Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-aeble/

Pizza med æble, blå ost og serrano

Denne skønne pizza med æble, blå ost og serranoskinke overrasker virkelig positivt.

En lidt anderledes topping, men særdeles vellykket. For æble, serrano og blå ost passer bare perfekt sammen – og med den varme pizzabund, smeltede ost og et drys rucola, så bliver det ret så lækkert!

Toppingen på denne pizza er delvist inspireret af en pizza, som vi fik serveret på Piccolina i Aarhus i efteråret – Martin bestilte månedens favorit, uden at vide hvad der var på, og den var blandt andet med æble og serrano. En lidt anderledes pizza, som var virkelig velsmagende.

Prøv også: Min opskrift på pizzasnegle

PT+30M

Pizza med æble, blå ost og serrano

2 pers.     +30 min.
2 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+30 min.
Fremgangsmåde

Lav pizzadejen i forvejen efter denne opskrift – og pizzasauce efter denne opskrift.

Bag parmaskinken i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 200 grader til den bliver sprød – det tager ca. 7-10 minutter.

Sæt derefter ovnen til at varme op på den højeste temperatur og sæt en bageplade, bagestål eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.

Mozzarellaen drænes, duppes med køkkenrulle og skæres i mindre stykker. Form pizzaerne og fordel lidt pizzasauce over begge. Kom derefter et tyndt lag parmaskinke, mozzarella, gorgonzola og æble på hver pizza.

Slå ovnen over på grill og bag pizzaerne i ovnen i 4-5 minutter – hold øje med dem.

Drys med lidt frisk timian og finthakket rosmarin inden servering.