Bastogne Kiks
Hjemmebagte bastogne kiks med aromatisk smag af kanel, sødme og perfekt krydrede.
Det er en meget efterspurgt opskrift herinde og flere af jer der har spurgt om jeg mon ikke kunne lave en skøn opskrift på de dejlige bastogne i en hjemmelavet udgave – og det var mig en sand fornøjelse, at udvikle sådan en dejlig opskrift ♡ Det er ved at være vældig længe siden, jeg har smagt originalen, men den krydrede lækre smag, glemmer man jo ikke sådan lige. Og så har jeg til enhver tid en stor forkærlighed for hjemmelavet bagværk. Jeg synes de er blevet drøngode!
Prøv også: Opskrift på hjemmebagte havregrynskiks >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 18 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bastogne Kiks
- 75 g muscovadosukker
- 30 g ahornsirup
- 1 knivspids salt
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 æggeblommer
- 115 g hvedemel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk bagepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom muscovadosukker, ahornsirup, salt og smør i en skål og pisk det sammen. Pisk til sidst æggeblomme i.
Rør hvedemel, ingefær, vaniljesukker, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og sigt det i skålen med smør og sukker. Ælt dejen sammen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen i to dele, rul dem ud i stænger på ca. 1 cm i diameter og skær dem derefter i stykker a 4 cm. Tryk bagsiden af tænderne på en gaffel hen over stykkerne på langs, så du får et fint rillet mønster på kagerne.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Igen tusind tak for en rigtig god opskrift fra dig!! Dejligt, at de ikke er så søde, som dem man kan købe.
Børnebørnene syntes også de er mega gode!
Vil lave dobbeltportion en af dagene. Vil fryse det halve dej – så er det nemt næste gang.
Var i flere butikker før jeg kunne få lys muscovado sukker de fleste havde kun mørkt (fandt det lyse i Føtex :-) )
Hej Birgit
Mange tusind tak for din søde hilsen! Jeg er glad for de er et hit hos jer og børnebørnene.
Rigtig god weekend til jer
Kh Ann-Christine
Kan man undlade muscovadosukker og bruge brun farin i stedet elsker alle dine opskrifter
Tusind tak, Selma :)
Ja, det kan du fint, se også nærmere om det i Tip under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak
Kære Ann-Christine!
Tak for endnu en fantastisk opskrift.
Et generelt spørgsmål: Jeg har to af dine kogebøger – generelt bruger du rigtig meget varmluftsovn – hvorfor? Selv har jeg altid kun brugt det, hvis jeg skal have flere plader ind på en gang. :)
Kære Anna
mange tak for din søde hilsen :)
Jeg oplever varmluft giver en god varmefordeling i mange tilfælde. Der er få tilfælde hvor jeg foretrækker alm ovn, det er fx når jeg laver andesteg eller gås til jul, her vil varmluft øje risikoen for tørt kød. I forhold til ovnen og valg af varmluft vs alm ovn, så kan det dog variere fra ovn til ovn, hvad der fungere bedst, så der må man endelig gøre sig sine erfaringer med egen ovn.
Kh Ann-Christine