Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedvinssauce/ Festmad Franske retter, Nytår, Tilbehør Aftensmad

Rødvinssauce

Her vil jeg dele min opskrift på hjemmelavet rødvinssauce, som er perfekt til alt fra oksekød til vildt.

Den er vældig nem at lave, men kræver lidt tid i gryden for rigtig at trække smag og blive lækker. Til gengæld kan den del fint tilberedes dagen før den skal serveres, så man kan være godt med, inden maden skal serveres for gæsterne.

Prøv også: min skønne opskrift på bearnaise sauce >>

PT60MPT10M4

Rødvinssauce

Tid i alt60 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 100 g champignon, finthakket
  • 4 dl rødvin
  • 2 dl kalvebouillon
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk smør
  • salt
  • sort peber
  • Derudover
  • 1 tsk majsstivelse, til at jævne saucen (kan undlades)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og sauter løg, hvidløg og champignoner ved middelvarme, til løgene er klare. Tilsæt rødvin, kalvefond, worcestershiresauce og timian.

Lad saucen simre i 45 minutter under låg.

Hæld den gennem en si over i en anden gryde, kog ind til smagen er skøn.

Jævn saucen med saucejævner, hvis konsistensen ønskes tykkere og mere cremet.

Smag til med salt, peber og evt mere worcestershiresauce.