Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marcipankonfekt-med-appelsin/

Marcipankonfekt med appelsin

Marcipankonfekt med appelsin og den lækre søde orangelikør, Grand Marnier.

Jeg er vild med appelsinlikør og synes det er fantastisk i såvel cocktails, som konfekt og som et lille glas likør ved festlige lejligheder.

Disse lækre marcipankonfekt kugler er fyldt med Grand Marnier, revet appelsinskal og overtrukket med mørk chokolade. Det spiller godt sammen med den lidt bitre chokolade, den søde marcipan og den lækre appelsinaroma.

Prøv også: min opskrift på søde peberkagehuse >>

PT1H30M

Marcipankonfekt med appelsin

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 125 g marcipan
  • 0,50 øko appelsin, lidt saft og fintrevet skal
  • 2 spsk grand marnier
  • 3 spsk flormelis
  • 0,25 tsk vaniljepulver
  • Chokoladeovertræk og pynt
  • 100 g mørk chokolade, tempereret
  • 1 øko appelsin, appelsinskal i juliennestrimler
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Ælt marcipanen grundigt sammen med en smule appelsinsaft, og  appelsinskal efter smag, Grand Marnier, flormelis og vanilje, til det er ensartet. Marcipanen bliver ret blød, men sætter sig i køleskabet, så den bliver nem at arbejde med igen.

Sæt marcipanen i køleskabet i en times tid eller natten over.

Tril runde kugler og sæt dem i køleskabet i 15 minutter. Skær tynde appelsinskal juliennestrimler af en appelsin.

Overtræk marcipankuglerne med tempereret mørk chokolade og pynt med et lille stykke appelsinskal. Lad chokoladen størkne og pensl med lidt spiseligt guldstøv inden servering.