Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ingefaersmaakager/

Ingefærsmåkager

Disse skønne ingefærsmåkager er dejlige året rundt og naturligvis også i juletiden, som en skøn og krydret småkage.

De har en frisk lidt skarp ingefærsmag, som jeg er vild med og så er disse ingefærsmåkager både lidt sprøde og lidt seje i konsistensen. Helt perfekte.

Herligt krydrede og helt perfekt til en kop afternoon tea eller en dejlig varm juledrik.

Prøv også: min opskrift på de bedste brunkager >>

PT20M

Ingefærsmåkager

Tid i alt20 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 uger
Antal35 stk.
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 60 g ahornsirup
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 nip salt
  • 1 æg
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom smør, sukker, frisk ingefær og sirup i en lille gryde og varm op under omrøring til massen er ensartet. Tag gryden af varmen.

Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, vanilje, nelliker og salt sammen i en ren skål.

Rør æg, samt mel og krydderiblandingen i gryden og rør det hele godt sammen.

Tril dejen til små kugler (lidt større end en pebernød) og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem hver småkage.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.

Lad dem køle af på bagepladen.