Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookies-lakrids/

Cookies med sød finsk lakrids og chokolade

Cookies med sød finsk lakrids og chokolade er vanedannende lækre.

Der er lakrids i, men lakridsen smager ikke super meget igennem – derimod giver den en lækker chewy sejhed til disse cookies så god!

Et fint lille tricks er, at fryse de rå cookies dejkugler ned i en lille beholder. Så er det nemt at bage kager, når der kommer uventede gæster eller man får lyst til en lille dessert.

Prøv også: min klassiske opskrift på cookies >>

PT25M

Cookies med sød finsk lakrids

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed4 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 130 g mørk chokolade
  • 100 g sød finsk lakrids, skåret i små stykker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt og pisk derefter æg i.

Vend mel, vaniljepulver, bagepulver, salt, lakrids og chokolade sammen i en ren skål, og rør det i skålen med smør, æg og sukker.

Form kugler på størrelse med en lille golfbold og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et tryk, så de flader lidt ud. Sørg for at der er god afstand mellem kagerne, da de flyder yderligere ud under bagningen.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 13-15 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.