Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-aeble/

Pizza med æble, blå ost og serrano

Denne skønne pizza med æble, blå ost og serranoskinke overrasker virkelig positivt.

En lidt anderledes topping, men særdeles vellykket. For æble, serrano og blå ost passer bare perfekt sammen – og med den varme pizzabund, smeltede ost og et drys rucola, så bliver det ret så lækkert!

Toppingen på denne pizza er delvist inspireret af en pizza, som vi fik serveret på Piccolina i Aarhus i efteråret – Martin bestilte månedens favorit, uden at vide hvad der var på, og den var blandt andet med æble og serrano. En lidt anderledes pizza, som var virkelig velsmagende.

Prøv også: Min opskrift på pizzasnegle

PT2H

Pizza med æble, blå ost og serrano

2 stk.    2 timer
2 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller i til koldhævning i køleskabet natten over.

Pizzasauce
Blend alle ingredienserne til en ensartet sauce

Brug ca .1-2 spsk. pr pizza (Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner)

Topping og bagning
Bag parmaskinken i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 200 grader til den bliver sprød – det tager ca. 7-10 minutter.

Sæt derefter ovnen til at varme op på den højeste temperatur og sæt en bageplade, bagestål eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.

Mozzarellaen drænes, duppes med køkkenrulle og skæres i mindre stykker.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Fordel lidt pizzasauce over begge.

Kom derefter et tyndt lag parmaskinke, mozzarella, gorgonzola og æble på hver pizza.

Slå ovnen over på grill og bag pizzaerne i ovnen i 4-5 minutter – hold øje med dem.

Drys med lidt frisk timian og finthakket rosmarin inden servering.