Butterdejsstænger til snacks og tapas
Disse lækre butterdejsstænger er så skønne at servere som appetizer med en lækker cocktail eller mousserende vin inden middagen, men også til tapas, ostebord eller andet lækkert.
Butterdejsstænger kan skæres i mindre stykker alt efter smag og I kan fint variere drys med fx sesamfrø, sød eller røget paprika, timian, rosmarin eller andre faste oste end timian.
Prøv også: skøn opskrift på parmesan biscotti >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butterdejsstænger til snacks og tapas
- 250 g butterdej
- 1 æg, sammenpisket
- 100 g parmesan, friskrevet
- 1 spsk blå birkes
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær med en kniv 1 cm aflange stængler af butterdejen.
Pensl butterdejsstrimlerne på begge sider med et tyndt lag sammenpisket æg.
Drys hvert stykke butterdej med fintrevet ost, birkes, flagesalt og friskkværnet peber.
Vrid stænglerne, så de bliver twistede og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Sæt butterdejsstængerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag i ca. 12-14 minutter.
Nydes umiddelbart efter de er bagt.
Uh, ikke dårligt! Vi fik nogle i samme stil på tapasrestaurant for nylig, og min kæreste var ved at dåne. Det lyder jo lige til :)
Det er nemlig så lækkert! Du må forkæle med sådan en anretning :)
Kh AC
der er en nemmere måde at gøre det på, rul pladerne lidt tyndere, pensel den ene plade kom det der skal drysses på gøre det i baner og kom en identisk plade ovenpå pensel og skær så i en cm stk så skal man ikkestå og fedte med hver enkelt
mvh Anne
Kan de fryses?
jeg vil tro de kan blive bløde efter de tøes op, men har aldrig forsøgt det.
Kan man lave dem i forvejen og stille dem på køl, så de bare lige skal i ovnen, når gæsterne kommer?
Det vil jeg fint tro kan fungere :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine