Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltede-citronmandler/

Citronmandler med salt

Citronmandler med salt og olivenolie er en af mine favoritsnacks og det smager virkelig fabelagtigt skønt!

Smagen af de søde smuttede mandler, syrlig citron og salt går op i en højere enhed og så må de gerne være lidt fedtede af olie for det giver virkelig noget godt till smagen.

Server dem til et glas øl eller en cocktail. De er også super lækre til et ostebord, tapas og til at drysse over en salat.

Prøv også: flere skønne tapas opskrifter her >>

PT2H

Saltede citronmandler

Tid i alt2 timer
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 130 g mandler
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 0,50 dl olivenolie
  • 2 spsk flagesalt
  • 0,50 liter kogende vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.

Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.

Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.

Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.

Derefter
Hæld saften fra mandlerne, de må gerne stadig være omkring 1 spsk saft tilbage i glasset.

Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 100 grader, til saften er fordampet.

Mandlerne skal ikke have farve.

Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering