Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-al-forno/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Italiensk, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Pasta al Forno – Bagt pasta med kylling og grønt

Pasta al forno er italiensk for bagt pasta – og her servere jeg en lækker bagt pasta med kylling, grøntsager og ostesauce. En herlig ret, som kan varieres uendeligt. Alt efter sæson og grønt, andre varianter af kød eller man kan lave den helt vegetarisk.

Det er rigtig hyggemad og den er et hit hos hele familien, både børn og voksne – og pasta al forno er en skøn måde at kombinere en dejlig menu med både comfort mad og lækre grøntsager.

Prøv også: Opskrift på bagt pasta bolognese >>

Pasta al Forno med kylling, grøntsager og ostesauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • 400 g kyllingefilet, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 2 squash, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 0,50 broccoli, i små buketter
  • 500 g pasta
  • 200 g cherrytomater, skåret i halve
  • 80 g spinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ostesauce
  • 1 spsk smør
  • 25 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 120 g frisk mozzarella
  • 75 g parmesan, friskrevet
  • Til drys
  • 40 g rasp
  • 50 g parmesan, friskrevet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en sauterpande op med olie og brun hurtigt kyllingekødet under konstant omrøring. Skrue ned for varmen og sauter løg og hvidløg på panden med kylling, til løgene er bløde. Tilsæt squash, bladselleri og broccoli og rør det godt igennem.

Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand til den er lige 2-3 minutter fra at være færdig tilberedt. Hæld vandet fra pastaen af i en sigte sat over en skål. Hæld 2 dl af kogevandet fra pastaen i sauterpanden med kylling. Kog saucen op til kogepunktet og lad den derefter simre i 5 minutter, mens du laver ostesaucen.

Ostesauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Pisk mælk i og rør derefter mozzarella og parmesanost i saucen. Rør til den er cremet og ensartet. Smag til med salt og peber og sluk for varmen.

Vend pastaen i sauterpanden med grøntsager og kylling og rør det godt sammen. Rør også cherrytomater, spinat og basilikum i og smag godt til med salt og peber.

Kom skiftevis pastaret og ostesauce i et smurt ovnfast fad.
Vend rasp og parmesan sammen og drys det over tilsidst.

Bag retten i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 15 minutter.