Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bastogne-kiks/

Bastogne Kiks

Hjemmebagte bastogne kiks med aromatisk smag af kanel, sødme og perfekt krydrede.

Det er en meget efterspurgt opskrift herinde og flere af jer der har spurgt om jeg mon ikke kunne lave en skøn opskrift på de dejlige bastogne i en hjemmelavet udgave – og det var mig en sand fornøjelse, at udvikle sådan en dejlig opskrift ♡  Det er ved at være vældig længe siden, jeg har smagt originalen, men den krydrede lækre smag, glemmer man jo ikke sådan lige. Og så har jeg til enhver tid en stor forkærlighed for hjemmelavet bagværk. Jeg synes de er blevet drøngode!

Prøv også: Opskrift på hjemmebagte havregrynskiks

PT60M

Bastogne Kiks

Tid i alt60 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 uger
Antal18 stk.
Ingredienser
  • 75 g muscovadosukker
  • 30 g ahornsirup
  • 1 knivspids salt
  • 70 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 æggeblomme
  • 115 g hvedemel
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk bagepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom muscovadosukker, ahornsirup, salt og smør i en skål og pisk det sammen. Pisk til sidst æggeblomme i.

Rør hvedemel, ingefær, vaniljesukker, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og sigt det i skålen med smør og sukker. Ælt dejen sammen og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Del dejen i to dele, rul dem ud i stænger på ca. 1 cm i diameter og skær dem derefter i stykker a 4 cm. Tryk bagsiden af tænderne på en gaffel hen over stykkerne på langs, så du får et fint rillet mønster på kagerne.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.