Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marcipankonfekt-med-appelsin/

Marcipankonfekt med appelsin

Vi har aftalt at skrue julebarometeret op på max denne weekend, med julebagning og konfektlavning til den helt store guldmedalje.

Jeg er lidt pjattet med den søde orangelikør, Grand Marnier – og synes den er fantastisk i såvel cocktails, som konfekt og som et lille glas likør ved festlige lejligheder. Disse lækre marcipankonfekt kugler er fyldt med Grand Marnier, revet appelsinskal og overtrukket med mørk chokolade. Det spiller godt sammen. Den lidt bitre chokolade, den søde marcipan og den lækre appelsinaroma …

Prøv også: min opskrift på søde peberkagehuse >>

PT1H30Mter

Konfekt med appelsin

30 stk.    1 time 30 minutter
30 stk.
Ingredienser
  • 125 g marcipan
  • 1 spsk appelsinsaft
  • 1 spsk fint revet øko appelsinskal
  • 2 spsk Grand Marnier
  • 2 spsk flormelis
  • 1/3 vaniljestang
  • Chokoladeovertræk og pynt
  • 100 g mørk chokolade
  • lidt appelsinskal i juliennestrimler
  • spiseligt guldstøv
Udskriv opskrift
1 time 30 minutter
Fremgangsmåde

Skrab vaniljen ud af den kvarte vaniljestang og bland kornene med flormelis. Ælt marcipanen grundigt sammen med appelsinsaft, appelsinskal, Grand Marnier, flormelis og vaniljekorn til det er ensartet.
Smag til og hvis marcipanmassen er blevet alt for blød tilsættes 1 spsk flormelis ekstra – men det hjælper også på konsistensen når det kommer på køl.

Sæt marcipanen i køleskabet i en times tid eller natten over.

Tril mundrette konfektkugler.

Smelt chokoladen over vandbad, ved først at smelte 2/3 chokolade, og til sidst røres den sidste 1/3 chokolade i efter skålen er taget af vandbadets varme.

Overtræk marcipankiglerne med chokolade (drys evt med lidt revet appelsinskal eller guldstøv – og stil konfekten køligt til chokoladen er stivnet.