Bastogne Kiks
Hjemmebagte bastogne kiks med aromatisk smag af kanel, sødme og perfekt krydrede.
Det er en meget efterspurgt opskrift herinde og flere af jer der har spurgt om jeg mon ikke kunne lave en skøn opskrift på de dejlige bastogne i en hjemmelavet udgave – og det var mig en sand fornøjelse, at udvikle sådan en dejlig opskrift ♡ Det er ved at være vældig længe siden, jeg har smagt originalen, men den krydrede lækre smag, glemmer man jo ikke sådan lige. Og så har jeg til enhver tid en stor forkærlighed for hjemmelavet bagværk. Jeg synes de er blevet drøngode!
Prøv også: Opskrift på hjemmebagte havregrynskiks >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 18 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bastogne Kiks
- 75 g muscovadosukker
- 30 g ahornsirup
- 1 knivspids salt
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 æggeblomme
- 115 g hvedemel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk bagepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom muscovadosukker, ahornsirup, salt og smør i en skål og pisk det sammen. Pisk til sidst æggeblomme i.
Rør hvedemel, ingefær, vaniljesukker, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og sigt det i skålen med smør og sukker. Ælt dejen sammen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen i to dele, rul dem ud i stænger på ca. 1 cm i diameter og skær dem derefter i stykker a 4 cm. Tryk bagsiden af tænderne på en gaffel hen over stykkerne på langs, så du får et fint rillet mønster på kagerne.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Fantastisk! Det er min absolut yndlings kiks/småkage :) Det skal prøves imorgen.
Hvor dejligt! Håber du synes om dem ♡
Kh AC
Åh, det er yndlingskiksen herhjemme. Dem skal jeg da helt klart prøve at bage selv.
God weekend.
Rigtig god fornøjelse ♡ Det er sådan et hyggeligt lille bageprojekt
Dejlig dag til dig
Kh AC
Uha jeg vil bestemt prøve din udgave.
Jeg synes nemlig at dem man køber er skrækkeligt søde, lige så det skriger i tænderne ?
Det er nemlig bare så dejligt når man bager selv, så kan man nemlig lige justere det søde til, så det passer egne smagsløg ;)
Det kan jeg sagtens følge dig i♡
Kh AC
Det ser lækkert ud! Er ge reelt bare stor fan ? Brugte du lys eller mørk muscovado sukker?
Tusind tak ♡ Jeg bruger lys muscovado :)
Åh så godt. Har altid været pjattet med bastogne kiks.
Bagte for en del år siden en omgang bla fordi jeg også skulle bruge nogle til en cheesecake bund – det kan i øvrigt varmt anbefales!, men har af en eller anden grund ikke gjort det siden. Det skal der laves om på nu. Tak for opskrift.
Du skriver at man kan skifte både muscovado sukker og sirup ud, men Ann-Christine, de er jo også med til at give småkagen den genkendelige smag tænker jeg. Jeg mener der er stor forskel på om man bager med f eks muscovado og brun farin. Bare lige en note.
Hav en dejlig dag – forhåbentlig mindre grå og våd end herovre …
Hilsen La Cucina NADA
Lyder da så lækkert at bruge disse kiks som cheesecake bund! :) Uhm ♡
Jeg er helt enig i betragtningen om muscovado og farin. Jeg foretrækker muscovado – men de vil nu også blive ganske glimrende med farin, som jeg ofte bliver spurgt om man kan bruge, hvis man ikke har muscovado i skuffen.
Dejlig dag til dig også (også regnvejrsdag her i Aarhus … ) :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det ser meget lækkert ud.
Mon man kan lave dejen om aftenen og gemme dejen i køleskab til næste eftermiddag?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er kun 12 år, men jeg elsker bare at lave mad!
Jeg har lavet mine egne opskrifter, og er den person der ønsker sig kogebøger i gave.
Jeg har prøvet nogle af dine opskrifter, og jeg har også fået meget indspirration fra dig. Bliv ved med at skrive på din blog, for den er bare så indpirrerende!
Hej Sophie,
Hvor er du sød! ♡ Sikke en dejlig positiv og opmuntrende hilsen at få – det er jeg rigtig glad for, kan du tro!
Tusind tak for din søde hilsen og jeg bliver ved at skrive her, kan slet ikke forestille mig at stoppe foreløbigt :)
Kh AC
Ej hvor dejligt m sådan en opskrift, når man som vi ikke er fan af palmeolie! Ville til at prøve, men har alt pånær stødt ingefær, mon man kan bruge frisk og i såfald, hvormeget?
Du kan fint bruge fintrevet frisk ingefær, omkring 1/2 tsk vil være rigtig fint.
God fornøjelse med dem :)
Kh AC
Tak jeg fik aldrig bagt dem alligevel, men nu har jeg stødt ingefær i hus og skal prøve
Hej Ann-Christine,
Den muscovado sukker du har i opskriften, er den lys eller mørk?
Der er åbenbart meget forskel rent smagsmæssigt. Den mørke skulle iflg. emballagen smage af lakrids, og hvis der er noget jeg ikke magter, er det lakridssmag :)
De bedste hilsner
Dorte
Hej Dorte
Du kan fint bruge begge dele. Den mørke har lidt noter af lakrids, hvor den lyse er mere karamel i smagen. Brug endelig bare den du foretrækker
Kh AC
Nøøøøj hvor er de gode!
Min kæreste har altid været helt vild med bastogne kiks – så jeg ville lave dem i dag for at overraske ham. De er så gode at han nu har sat kaffe over til kiksene.
Super lækker opskrift!
Hvor lækkert! Det lyder virkelig også hyggeligt
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
hvordan markerer man med hjerter på en computer
Hej Tina,
Det kan du hvis du er tilmeldt Valdemarsro premium så kan du markere hjerter på det første billede i en opskrift øverst i højre hjørne på billedet og sætte opskrifterne på din favoritside, som du derefter kan se på både computer, mobil og app, hvis du er logget ind med dit premium.
Kh AC
De er ganske enkelt fantastisk. Bagt med stor succes to gange. Tak for det.
Har du prøvet at lave Fragelite? Den lækreste af alle kager. Jeg sværger til Valdemarsro og dine dejlige opskrifter, men kan desværre ikke finde sådan én
Hej Anne,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg er også vild med Fragelite, det er en skøn kage! Jeg skal helt sikkert lave en opskrift med den på et tidspunkt.
Kh Ann-Christine
DET vil jeg glæde mig meget til :-D
De er super gode! Tilsatte ½ tsk nelike også, det blev så godt. Tusinde tak for en god opskrift :-)
Uhm, de er også lækre med nellike.
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kom for sent i gang 😳 Mega træt. Sættes de blot midt i ovnen eller?
Jeg bager altid midt i ovnen, medmindre jeg nævner andet – ved varmluft kommer det sig dog ikke så nøje :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Tak for endnu en fantastisk opskrift.
Et generelt spørgsmål: Jeg har to af dine kogebøger – generelt bruger du rigtig meget varmluftsovn – hvorfor? Selv har jeg altid kun brugt det, hvis jeg skal have flere plader ind på en gang. :)
Kære Anna
mange tak for din søde hilsen :)
Jeg oplever varmluft giver en god varmefordeling i mange tilfælde. Der er få tilfælde hvor jeg foretrækker alm ovn, det er fx når jeg laver andesteg eller gås til jul, her vil varmluft øje risikoen for tørt kød. I forhold til ovnen og valg af varmluft vs alm ovn, så kan det dog variere fra ovn til ovn, hvad der fungere bedst, så der må man endelig gøre sig sine erfaringer med egen ovn.
Kh Ann-Christine
Kan man undlade muscovadosukker og bruge brun farin i stedet elsker alle dine opskrifter
Tusind tak, Selma :)
Ja, det kan du fint, se også nærmere om det i Tip under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak
Igen tusind tak for en rigtig god opskrift fra dig!! Dejligt, at de ikke er så søde, som dem man kan købe.
Børnebørnene syntes også de er mega gode!
Vil lave dobbeltportion en af dagene. Vil fryse det halve dej – så er det nemt næste gang.
Var i flere butikker før jeg kunne få lys muscovado sukker de fleste havde kun mørkt (fandt det lyse i Føtex :-) )
Hej Birgit
Mange tusind tak for din søde hilsen! Jeg er glad for de er et hit hos jer og børnebørnene.
Rigtig god weekend til jer
Kh Ann-Christine