Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltede-citronmandler/

Saltede citronmandler

I dag vil jeg dele denne opskrift på min favoritsnack lige nu – det er seriøst de lækreste citronmandler, hvor smagen fra de søde mandler, syrlig citron og salt går op i en højere enhed.

Perfekt serveret som snack alene til et glas øl, rødvin, såvel som en del af forretter og tapas.

PT2H

Saltede citronmandler

1 portion    2 timer
1 portion
Ingredienser
  • 130 g mandler
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk flagesalt
  • 1/2 l , kogende vand
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.

Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.

Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.

Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.

Derefter
Hæld saften fra mandlerne, de må gerne stadig være omkring 1 spsk saft tilbage i glasset.

Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 150 grader til saften er fordampet.

Mandlerne skal ikke have farve.

Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering