Citronmandler med salt
Citronmandler med salt og olivenolie er en af mine favoritsnacks og det smager virkelig fabelagtigt skønt!
Smagen af de søde smuttede mandler, syrlig citron og salt går op i en højere enhed og så må de gerne være lidt fedtede af olie for det giver virkelig noget godt till smagen.
Server dem til et glas øl eller en cocktail. De er også super lækre til et ostebord, tapas og til at drysse over en salat.
Prøv også: flere skønne tapas opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltede citronmandler
- 130 g mandler
- 1 øko citron, saft og skal herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 2 spsk flagesalt
- 0,50 liter kogende vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.
Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.
Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.
Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.
Derefter
Hæld saften fra mandlerne, de må gerne stadig være omkring 1 spsk saft tilbage i glasset.
Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 100 grader, til saften er fordampet.
Mandlerne skal ikke have farve.
Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering
Lyder lækkert vil straks gå i gang, så de er klar til weekenden :)
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Det ser godt ud! Det skal prøves :-)
Og til lykke med i går!
Mange tak Nana :)
Og god fornøjelse med citronmandlerne hvis du giver dig i kast med dem
Jeg er helt vilde med mine soyamandler som jeg lavet rigtig tit –
Men disse her lyder også spændende, har ikke prøvet at lade dem trække i olie. Men det skal da prøve – nok også med en chiliversion :-)
Skal mandlerne smuttes (nogle gange er man jo lidt doven)
Soyamandler er også virkelig dejligt!
I denne opskrift synes jeg man får det bedste resultat hvis mandlerne bliver smuttet. For en mandelskal der har lagt i blød er lidt kedelig i konsistensen – men det er jo smag og behag ;)
Jeg elsker mandler… og har et overdreven stort foråd af dem (De er jo billige i Tyskland) :-D Helt klart din opskrift skal prøves.
Tilbagemelding kan forventes :-D
Jeg har også altid mandler med hjem i kufferten, når vi er i Tyskland ;)
Glæder mig til at høre hvad du synes om dem
Hvor lyder det bare lækkert! Har ofte fået bare saltede mandler som snack, men dem her med citron skal da bare prøves :D
Saltede mandler er også super lækkert – denne variant er jeg dog blevet helt særlig vild med :)
Så er mandlerne lagt i blød. Hvor længe skal de ca. bage i ovnen – er det en halv time? Eller deromkring? Måske giver det helt sig selv?
Bare indtil saften er fordampet og de er lettere sprøde – omkring 15-25 minutter – men hold lidt øje med dem
Rigtig god fornøjelse, jeg håber du bliver lige så glad for dem som jeg :)
De ser godt nok lækre ud.
Hvor længe kan de holde sig i et glas?
En uges tid vil jeg tro :)
Jeg har lavet en kæmpeportion af disse, som lyder så lækre – men øv, jeg kan ikke få dem sprøde. Jeg har efterfølgende prøvet at tørre dem i ovnen på lav temperatur, men de er stadig lidt bløde og ikke særlig spændende, har du en ide om, hvad jeg kan have gjort forkert? Bortset fra mængden, har jeg fulgt opskriften.
Venlig hilsen
Susanne
Hej Susanne,
De bliver ikke super sprøde på samme måde som fx alm saltede mandler, da de har suget så meget citronsaft til sig. For mig gør det ikke spor, men det er jo smag og behag :) Jeg overvejer om de mon ikke kan ristes lidt på en pande ved meget høj varme i en smule olie efter de har været i ovnen, for at få lidt sprød skal.
Kh AC
Det er så fedt, at kende din blog!
Du har nogle helt fantastiske alternativer til weekend hygge mad. Og kreative sysler i køkkenet. Endnu engang er jeg nød til at rose dig. :)
Hvor er du sød! Det er jeg virkelig glad for at høre :)
Tusind tak <3
Lækker opskrift! Det er dog meget salt, der er anbefalet?
Jeg har kun kommet halvdelen i. Har lavet dobbelt portion med salt svarende til én portion, og det synes jeg er rigeligt, og jeg kan godt li’ salt!
Mvh.
Pia
Åhh denne opskrift måtte da lige prøves… Nu er jeg spændt på resultat… Især fordi jeg har brugt 2 spsk havsalt i stedet for flagesalt…
HM, må nok tilstå, as t denne opskrift ikke bliver min favorit…
Hej og tak for en god blog
Jeg har lige lavet disse mandler, og jeg må desværre indrømme, at jeg ikke kan lide dem. Jeg ELSKER mandler, men disse får mig til at tænke på flæskesteg (?!?) og det er bare helt forkert…
Ja, det lyder godt nok helt forkert ;)
Det er ikke lige den smag jeg får frem – bare en lækker salt, mandel, citron smagskombi
Uhmm, de er lækre! Jeg har i et stykke tid nydt diverse opskrifter fra din blog, som efterhånden er det første sted jeg kigger efter nye opskrifter. Og så faldt jeg jo lige over denne opskrift, så jeg måtte prøve. Jeg synes faktisk de var for bløde efter turen i ovnen, så jeg havde dem bare stående et par dage. Men så duppede jeg overskydende olie af og gav dem en hurtig tur på en brændvarm pande. Og hold da op, hvor er de lækre nu. Måske havde jeg ikke givet dem nok tid i ovnen, men turen på panden gav dem mere sprødhed og også en lidt brændt smag, som passer rigtigt godt til citronen. Så det er helt sikkert ikke sidste gang de er blevet lavet :-)
Hej Stine,
Hvor er det altså dejligt at høre – jeg er også temmelig vild med disse mandler selv ;)
Og jeg er altså rigtig glad for at du kan bruge og har fornøjelse af mine opskrifter – jeg glæder mig til snart at finde på endnu flere dejlige retter til bloggen :)
Kh AC
Er ved at lave citronmandler og jeg glæder mig :-)
Kan olien gemmes og bruges til andet? Bare af nysgerrighed
Tak for en super blog – bruger mange af dine opskrifter
Ja, det kan du fint gøre :) Den er lækker som dressing på salater mv.
Tak før din søde hilsen
Kh AC
De er snart på vej ind i ovnen – glæder mig ?
Hvornår kommer næste kogebog ? ?
Hvor dejligt! Håber de bliver gode
Den næste bog kommer til efteråret, omkring oktober er planen lige nu :)
Kh AC
Man skal IKKE putte 2 spsk salt i, det er ALT for meget… rettere 1 tsk salt
Skal de stadig være fedtede, når de er færdige? Det er mine nemlig…
Ja, de vil være lidt fedtede af olien og citronen
Kh Ann-Christine
Jeg er vild med, at du altid bruger flagesalt…..og dine skønne opskrifter:)
Husker jeg rigtigt….har du ikke lavet et skriv for år tilbage, om flagesalt, dets egenskaber og hvilken du kan anbefale? Kan dog ikke finde det.
Vil være taknemmelig, hvis du vil dele hvilken flagesalt du bruger:)
Tak for hjælpen ;)
Hej Pia,
Mange tak for din søde hilsen :)
Der er mange gode på markedet nu. Den jeg oftest køber og vender tilbage til igen og igen er Maldon salt, men jeg kan også godt lide at prøve lidt forskelligt.
Kh Ann-Christine