs i madlavningen.
Jeg kan ikke helt forstå ellers hvordan du kan få ostesaucen til at blive til en dej med 25 g hvedemel og mælk. Osten skal selvfølelig have tid til at smelte, kan det være det der er gået galt?
Kh Ann-Christine
En rigtig dejlig ret, som jeg prøvede i går – og som jeg bestemt vil prøve igen! Men – tilberedningstiden på 30 minutter, må vel være efter man har revet parmesan, skåret kylling, skyllet, snittet, revet og hakket diverse grøntsager? Jeg kan ikke se for mig, hvordan man skal kunne nå alt det, samtidig med, at det også skal steges og koges sammen, pastaen koges og sovsen laves – jeg kunne ihvertfald ikke, selvom jeg ikke er nybegynder i et køkken.
kan man lave opskriften med spaghitti pasta
Ja, det kan du fint
Kh Ann-Christine