Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltede-citronmandler/

Saltede citronmandler

I dag vil jeg dele denne opskrift på min favoritsnack lige nu – det er seriøst de lækreste citronmandler, hvor smagen fra de søde mandler, syrlig citron og salt går op i en højere enhed.

Perfekt serveret som snack alene til et glas øl, rødvin, såvel som en del af forretter og tapas.

PT60min+

Saltede citronmandler

2 dl    60 min+
2 dl
Ingredienser
  • 2 dl mandler
  • saft og skal fra en øko citron
  • 1/2 dl olie uden for meget duft og smag
  • 2 spsk flagesalt + lidt til drys
  • 1/2 l kogende vand
Udskriv opskrift
60 min+
Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes. Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen. Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.

Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.

Dag 2: hæld saften fra mandlerne, de må gerne stadig være omkring 1 spsk saft tilbage i glasset. Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 150 grader til saften er fordampet. Mandlerne skal ikke have farve. Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering