Cookies med sød finsk lakrids og chokolade
Cookies med sød finsk lakrids og chokolade er vanedannende lækre.
Der er lakrids i, men lakridsen smager ikke super meget igennem – derimod giver den en lækker chewy sejhed til disse cookies så god!
Et fint lille tricks er, at fryse de rå cookies dejkugler ned i en lille beholder. Så er det nemt at bage kager, når der kommer uventede gæster eller man får lyst til en lille dessert.
Prøv også: min klassiske opskrift på cookies >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookies med sød finsk lakrids
- 150 g smør, stuetempereret
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g sød finsk lakrids, skåret i små stykker
- 130 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.
Vend mel, vaniljesukker, bagepulver, salt, lakrids og chokolade sammen, vend det i dejen og rør det godt sammen.
Form kugler på størrelse med en lille golfbold og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et tryk, så de flader lidt ud. Sørg for, at der er god afstand mellem kagerne, da de flyder ud under bagningen.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er gyldne, men stadig lidt bløde i midten.
Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kagerne er lige afprøvet. De er skønne. Har en søn der ikke spiser lakrids, og lavede derfor også en portion hvor jeg erstattede lakrids med fudge. De blev rigtig gode.
En opskrift der inspirerer ❤️ Næste gang skal der forsøges med heksehyl for en kraftigere lakrids /salt smag.
Tak.
Så skønt at høre og det lyder vildt lækkert med heksehyl i småkagerne.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
jeg er altid inde for at se hvad du har inden jeg går i gang med en opskrift, du har mange gode ideer og opskrifter
Det er jeg glad for du synes, tak for din søde hilsen
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er fantastisk gode småkager, men jeg lavede dem i “normal” småkagestørrelse og fik 50 stk. Brugte mørk chokolade med nødder (havde det i forvejen) og det gjorde dem ikke ringere. Tak.
Uhmm, det lyder skønt! mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC