Hverdagsmuffins uden sukker


De her hverdagsmuffins er altså geniale! Og mine børn er helt enig med mig i den betragtning.
Vi kalder dem hverdagsmuffins, da de er helt uden sukker og hverdagsvenlige, hvis man lige vil bage et hurtigt treat med få ingredienser. Faktisk er de ret meget at sammenligne med bananpandekager – blot bagt i ovn fremfor på panden. De duer dermed også til en hyggelig overraskelse i fredagsmadpakken indimellem eller til den sukkerfri fødselsdag i vuggestuen eller børnehaven
– og ja … som Julie sagde da vi spiste dem i går eftermiddags; “jeg har kun én ting at sige om de her muffins, de er tosset gode!” ;)
Arbejdstid 10 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hverdagsmuffins
- 2 banan, modne
- 2 æg
- 1 spsk boghvedemel, (alternativt fuldkornsmel, knust havregryn, mandelmel eller lign)
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk peanutbutter, crunchy (kan undlades eller erstattes af mandelsmør)
- 25 g mørk chokolade, grofthakket
Mos bananerne i en skål og pisk dem sammen med æg, krydderier og alle de andre skønne ingredienser.
Fordel i 6 muffinsforme – de bliver pænest, hvis papirsformerne placeres i en fast muffinform.
Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.
Tip
Prøv at erstatte boghvedemel med havregryn og gør dem endnu mere mættende ved at tilføje et ekstra æg og en hel dl havregryn.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg har bagt dem i går aftes, hvor de var gule og faste. Nu er de blevet mørkebrune som en banan ville blive – de har stået i køleskab og nogle i fryser. Er de blevet dårlige?
Hej Lene
Jeg forestiller mig ikke de er blevet dårlige, men blot er blevet mørk, som banan netop bliver af køleskab.
Hvis de smager fint, så er jeg sikker på at de er ok.
Kh Ann-Christine
Vil meget gerne prøve denne opskrift, men det lyder af lidt, at der kun skal 1 spsk mel i? Er det korrekt?
Hej Anna
Ja, det er korrekt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, hvad kan jeg erstatte banan med? Min datter tåler ikke banan. Opskriften lyder også diabetes venlig, som er et must for min familie. På forhånd tak
Hej Anni
Banan er en grunddel i opskriften her, og jeg har ikke fundet et lige så godt alternativ til en opskrift som denne – så det må jeg desværre være dig svar skyldig på indtil videre.
Kh Ann-Christine