Bastogne Kiks


Krydrede og knasende sprøde hjemmebagte bastogne kiks.
Perfekte til en kop te og en god bog eller som tilbehør til en herlig lille anretning af afternoon tea, hvilket var præcis hvad disse var lavet til i går. Julie skulle have et par veninder på besøg og havde sådan ønsket sig et lille teselskab med scones, te og småkage. Det var rigtig hyggeligt!
De lækre bastogne kiks er der tilmed flere af jer der har spurgt om jeg mon ikke kunne lave en skøn opskrift på – og det skulle da være mig en sand fornøjelse ♡ Må indrømme, at det er vældig længe siden at jeg har smagt originalen, men den krydrede lækre smag, glemmer man jo ikke sådan lige.
Prøv også: Opskrift på hjemmebagte havregrynskiks
Bastogne Kiks
- 50 g muscovadosukker
- 50 g ahornsirup
- 50 g smør, stuetempereret
- 1 knivspids stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 1 nip salt
- 0,50 øko citron, kun skallen derfra
- 0,50 tsk bagepulver
- 125 g hvedemel
Bland muscovadosukker, og ahornsirup sammen i en skål og pisk smørret i.
Rør mel, citronskal, ingefær, salt, vanilje, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og ælt melblandingen i dejen. Stil dejen i køleskabet i mindst en time.
Del dejen i to og rul dejen ud i to lange stængler på ca. 1 ½ cm diameter.
Kør en gaffel igennem, så der dannes et fint rillet mønster. Det gøres nemmest ved en masse små lette tryk med gaflen.
Skær de rillede dejstænger i 3-4 cm aflange stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 175 grader varmluft.
Fantastisk! Det er min absolut yndlings kiks/småkage :) Det skal prøves imorgen.
Hvor dejligt! Håber du synes om dem ♡
Kh AC
Åh, det er yndlingskiksen herhjemme. Dem skal jeg da helt klart prøve at bage selv.
God weekend.
Rigtig god fornøjelse ♡ Det er sådan et hyggeligt lille bageprojekt
Dejlig dag til dig
Kh AC
Uha jeg vil bestemt prøve din udgave.
Jeg synes nemlig at dem man køber er skrækkeligt søde, lige så det skriger i tænderne ?
Det er nemlig bare så dejligt når man bager selv, så kan man nemlig lige justere det søde til, så det passer egne smagsløg ;)
Det kan jeg sagtens følge dig i♡
Kh AC
Det ser lækkert ud! Er ge reelt bare stor fan ? Brugte du lys eller mørk muscovado sukker?
Tusind tak ♡ Jeg bruger mørk muscovado :)
Åh så godt. Har altid været pjattet med bastogne kiks.
Bagte for en del år siden en omgang bla fordi jeg også skulle bruge nogle til en cheesecake bund – det kan i øvrigt varmt anbefales!, men har af en eller anden grund ikke gjort det siden. Det skal der laves om på nu. Tak for opskrift.
Du skriver at man kan skifte både muscovado sukker og sirup ud, men Ann-Christine, de er jo også med til at give småkagen den genkendelige smag tænker jeg. Jeg mener der er stor forskel på om man bager med f eks muscovado og brun farin. Bare lige en note.
Hav en dejlig dag – forhåbentlig mindre grå og våd end herovre …
Hilsen La Cucina NADA
Lyder da så lækkert at bruge disse kiks som cheesecake bund! :) Uhm ♡
Jeg er helt enig i betragtningen om muscovado og farin. Jeg foretrækker muscovado – men de vil nu også blive ganske glimrende med farin, som jeg ofte bliver spurgt om man kan bruge, hvis man ikke har muscovado i skuffen.
Dejlig dag til dig også (også regnvejrsdag her i Aarhus … ) :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det ser meget lækkert ud.
Mon man kan lave dejen om aftenen og gemme dejen i køleskab til næste eftermiddag?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg er tit inde og kigge efter opskrifter når jeg mangler inspiration eller lige mangler opskriften på en bestemt ting. og jeg har indtil videre været heldig hver gang at finde hvad jeg har søgt….tak for det. Nu har jeg prøvet at bage bastognekiks, dog med farin og sirup og jeg må sige de er pænt hårde og stort kun til at bide over hvis de er dyppet i en kop varm kaffe eller the…. Har du en ide om hvad det evt skyldes eller er dine også hårde og ikke småkage-sprøde?
Hvor er det dejligt at høre at du er glad for min blog og opskrifter, Kirsten.
Jeg synes ikke selv de bliver for hårde, men de er rigtig nok dejligt sprøde. Måske det alligevel gør en væsentlig forskel med ahornsirup ift andet sirup. Det skal jeg ikke kunne sige.
Kh AC
Mine blev også stenhårde, men jeg brugte ahornsirup. Til gengæld havde jeg ingen muscovadosukker, så jeg brugte brun farin. Måske er det det der gør udslaget ??♀️? men de smager nu udemærket alligevel ?
