Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartofler-med-caviar/ Festmad Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Nytår, Vinter

Kartofler med caviar

Små bagte kartofler med caviar og ørredrogn er en himmelsk og luksuriøs mundfuld. Det er lækkert en dejlig snack til dronningens nytårstale og her til nytårsaften vi vil gerne kræse for maden og servere noget ekstra godt. Vi bruger til gengæld ikke meget krudt på fyrværkeri (bemærkede I det lille ordspil?) men i køkkenet og til champagnen, gør vi gerne lidt ekstra.

Disse små kartofler med caviar er skønne at servere nu. Til denne ret vælger jeg gerne den fine beluga caviar eller den lækre svenske kalix löjrom, som også akkurat stadig er i sæson her ved nytåret. Begge dele er en rigtig luksusspise, som passer godt til et glas sprød champagne.

Prøv også: flere skønne nytår opskrifter her >>

PT1H30MPT20M4

Kartofler med caviar

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Saltbagte kartofler
  • 400 g babykartofler
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 spsk olivenolie
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 30 g caviar
  • 90 g ørredrogn
  • 1 spsk frisk dild, finthakket
  • 1 spsk purløg, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dup kartoflerne helt tørre i et rent viskestykke.

Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir og vend dem i olie og derefter i salt. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter eller til de er møre.

Lad kartoflerne køle helt af.

Anretning
Skær kartoflerne i tykke skiver og anret kartoflerne på en tallerken eller et fad.

Kom en lille klat cremefraiche på hver kartoffel og derefter lidt caviar i halvdelen og lidt ørredrogn i den anden halvdel.

Afslut med en anelse dild og persille og server straks.