Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butterdejsstaenger/ Buffet Efterår, Festmad, Forår, Forretter, Kiks, Nytår, Snacks, Sommer, Vinter

Butterdejsstænger til snacks og tapas

Disse lækre butterdejsstænger er så skønne at servere som appetizer med en lækker cocktail eller mousserende vin inden middagen, men også til tapas, ostebord eller andet lækkert.

Butterdejsstænger kan skæres i mindre stykker alt efter smag og I kan fint variere drys med fx sesamfrø, sød eller røget paprika, timian, rosmarin eller andre faste oste end timian.

Prøv også: skøn opskrift på parmesan biscotti >>

PT20MPT5M4

Butterdejsstænger til snacks og tapas

Tid i alt20 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed4-5 timer
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g butterdej
  • 1 æg, sammenpisket
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 1 spsk blå birkes
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær med en kniv 1 cm aflange stængler af butterdejen.

Pensl butterdejsstrimlerne på begge sider med et tyndt lag sammenpisket æg.

Drys hvert stykke butterdej med fintrevet ost, birkes, flagesalt og friskkværnet peber.

Vrid stænglerne, så de bliver twistede og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Sæt butterdejsstængerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag i ca. 12-14 minutter.

Nydes umiddelbart efter de er bagt.