Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-aeble/ Aftensmad Italiensk, Pizza

Pizza med æble, blå ost og serrano

Denne skønne pizza med æble, blå ost og serranoskinke overrasker virkelig positivt.

En lidt anderledes topping, men særdeles vellykket. For æble, serrano og blå ost passer bare perfekt sammen – og med den varme pizzabund, smeltede ost og et drys rucola, så bliver det ret så lækkert!

En lidt anderledes pizza, som var virkelig velsmagende, for den salte skinke, sammen med den sprøde og søde æble med lidt syre er bare et helt perfekt match til blå ost.

Prøv også: Min opskrift på pizzasnegle >>

Pizza med æble, blå ost og serrano
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M2
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra mel til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
  • Pizzasauce
  • 200 g hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,50 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk timian, tørret
  • salt
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • Topping
  • 140 g parmaskinke
  • 100 g gorgonzola
  • 2 æble, i tynde skiver
  • 250 g frisk mozzarella
  • 75 g rucola
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller i til koldhævning i køleskabet natten over.

Pizzasauce
Blend alle ingredienserne til en ensartet sauce

Brug ca .1-2 spsk. pr pizza (Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner)

Topping og bagning
Bag parmaskinken i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 200 grader til den bliver sprød – det tager ca. 7-10 minutter.

Sæt derefter ovnen til at varme op på den højeste temperatur og sæt en bageplade, bagestål eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.

Mozzarellaen drænes, duppes med køkkenrulle og skæres i mindre stykker.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Fordel lidt pizzasauce over begge.

Kom derefter et tyndt lag parmaskinke, mozzarella, gorgonzola og æble på hver pizza.

Slå ovnen over på grill og bag pizzaerne i ovnen i 4-5 minutter – hold øje med dem.

Drys med rucola inden servering.