Sommerpasta med ærter og tomat


Her får I opskriften på en lækker og nem sommerpasta med ærter, tomater og asparges.
En skøn ret til travle hverdage og et lynhurtigt måltid – den er sprød, frisk, cremet og virkelig skøn.
Pastaretten er som udgangspunkt vegetarisk og den kan sagtens spises som den er i al sin enkelhed og hvis man vil kan den også serveres med et stykke godt kyllingebryst med skind.
Prøv også: mange flere skønne opskrifter på pastaretter her >>
Sommerpasta med ærter, tomat og asparges
- 400 g spaghetti
- 1 løg, skåret i tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 100 g friske ærter, bælgede
- 1 spsk olivenolie
- 250 g grønne asparges
- 100 g cherrytomater, skåret i kvarte
- 1 dl piskefløde
- 70 g parmesan, friskrevet
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kog pasta al dente i en gryde med letsaltet vand.
Mens pastaen koger, sauteres løg og hvidløg på en pande med olivenolie.
Når løgene er bløde, tilsættes fløde og grøntsager. Rør rundt ved høj varme i et halvt minut.
Vend pastaen i retten og server med parmesan og friskkværnet peber.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Mmmm… den ser lækker ud! Den vil jeg teste imorgen.. Tak for alle dine fine opskrifter.
Selv tak, Ann-Sophie. Synes bare det er skønt og hyggeligt at dele :)
Testkørte opskriften igår og den var et STORT hit, især hos min mand. Igen, tusind tak!
Nemt + hurtigt + pasta = sikker succes i min bog!
Den skal helt sikkert afprøves herhjemme én af dagene :)
ja, det er et hit når de tre ting kan kombineres ;-)
Uhmmm… det lyder da helt fantastisk – og saa med den forberedelsestid! Tak for ideen. :)
Velbekomme, Tina :)
Kære Ann-Christine.
Du laver det mest lækre mad og dine fotos er så fantastiske!
Kan blive helt sulten af at kigge og klokken er altså kun 8.15 om morgenen :-) Jeg må prøve den en af dagene.
Kh. Birgitte
Hvor er du sød, Birgitte. Tusind tak, det bliver jeg glad for at høre :-)
Jeg er VILD med pastaretter – gerne simple med med masser af smag! Det er ægte comfort food i hverdagen når det skal gå lidt stærkt! Uhmnnn din version lyder virkelig lækker!
Tak Marian, jeg er også glad for pasta – italiensk mad i det hele taget er et hit!
Hej
Jeg overvejer at lave pastaretten med kyllingestykker, tror du det kan fungere?
Hvilken salat kan du anbefale til??
Hej Sofia,
Ja, det er jeg sikker på vil være dejligt. Jeg ville servere en helt enkel grøn salat med en rørt vinaigrette af olivenolie, honning, citronsaft og en smule dijon til – måske toppet med lidt nødder og friske ærter
Kh AC
Tak for alle dine lækre opskrifter!!
Jeg tænker at afprøve pastaretten på madkluben – men jeg er en klovn til mængde.
Hvor meget fløde, pasta og hvor mange asparges bruger du til 4 pers?
Mvh Mette
Hej Mette,
Tusind tak for din søde hilsen ♡
4 personer; ca 350-400 g pasta, 1/2 dl fløde, 1/2 bundt asparges …
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Den her opskrift er simpelthen en vinder blandt dine utroligt mange gode opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine