Citronmandler med salt
Citronmandler med salt og olivenolie er en af mine favoritsnacks og det smager virkelig fabelagtigt skønt!
Smagen af de søde smuttede mandler, syrlig citron og salt går op i en højere enhed og så må de gerne være lidt fedtede af olie for det giver virkelig noget godt till smagen.
Server dem til et glas øl eller en cocktail. De er også super lækre til et ostebord, tapas og til at drysse over en salat.
Prøv også: flere skønne tapas opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltede citronmandler
- 130 g mandler
- 1 øko citron, saft og skal herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 2 spsk flagesalt
- 0,50 liter kogende vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.
Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.
Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.
Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.
Derefter
Hæld saften fra mandlerne, de må gerne stadig være omkring 1 spsk saft tilbage i glasset.
Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 100 grader, til saften er fordampet.
Mandlerne skal ikke have farve.
Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er vild med, at du altid bruger flagesalt…..og dine skønne opskrifter:)
Husker jeg rigtigt….har du ikke lavet et skriv for år tilbage, om flagesalt, dets egenskaber og hvilken du kan anbefale? Kan dog ikke finde det.
Vil være taknemmelig, hvis du vil dele hvilken flagesalt du bruger:)
Tak for hjælpen ;)
Hej Pia,
Mange tak for din søde hilsen :)
Der er mange gode på markedet nu. Den jeg oftest køber og vender tilbage til igen og igen er Maldon salt, men jeg kan også godt lide at prøve lidt forskelligt.
Kh Ann-Christine
Skal de stadig være fedtede, når de er færdige? Det er mine nemlig…
Ja, de vil være lidt fedtede af olien og citronen
Kh Ann-Christine
Man skal IKKE putte 2 spsk salt i, det er ALT for meget… rettere 1 tsk salt