Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookies-lakrids/

Cookies med sød finsk lakrids og chokolade

Disse cookies med sød finsk lakrids og chokolade er vanedannende lækre.

De er nemme og hurtige at bage og et fint lille tricks er at fryse de rå cookies dejkugler ned i en lille beholder. Så er det nemt at bage kager, når der kommer uventede gæster eller man får lyst til en lille dessert. De frosne kugler kan tøes op på bagepladen i 30 min og kan derefter bages på alm vis – eller fx på eftervarmen fra en anden ret. Nemt og smart.

Der er lakrids i, men lakridsen smager ikke super meget igennem – derimod giver den en lækker chewy sejhed til disse cookies, som er ret skøn.

Prøv også: min klassiske opskrift på cookies >>

PT20M

Cookies med sød finsk lakrids

12-14 stk.    20 min.
12-14 stk.
Ingredienser
  • 150 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 130 g hakket god mørk chokolade
  • 100 g sød finsk lakrids , skåret i små stykker
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Pisk smør, æg,  farin og sukker sammen.

En en anden skål vendes mel, vaniljepulver, bagepulver, lakrids og chokolade sammen, hvorefter det røres i skålen med smør, æg og sukker.

Form kugler på størrelse med en lille golfbold, som trykkes lidt fladere og placeres på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er god afstand mellem kagerne, da de flyder ud under bagningen.

Bagde lækre cookies i 10-14 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Hold øje med kagerne, de skal være lysebrune i kanten og  blot lige netop bagt i midten. Lad dem køle af på bagepladen.