Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bastogne-kiks/

Bastogne Kiks

Hjemmebagte bastogne kiks med aromatisk smag af kanel, sødme og perfekt krydrede.

Det er en meget efterspurgt opskrift herinde og flere af jer der har spurgt om jeg mon ikke kunne lave en skøn opskrift på de dejlige bastogne i en hjemmelavet udgave – og det var mig en sand fornøjelse, at udvikle sådan en dejlig opskrift ♡  Jeg må indrømme, at det er vældig længe siden jeg har smagt originalen, men den krydrede lækre smag, glemmer man jo ikke sådan lige og uanset så har jeg til enhver tid en stor forkærlighed for hjemmelavet bagværk. Og jeg synes de er blevet drøngode!

Prøv også: Opskrift på hjemmebagte havregrynskiks

PT2H

Bastogne Kiks

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal20 stk.
Ingredienser
  • 75 g muscovadosukker
  • 30 g ahornsirup
  • 70 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom muscovadosukker, ahornsirup, salt og smør i en skål og pisk det sammen.

Rør hvedemel, ingefær, vaniljesukker, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og sigt det i skålen med smør og sukker. Ælt dejen sammen og stil dejen i køleskabet i 30 minutter.

Del dejen i to og rul dejen ud i to lange stængler på cirka 1 ½ cm i diameter.

Tryk bagsiden af tænderne på en gaffel  henover dejstrimlerne på langs, så du får et fint rillet mønster hele vejen på langs dejstænglerne. Skær de rillede dejstænger i 3-4 cm aflange stykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.