Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sund-dadelskaal-med-friske-baer/

Daddelskål med friske bær

En fin daddelskål med græsk yoghurt, friske bær, lidt chokolade og mynte er en dejlig frisk og lækker dessert og god til fx et brunchbord.

Det er en lidt sjov og anderledes servering, og jeg synes altid de er et hit at servere både for min familie og gæster til brunch.

De kan sagtens laves i god tid og selve skålene kan holde sig en uge i køleskab og et par måneder i fryseren. De skal dog først fyldes lige inden servering.

Prøv også: opskrift på lækre bananpandekager >>

PT60M

Daddelskål med bær

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 40 g mandler
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 150 g medjool dadler, uden sten
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 150 g bær, fx hindbær, jordbær, blåbær
  • 1 håndfuld frisk mynte, lidt blade herfra til pynt
  • 30 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hak mandlerne til en grov mandelmel i en foodprocessor, tilsæt kanel, kakao og dadler og kør til det er helt jævnt. Stil dadelmassen i køleskabet i 15 minutter.

Form skåle af daddelmassen. Kom papirsforme sat i en fast muffinform, svarende til det antal dadelskåle du laver. Fordel dadelmassen i hver form, så det danner en fin skål. Stil på køl i en time tid og glat derefter formen pæn.

Tag dadelskålen ud af formen og anret med græsk yoghurt, friske bær, lidt chokolade og frisk mynte.