Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mazarinkage/ Dessert Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Mazarinkage

Klassisk mazarinkage med den lækreste chokoladefrosting er herlig til en hyggestund i weekenden sammen med de allerbedste

Mazarinkage danner ofte en basis for andre kager, som fx den skønne jordbærtærte, og man kan fylde den med bær eller nødder – og så er den lækre kage nu altså også virkelig lækker at nyde, som den er, i al sin enkelhed.

Gerne med et lækkert lag frosting og et efterårsfint drys nødder, så er det en nem kage lige at trylle frem eller forberede i god tid.

Prøv også: opskrift på en lækker klassisk sandkage >>

Mazarinkage med chokoladefrosting
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M8
Ingredienser
  • Mazarinkage
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 75 g sukker
  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
  • Chokoladefrosting
  • 60 g mørk chokolade, finthakket
  • 0,50 dl mælk
  • 80 g smør, blødt
  • 200 g flormelis
  • Til pynt
  • 50 g hasselnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mazarinkage
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Kom derefter smør i skåret tern i og pisk, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den tages ud.

Chokoladefrostning
Smelt chokoladen i et vandbad over lav varme. Tag af varmen og rør mælken i. Pisk smør og flormelis helt luftigt og pisk derefter chokolade og mælkecreme i.

Fordel chokoladefrosting over den afkølede kage

Pynt kagen
Kom hasselnøddekernerne på en varm tør pande og rist under omrøring til hinderne løsner sig. Tag hasselnødderne af varmen, når hinderne skaller. Kom i et rent klæde og brug klædet til at gnide hinderne af hasselnødderne. Hak dem evt groft, inden de drysses over kagen