Hverdagsmuffins uden sukker
De her hverdagsmuffins er altså geniale! Og mine børn er helt enig med mig i den betragtning.
Vi kalder dem hverdagsmuffins, da de er helt uden sukker og hverdagsvenlige, hvis man lige vil bage et hurtigt treat med få ingredienser. Faktisk er de ret meget at sammenligne med bananpandekager – blot bagt i ovn fremfor på panden. De duer dermed også til en hyggelig overraskelse i fredagsmadpakken indimellem eller til den sukkerfri fødselsdag i vuggestuen eller børnehaven
– og ja … som Julie sagde da vi spiste dem i går eftermiddags; “jeg har kun én ting at sige om de her muffins, de er tosset gode!” ;)
Arbejdstid 10 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hverdagsmuffins
- 2 banan, modne
- 2 æg
- 1 spsk boghvedemel, (alternativt fuldkornsmel, knust havregryn, mandelmel eller lign)
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk peanutbutter, crunchy (kan undlades eller erstattes af mandelsmør)
- 25 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mos bananerne i en skål og pisk dem sammen med æg, krydderier og alle de andre skønne ingredienser.
Fordel i 6 muffinsforme – de bliver pænest, hvis papirsformerne placeres i en fast muffinform.
Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.
Tip
Prøv at erstatte boghvedemel med havregryn og gør dem endnu mere mættende ved at tilføje et ekstra æg og en hel dl havregryn.
Lyder virkelig lækkert – og nem opskrift. Det er jo sådan en, som kan bikses sammen in no time, og bagetiden er endnu et plus.
Lige præcis – det er sådan en af dem man hurtigt lige kan bikse sammen. Hvilket i sig selv er et ret stort plus :)
De må absolut prøves :O) Når du skriver “piskes”, er det så med piskeris eller en elektrisk pisker? :O)
Begge dele fungere helt fint og jeg skifter egentlig lidt fra gang til gang :)
Tak for en god opskrift til når Frk F råber efter slik, så kan vi bage den med god samvittighed ( hun kom hjem fra børnehaven i freddags og spurgte om vi ikke også skulle have fredagsslik ( det har jeg aldrig selv praktiseret)). Og da Jeg elsker alt med overmodne bananer i må vi indføre fredagsbagning i stedet for ?
Haha, det var også sådan fredagsslik blev introduceret her på matriklen. Efter børnehavestart af Julie :)
Jeg synes fredagsbagning lyder noget så hyggeligt!
God fornøjelse til jer
Kh AC
Best muffins…EVER sagde min søn ????
Hej
Hvilke mel fortrækker du at bruge ?
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Kære Ann-Christine :)
Jeg ELSKER Valdemarsro.dk og hver gang jeg skal finde opskrifter på noget tjekker jeg altid din side for om det er der, fordi det for mig er garanti for kvalitet, velsmag og lækkerhed. Jeg har netop i dag bagt disse hverdagsmuffins til mine tvillinger og de elskede dem! De er geniale jo! Jeg vil bare sige tusind tak for at inspirere mig også til selv at videreudvikle på opskrifter.
Kh fra Mille
Årh, hvor er du sød! Tusind tak, det kan du tro at jeg er glad for at høre :)
Ha´ en rigtig skøn sommerdag.
Kh Ann-Christine
I rigtig meget lige måde! Det lyder som om I skal have en rigtig dejlig dag :) Jeg har netop selv hentet mine drenge fra skole og nu skal vi også bare hygge.
Kh Mille
Fredag eftermiddag er bare så rar, ik ♡ Håber I havde en god dag og weekend
Så fik jeg da også lige bagt disse muffins og der burde helt klart følge en advarsel med? – Fare for st alle er spist på en dag?.
Min datter på 6 synes de er mega lækre.
Tak for en lækker opskrift og for en skøn blog at følge??.
Ihh, hvor skønt! Det er jo fantastisk at de er sådan et hit ♡
Tak for din søde hilsen
Lyder så lækre! Vi har dog peanutallergi på skolen og mandelallergi herhjemme.. så udelader nok nøddesmør. Skal jeg putte noget andet i for at få fedt nok eller bare helt udelade? Tak. Glæder mig til at lave dem. Ville faktisk gøre det nu, men mangler mørk chokolade, så må lige vente til jeg har fået købt ind. Dbh, Helene
Det kan sagtens bare undlades, det smager dejligt uden også :)
Kh AC
Kan man tilføje lidt kokosolie i stedet for peanutbutter?
Ja, det tror jeg sagtens, men du kan også bare undlade det :)
Hvis man hverken har peanutbutter eller mandelsmør, kan man så bage dem alligevel? Evt. med mælk eller vaniljeskyr som erstatning?
Du kan fint bare undlade det hele – de bliver stadig gode :)
Det lyder så lækre disse muffins. Jeg vil kaste mig ud i projektet i dag :) Kan de mon fryses, har du prøvet det?
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men lad mig gerne høre hvordan det bliver :)
De er seriøst gode!!! Plejer ikke at være så sort fan af “falske” kager men dem her, de er et hit! Min mor og kæreste spiste dem uden brok til eftermiddagskaffe, hvilket ikke sker så tit når de er sukkerfri. Det endte med at jeg måtte lave en ny potion. Jeg puttede blåbær i istedet for chokolade, det kan virkelig anbefales!
Jeg har det på præcis samme måde ;)
Både med ikke at være fan af ‘falske kager’ og at disse alligevel hitter.
Jeg tror mine hverdagsmuffins fordel i den sammenhæng er, at de er så fantastisk ukomplicerede og ikke prøver at give sig ud for mere end hvad de er ;)
Lyder så skønt med blåbær – jeg har planer om at bage dem med hindbær senere i dag :)
Kh AC
Det er ihvertfald fedt at det er råvar man næsten altid har og at man ikke skal ud og købe sukrin og alverdens andre erstatnings produkter. Også er de jo fantastisk svampet!
Hindbær har jeg også tænkt, og måske også revet æble nu de begynder at blive modne i haven ?
Vil kaste mig i sofaen og nyde en kage med en kop the! Tak for en fantastisk opskrift!!
Lyder så dejligt :)
Og selv mange tak!
Kh AC
Jeg var meget skeptisk til at starte med, men bagte dem alligevel :) og jeg fortryder ikke, de skal nok også bages en anden gang.. Jeg undlod chokolade, så vores yngste kunne spise med (8 måneder) Tak for opskriften!
Hvor dejligt! -og kan godt forstå du var skeptisk, så jeg er glad for at du gav dem en chance for de smager jo overraskende godt af så få og sunde ingredienser :)
Tak for skøn opskrift! Min datter og jeg bagte den sammen sidste weekend. SÅ hyggeligt! Det er en genial opskrift til børn (og voksne..) der er mindre hjemmevante i et køkken end dine, fordi den er så let. Min datter lavede det hele selv – fandt alting og stod for det hele med min vejledning. Det tog over halvanden time for de super lette muffins, men hun var så glad og stolt. Og vi lavede halvdelen uden chokolade, så dem har hun stolt haft med til snack i skole et par gange. Og da de andre spurgte til hvorfor hun måtte have “kage” med kunne hun jo fint selv forklare, at der ikke var sukker og den slags i… Hun havde jo lavet dem :-)
Men nu er jeg lidt på den .. På den gode måde. Hun vil gerne ha dem med når vi står for kage til alle 23 børn på fredag. Desværre kommer hun først sent hjem fra teater om torsdagen, så de skal bages på forhånd. Kan vi bage dem onsdag? Eller i weekenden og fryse dem? Hvornår skal vi i så fald tø dem op? Og hvad med glasur, hvor lang tid i forvejen kan det komme på? Glasur er åbenbart en vigtig del af muffins til kage dag.. :-) :-)
Og enkelt sp mere (for en gang skyld…): Vi tilsatte ikke peanutbutter pga. allergi på skolen. vi puttede lidt mere mel i en opskriften sagde men dejen var alligevel ret flydende. Selve muffins var lækre og svampede, men meget sværre at få ud af papiret, som var klistret helt på. Plejer din at være så flydende? Nogle tips til at undgå at de sidder fast??
Mange tak! Dbh, Helene
Hej Helene,
Åh, hvor er det dejligt at høre!
Jeg ved sørme ikke helt hvordan med at fryse dem – jeg vil næsten forslå at du laver en lille portion og prøver det af – for jeg har ikke selv testet det.
Mht at dejen er flydende, kan det måske være æg og banan der er pisket for meget? Det kan den nemlig godt blive ret flydende af.
De sidder også fast i papiret her, men man kan vist undgå det ved at spraye papiret med en oliespray – sådan en har jeg ikke, så vi lever bare med det :)
Dejlig søndag til jer
Kh AC
Jeg har ofte frosset dem, det kan de sagtens tåle. En hurtig opvarmning på en brødrister, og så er de klar igen!
Godt at høre, Mette! Det er et super fint tip at give videre :)
Ps jeg havde forresten købt 70% chokolade, men det brød min datter sig virkelig ikke om. Så i stedet brugte vi mørk (50%) chokolade med karamel i halvdelen. Det var et hit!
Kære AC
Hvor ser de skønne ud. De skal prøves i weekenden, hvor der pt er fokus på lidt færre kalorier hjemme ved mig ;-)
Jeg vil gerne prøve dit tip med et ekstra æg og en dl havregryn. Jeg skal dog lige høre dig, om havregrynene skal blendes til mel?
Kh Kathrine
Kære Kathrine
Jeg plejer ikke at blende havregrynene når jeg kommer dem i, for jeg kan gode lide den lidt grovere konsistens det giver i de skønne hverdagsmuffins.
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh AC
Tusind tak for svar :-)
Kh Kathrine
Hejsa. Kan denne opskrift mon bruges til en lille bradepandekage, istedet for muffins?
Tak for en dejlig inspirerende blog, som jeg ofte tyr til :-)
Hej Mette,
Det kan du sagtens gøre. Jeg har ikke selv prøvet det af, men er sikker på at det vil fungere glimrende :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mega nem opskrift.
Hvor mange kalorier tror du, der er i en muffin?
Mvh
Winnie Frydendahl
Hej Winnie,
Jeg ved det ikke, men mener at der er programmer online, hvor du kan taste ingredienslisten ind og så regner den det ud for dig
Kh AC
De ser bare super lækre ud og skal klart laves i dag, men kan jeg evt bruge kokosolie i stedet for peanutbutter? Mest for stivhedens skyld tænker jeg ☺️
Ja, det tror jeg vil blive skønt!
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh AC
Skønne muffins med fantastisk konsistens og dejligt ‘mushy’ – også for en, der som mig, ikke er vild med bagværk med banan ?
Hvor er det dejligt at høre :)
Hvor mange Kcal ville du mene der er i en muffin? :)
Det kan jeg desværre ikke hjælpe med, for det regner jeg aldrig selv på eller anvender. Men jeg ved der er nogle sites (ved ikke hvilke), hvor du kan skrive mængder mv ind og så regner den det ud :)
Kh AC
Jeg glæder mig til at bruge denne opskrift og servere dem til min datters 1 års fødselsdag på mandag. Ved du om de er gode efter frost?
Det har jeg ikke prøvet, men tror de fint kan klare det :)
God fornøjelse og stort tillykke med din datter i dag ♡
Hej Ann-Christine,
Faldt lige over din opskrift. Hvis man skal lave den som kage i en springform som er enten ø26 eller ø23, skal jeg så fordoble opskriften?
Mvh Marianne
Hej Marianne,
Det har jeg ikke selv målt efter, så det må komme lidt an på en prøve :)
Kh AC
Hej.
Jeg har lige prøvet at bage disse, hvor jeg havde skiftet boghvedemel ud med havregryn, men jeg synes de er blevet ret splattet. Er det fordi man skal bruge en dl havregryn, eller måske længere tid i ovnen end 15 minutter. Jeg brugte i øvrigt også creamy peanut istedet for chrunchy, måske derfor?
vh Julie
Havde du knust havregrynen, så den var smuldret og ikke i flager?
-og endelig ikke piske æg og banan for hårdt. Det skal blot moses og røres sammen med et piskeris – se evt link til videoopskriften, måske den kan hjælpe ift konsistens mv :)
Kh AC
Lyder meget lækkert – og nemt ! Vil bage dem til fødselsdag i børnehaven. Man kan vel sagtens også bare bruge hvedemel ?
Ja, det kan du sagtens ♡
God fornøjelse
Kh AC
Hej AC
Tak for en super nem og skøn opskrift.
Havde hele sidste uge tænkt på at nu skulle jeg snart have brugt mine overmodne bananer som jeg havde liggende i køleskabet, så nu er det påskeferie og tiden var til at gå i køkkenet, men har jo ikke alverdens ingredienser i skabene, men faldt så over din opskrift som var perfekt i forhold til hvad jeg havde.
Mine bananer var meget modne, så var lidt bange for at dejen blev for tynd. Derfor tilsatte jeg lidt ekstra boghvedemel samt mandelmel, havregryn (mel) og lidt finthakkede mandler.
Det er blevet til 28 muffins, (3 portioner af din opskrift) og har prøvesmagt dem, de er fantastiske og ser allerede frem til at nyde dem de næste dage med god samvittighed :-)
Måske jeg putter lidt i fryseren, da jeg kan læse mig frem til at de er okay efter frys…for er måske lidt voldsomt at spise 28 styk når vi kun er min kæreste og jeg :-)
Rigtig god påske fra Ikast
Dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god påske
Kh AC
Jeg har lige laver “nutella-versionen” med hasselnøddesmør i stedet for peanutbutter og en god portion kakao i stedet for kanel. Så lækker inspiration til en nem sukkerfri kage, tak! Nu tripper jeg for at vuggestuebarnet kommer hjem og skal forkæles ;)
Uhmm, det lyder lækkert! Håber I havde en skøn weekend ♡
Hej,
Glæder mig til at prøve at lave dem til fødselsdag i vuggestuen ?
Kan man evt bruge kikærtemel som alternativ?
Jeg har faktisk endnu ikke bagt med kikærtemel selv, så den må jeg være dig svar skyldig på … Prøv det endelig af, mon ikke det fint kan lade sig gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg er helt vild med opskriften, og har siden jeg fandt den for omkring et halvt år siden, altid hverdagsmuffins klar enten på køl til snak eller madpakke, eller i fryseren.
MEN jeg har et problem med at de ofte falder sammen, hvad gør jeg mon forkert?
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg tænker det må være lidt ala når man laver souffle, hvis de ikke er helt færdigbagte, så kan de falde sammen når de tages ud af ovnen. Så prøv evt blot at give dem 1-2 minutter mere.
Kh AC
De skal bages til sukkerfri 3 års fødselsdag i vuggestuen – med blåbær, så alle kan blive blå i krydderen ;)
Ville du tø frosne blåbær op inden du kommer dem i muffins? Jeg kan aldrig blive enig med mig selv om, om det er bedst med frosne eller optøede (slatne) bær.
Skøn ide! Jeg har ikke prøvet at bage disse med blåbær, men når jeg bager med bær fra frost, så plejer jeg at komme dem direkte fra frost i dejen.
Kh AC
De ser gode ud! Kan de mon bages dagen før de skal spises?
Hilsen Iben
Ja, det kan de fint :)
Hej AC.
Det er tæt på at være lige præcis disse muffins jeg har søgt til min datters 2 års fødselsdag. Hun er bare mega vild med blåbær og går dagligt og siger, hvor højt hun eeeeeelsker dem :-D Så jeg har bestemt mig for et “blåbær-tema” til hendes fødselsdag :-)
Hvad tænker du ift at adde blåbær til disse muffins?
Tak for din fantastisk smukke og inspirerende side, hvor min familie og jeg har hentet mange lækre opskrifter :-)
KH Rebekka Savannah
Nårh, hvor er det sødt! Hun må da have sine egne små blåbærbuske ♡
Jeg tror sagtens du kan komme blåbær i disse muffins – jeg har selv gjort det med virkelig godt resultat i mine bananpandekager, som opskriften til disse er lidt inspireret fra.
Dejlig fødselsdag til din søde datter og tusind tak for din søde hilsen, det varmer :)
Kh Ann-Christine
Fantastisk let opskrift:-)
Brugte mandelmel… De fik ca.15 min, MEN er alle (36) faldet sammen. Jeg havde ellers en strikkepind i og der sad ikke noget fast. Andre gode tip til, hvordan man kan se når de er færdige? Skal overfladen være ‘mørk’?
Tja, det ved jeg sørme ikke … prøv evt at se videoen hvor jeg laver dem og se om jeg gør noget anderledes der … Måske det kan hjælpe.
Kh AC
Hejsa
Er så glad for dine opskrifter – resultatet bliver altid godt ;-) TAK!
Har lige et spørgsmål… kan disse fryses?
Hej Carina,
Det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem, men mener at have hørt fra andre læsere at de har gjort det med fin succes :)
Tak for din søde hilsen!
Kh AC
Jeg har idag prøvet opskriften på disse lækre muffins. Jeg oplever desværre at de hænger meget fast i papir formen. Skal de bage længere tid??? Andre tricks???
Det kan de godt risikere at gøre da der ikke er fedtstof i. Du kan evt pensle formen med lidt olie, eller bage dem i en smurt fast muffinform.
Kh AC
Uhm de ser lækre ud ? Dem vil jeg gerne bage til min kæreste på søndag♥️ Jeg tror, jeg vil følge dit tip med ekstra havregryn og æg for ekstra protein og fibre. Tror du, det vil kunne gå at erstatte peanutbutter med skyr?
Tusind tak for din skønne blog og god weekend ?
Jeg har ikke forsøgt mig med skyr i dem, så det må komme an på en prøve,.
Rigtig god fornøjelse med dem og god weekend til jer ♡
Kh AC
Lækker og nem opskrift! Vi erstattede chokolade med blåbær og de er bestemt blevet godkendt herhjemme af børnene! Samtidig bagte vi dem i mini muffins forme.. Jeg fik 23 styks ud af det og så passer sådan en lille en lige i madpakken! Mums :p
Hvor skønt, det er jeg glad for at høre :)
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Er de gode at fryse?
Min søn og os elsker dem. Han fylder 1 år i morgen og skal have dem med i vuggestue.
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem, men har hørt fra andre læsere at de har testet det med fin succes
Stort tillykke med din søn i dag ♡
Kh AC
Ser da lækre ud, men sukkerfri ved jeg nu ikke om man kan kalde det. Der er da peanutbutter og chokolade i, som normalt indeholder sukker, men der er måske brugt en sukkerfri variant af disse to ingredienser?
Der er ingen sukker i peanutbutter, som blot er lavet af peanut og salt.
Chokolade er der sukker i, men det kan man blot undlade.
Godaften :)
Vi har netop bagt disse lækre (særlig i følge min snarlig 3årige datter) muffins med blåbær i. Stor succes.
De skal dog først uddeles i dagplejen imorgen, så hvor opbevares de bedst?
Hvor hyggelgit!
Jeg plejer at opbevare dem i en brødkasse, lufttætbeholder eller på køl – opbevares de på køl skal de dog gerne tages ud mindst en time før servering
Kh AC
Hvor mange kcal er der i pr muffin? ?
De hverdagsmuffins ser gode ud, og lige til at dele ud i børnehaven. Det må prøves… Men jeg kunne godt tænke mig at lave dem som mini muffins? Har du en ide til bagetid i det tilfælde?
Hej Line
Jeg vil tro omkring 10 minutter, men hold endelig lidt øje med dem
Kh AC
Helt vildt vidunderlige sunde muffins ?
Har bagt 6 stykker muffins tre gange på en uge – så de er lidt afhængighedsskabende ?
Mmhhh mums!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Jeg skal bage dem senere idag, og da jeg har en søster som er igang med vægttab og tæller kalorier, så vil jeg høre om du ca ved hvor mange kalorier der i en muffin? 😄 Den bliver lavet med havregryn.
Jeg glæder mig såå meget til at smage dem senere!
Jeg har prøvet at bage muffinsene, de har indtil videre fået 25 minutter på 200 grader i stedet for 175, de falder sammen og bliver ved at være våde indeni. Hvorfor tror du det er? Har fuldt opskriften, dog uden peanutbutter :)
Hej Anna,
Peanutbutter er også med til at give fylde til dejen, så undlader du den, så prøv at komme lidt ekstra mel i.
Kh Ann-Christine
Mange tak for en lækker opskrift ♥️♥️
vil man kunne putte dobbelt op med chokolade i, hvis man ønsker at spise den lidt op ifm. fødselsdag? 🙈
Hej Anne,
Mange tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du fint gøre, alt efter smag og behag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tusinde tak for fine opskrifter :) Du skriver man istedet for boghvede kan bruge knuste havregryn – Kan man blot bruge havremel?
Tak for din søde hilsen, jeg tror fint du kan bruge havremel :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg tænker at lave muffins til min søns fødselsdag i børnehave og faldt over disse. De må dog ikke få sukker så tænker mørk choko nok heller ikke går? Og ved du om man kan lave disse så de bliver regnbue farvet eller har du en opskrift på self sunde muffins hvor man kan det?
Jeg har ikke testet at farve dem, men med farvepasta kan det nok fint lade sig gøre.
Måske du kan prøve det af med en halv portion og se hvordan det bliver
Rigtig god fornøjelse og tillykke med ham :)
Kh Ann-Christine