Måske det blot er bagetiden der variere lidt fra ovn til ovn og de så blot skal have 1-3 min kortere tid :)
Dejligt at høre at de smagte dejligt
Kh AC
Det var som om de manglede væde? Blev helt tørre og faldt fra hinanden. Mon bare der skulle mere ahornsirup i?
Det oplever jeg ikke selv … var det efter de var bagt eller dejen?
Hej Ann-Christine
Jeg er kun 12 år, men jeg elsker bare at lave mad!
Jeg har lavet mine egne opskrifter, og er den person der ønsker sig kogebøger i gave.
Jeg har prøvet nogle af dine opskrifter, og jeg har også fået meget indspirration fra dig. Bliv ved med at skrive på din blog, for den er bare så indpirrerende!
Hej Sophie,
Hvor er du sød! ♡ Sikke en dejlig positiv og opmuntrende hilsen at få – det er jeg rigtig glad for, kan du tro!
Tusind tak for din søde hilsen og jeg bliver ved at skrive her, kan slet ikke forestille mig at stoppe foreløbigt :)
Kh AC
Jeg synes godt nok det er lidt svært at greje, hvordan kagerne skal skæres ud…? Jeg kan se, at du har nogle små fine lidt aflange stykker, men du skriver i opskriften, at dejen skal rulles ud i to aflange med en diameter på 1½ cm. Er det runde stængler (altså uden brug af kagerulle) eller er det flade stængler…? Det med diameter forvirrer mig lidt, når kagerne skal ende med at blive flade?? Mange hilsner Mia
Ja, det er runde stængler – de bliver flade af at få lavet riller med en gaffel.
Kh AC
Tak ?
Jeg havde vidst stirret mig blind på det. Jeg prøver igen ?
Mange hilsner Mia
Skal der både citronsaft fra én citron OG skallen af en halv citron, eller hvordan skal det forstås? :-)
blot lidt skal og al saften (fra samme citron)
Fantastisk, det putter jeg i :-)
Måske du vil opdatere opskriften, så du får citronsaften med :-)
Hov, ej undskyld – jeg har lige dobbelttjekket og der skal ikke citronsaft med, det er en fejl og er fluks rettet tilbage igen.
Det beklager jeg! Jeg håber de blev gode alligevel ♡
Kh AC
Jeg skal først bage dem på Fredag, så ingen skade sket :-)
Ej hvor dejligt m sådan en opskrift, når man som vi ikke er fan af palmeolie! Ville til at prøve, men har alt pånær stødt ingefær, mon man kan bruge frisk og i såfald, hvormeget?
Du kan fint bruge fintrevet frisk ingefær, omkring 1/2 tsk vil være rigtig fint.
God fornøjelse med dem :)
Kh AC
Tak jeg fik aldrig bagt dem alligevel, men nu har jeg stødt ingefær i hus og skal prøve ?
Hej hej ?
Ungerne og jeg tænkte på at lave julesmåkager med udstikkere af denne dej. Men egner dejen sig til udstikning? Jeg læste i en anden opskrift på Bastogne kiks at dejen var ret porøs, så jeg er i tvivl om det er en god idé. Hvad tænker du? ?
D
Jeg tror ikke den vil fungere til udstikning. Prøv istedet opskriften på peberkager :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Den muscovado sukker du har i opskriften, er den lys eller mørk?
Der er åbenbart meget forskel rent smagsmæssigt. Den mørke skulle iflg. emballagen smage af lakrids, og hvis der er noget jeg ikke magter, er det lakridssmag :)
De bedste hilsner
Dorte
Hej Dorte
Du kan fint bruge begge dele. Den mørke har lidt noter af lakrids, hvor den lyse er mere karamel i smagen. Brug endelig bare den du foretrækker
Kh AC
Nøøøøj hvor er de gode!
Min kæreste har altid været helt vild med bastogne kiks – så jeg ville lave dem i dag for at overraske ham. De er så gode at han nu har sat kaffe over til kiksene.
Super lækker opskrift!
Hvor lækkert! Det lyder virkelig også hyggeligt
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
hvordan markerer man med hjerter på en computer
Hej Tina,
Det kan du hvis du er tilmeldt Valdemarsro premium så kan du markere hjerter på det første billede i en opskrift øverst i højre hjørne på billedet og sætte opskrifterne på din favoritside, som du derefter kan se på både computer, mobil og app, hvis du er logget ind med dit premium.
Kh AC
Hver eneste gang jeg mangler en opskrift, skriver jeg valdemarsro efter søgningen😍, og jeg er altid tilfreds. Men nu har jeg bagt ingefær småkager og bastognekiks, og de blev begge stenhårde, jeg kan se at du anbefaler kortere bagetid, har du evt. Andre råd, jeg synes jeg gør fuldstændigt som du skriver. Til gengæld smager de fantastisk, og derfor vil jeg gerne bede om en løsning😊❤️😊
Hej Anne,
Mange tak for din søde hilsen. Jeg har planer om at bage begge senere i denne måned eller i februar, så gennemtjekker jeg lige.
De gange jeg har bagt dem synes jeg ikke de bliver hårde, men blot dejligt sprøde.
Kh AC