Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalshapsere-barbecuesauce/ Aftensmad Efterår, Forår, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Blomkålshapsere i sticky barbecuesauce

Blomkålshapsere i sticky barbequesauce er den perfekte ret, hvis man har lyst til noget lidt greasy hyggemad.

Den søde, krydrede og klistrede barbequesauce er vidunderlig og får de små bagte blomkålsbuketter til at smage virkelig smovset og lækkert.

Spis dem med en skål salat (eller kom dem i en salatbowl), de er også gode med gnavegrønt, ovnbagte kartoffelbåde og et par lækre dips til.

Prøv også: min opskrift på cremet avocadohummus >>

PT40MPT30M4

Blomkålshapsere i sticky barbecuesauce

Tid i alt40 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl vand - evt mere, til dejen er tyktflydende
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • Sticky barbecuesauce
  • 3 spsk soja
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk ahornsirup
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk ingefær, friskrevet
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 0,50 dl vand
  • 1 tsk majsstivelse
  • Til servering
  • 1 spsk sesamfrø, ristede
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Del blomkålen i store buketter og dup dem godt af, så de er helt tørre. Rør mel, røget paprika og salt sammen med vand til en tyktflydende dej og vend blomkåls­ buketterne i dejen. Læg blomkålen på en bradepande med bagepapir med afstand mellem stykkerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15­-20 minutter.

Sticky barbecuesauce
Kom soja, hvidløg, ahornsirup, tomatpuré, ingefær, røget paprika, æblecidereddike og vand i en skål, sigt majsstivelse i og rør det godt sammen til en sauce.

Kom saucen på en pande og tænd for middelvarme. Vend blomkålen forsigtigt i, når saucen er varmet op, og vend blomkålsstykkerne med jævne mellemrum. Lad det simre svagt i ca. 5­-6 minutter, til barbecuesaucen har sat sig godt på blomkålsstykkerne.

Server med et drys sesamfrø, lidt finthakket persille og en dip.