Cookies med sød finsk lakrids og chokolade


Disse cookies med sød finsk lakrids og chokolade er vanedannende lækre.
De er nemme og hurtige at bage og et fint lille tricks er at fryse de rå cookies dejkugler ned i en lille beholder. Så er det nemt at bage kager, når der kommer uventede gæster eller man får lyst til en lille dessert. De frosne kugler kan tøes op på bagepladen i 30 min og kan derefter bages på alm vis – eller fx på eftervarmen fra en anden ret. Nemt og smart.
Der er lakrids i, men lakridsen smager ikke super meget igennem – derimod giver den en lækker chewy sejhed til disse cookies, som er ret skøn.
Prøv også: min klassiske opskrift på cookies >>
Cookies med sød finsk lakrids
- 150 g smør, stuetempereret
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 130 g mørk chokolade
- 100 g sød finsk lakrids, skåret i små stykker
Pisk smør, æg, farin og sukker sammen.
En en anden skål vendes mel, vaniljepulver, bagepulver, lakrids og chokolade sammen, hvorefter det røres i skålen med smør, æg og sukker.
Form kugler på størrelse med en lille golfbold, som trykkes lidt fladere og placeres på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er god afstand mellem kagerne, da de flyder ud under bagningen.
Bagde lækre cookies i 10-14 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Hold øje med kagerne, de skal være lysebrune i kanten og blot lige netop bagt i midten. Lad dem køle af på bagepladen.
Samme opskrift som i bogen, ikke? De er så MEGA gode!!
Jo, nemlig – den er i min bog også ♡
Din opskrift siger 100 g sød finsk lakrids. Lækkert , men er det “ren” lakrids, der evt skal hakkes eller det lakridspulver (hvor jeg vil mene 100g er meget) ??
Det er lakridsstykker – altså dem man vil spise som slik :)
Hej AC. Kommer du lakridserne i som hele, eller skærer du dem i mindre stykker? På forhånd tak :-)
Hej :)
Tak for mange dejlige og inspirerende opskrifter
Jeg kan se; at du flere gange anbefaler at tage nogle cookies dej kugler fra og lægge i fryseren. Så får man jo dejlig nybagte små kager og jeg har også selv prøvet dit trick af. Men med mindre man har ovnen i gang i forvejen synes jeg måske alligevel der bli’r lidt frås i forhold til det at skulle varm ovn op flere gange for en lille portion. Holder kagerne sig ikke fint nok sprøde og gode i smagen på kagedåsen er din erfaring?
På forhånd tak for svaret
Tak for din søde hilsen.
Jeg bager dem også kun når vi har ovnen tændt i forvejen eller jeg bager en hel plade. Har ofte ovnen tændt til alt fra aftensmad til brødbagning :)
De holder sig fint sprøde et par dage i småkagedåse ellers
Kh AC
Jeg skærer dem i mindre stykker (har lige opdateret opskriften, så det står der nu)
Kh AC
Perfekt – takker!! ;-)
Hej
Dine julesmåkager opskrifter ser alle skønne ud.
Hvad vil du foreslå at lave med 4 årige?
Det skal ikke smuldre eller klistre fast i køkkenbordet.
På forhånd tak.
Mvh Bodil Gullev
Hej Bodil,
Jeg vil anbefale pebernødder og havregrynskugler. Det var det sikre hit hos mine børn da de var i den alder – og er det stadig :)
God fornøjelse
Kh AC
Først tak for dine smagfulde og let forståelige opskrifter. Jeg har lige bagt dine cookies med lakrids – som en teskefuld store småkager – også det fungerer perfekt.
Uhm, det lyder lækkert! Nu får jeg helt lyst til at bage dem igen :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Super lækkert:)
Valdemarsro har fattet og fortryllet verden med denne opskrift.
Tusind tak og vil for altid bruge opskriften også når jeg får børn!
? Da jeg viste min lærer opskriften hoppede han og sagde lakrids og chokolade what’s NOT to like.
Hej Noah,
Mange mange tak for din virkelig søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Godaften!
Jeg har fået anbefalet denne opskrift til afslutning med kollegaer, men vores ovn er i stykker… varmluft virker simpelthen ikke. Kan de bages ved alm ovn og stadig blive lækre?
Du kan fint bruge alm ovn, så justere du blot op med ca 20 grader
Kh AC
Det er fantastisk gode småkager, men jeg lavede dem i “normal” småkagestørrelse og fik 50 stk. Brugte mørk chokolade med nødder (havde det i forvejen) og det gjorde dem ikke ringere. Tak.
Uhmm, det lyder skønt! mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
jeg er altid inde for at se hvad i har inden jeg går i gang med en opskrift,i har mange gode ideer
Det er jeg glad for du synes, tak for din søde hilsen
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine