Bagt Mont d’Or
Bagt Mont d’Or er en vidunderlig spise, smeltet og fyldig ost, som man kan dyppe sprøde brødstænger, eller kiks i og nyde bare helt enkelt som den er. Man kan også lade den indgå i et ostebord med charcuteri og tilbehør, hvor den helt sikkert vil være et hit på bordet.
Den franske komælksost i den runde fyrtræform, som den bages i og er flot at servere osten i, fungere lidt som en ostefondue. Et rigtig lækkert brød, enten lunt og friskbagt eller brød der er ristet til sprøde brødstænger, er begge genialt at dyppe i osten.
Prøv også: opskrift på klassisk rørt tatar >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt Mont d'Or
- 1 mont d'or
- 1 dl tør hvidvin
- 3 stængler frisk rosmarin
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fjern al plastikinpakningen fra osten. Lad osten blive i trææsken – med låget i bunden af æsken – både under bagningen og efterfølgende.
Snit et kryds i midten af osten og fordel små kviste med rosmarin rundt i osten. Hæld hvidvinen langsomt over og bag osten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.
Tag osten ud af ovnen og lad den sætte sig i 10 minutter. Fjern rosmarinkvistene og rør osten sammen med en ske til den er blød, flydende og cremet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Og kan man ikke skaffe Mont d’or, kan en Le Rustique(jeg ved det, men det hedder den altså) camembert fint bruges og kan købes i Føtex.
Tag den der er tættest på sidste salgsdato. Den mest åbenbare kvalitet ved denne ost er at både bund og låg i forpakningen er af træ, hvilket er ved at være en sjældenhed.
Hej Kim
Fint tip, tak for at dele! Jeg kender ikke den ost, men vil da lige holde øje :)
Kh Ann-Christine
Vi er vilde med Monr d’Or . Vi spiser den nytårs aften senere på aftenen, med solbærsylt, hvis vi ikke får dessert. Ellers spiser vi den dagen efter med lidt blegselleri, peberfrugt og parmaskinke til. Ja og altid noget lækkert brød eller brødstænger. Godt Nytår.
Uhmm, ja det er virkelig så lækkert!
Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine