Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kirsebaersmaakager/

Kirsebærsmåkager

Kirsebærsmåkager er lækkert og jeg har lavet dem som et lille twist af min meget populære opskrift på ingefærsmåkager. 

Jeg synes altså det er hyggeligt med sådan en lille småkage til en kop te – her i juletiden hører de jo til, men resten af året er det altså også skønt at bage en lille portion og nyde en enkelt eller to småkager i tepausen med en god bog og en hyggestund. Så jeg mener fint at de kan bages året rundt.

Prøv også: min opskrift på kryddersmåkager til at stikke ud til figurer

PT20M

Kirsebærsmåkager

Tid i alt20 min.
Arbejdstid10 min.
Antal20 stk.
Holdbarhed1 uge
Ingredienser
  • 50 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 25 g ahornsirup
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 30 g pekannødder, malet til mel
  • 2 spsk kirsebær, tørrede, finthakkede
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • Pynt
  • 20 tørrede kirsebær
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde og varm op under omrøring, til massen er ensartet. Tag gryden af varmen.

I en ren skål blandes mel, bagepulver, kardemomme, tørret kirsebær, pekannøddemel, salt og vanilje.

Rør ægget, samt mel og krydderiblandingen i gryden og rør det hele godt sammen.

Tril dejen til små kugler, som sættes på en bageplade. Tryk en tørret kirsebær ned i hver kugle

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter. Lad dem køle af på bagepladen.