Syltede rødbeder
Vores have er fyldt af flotte mørkerøde runde rødbeder lige nu – og i dag høstede vi en stor del af dem og lavede en lækker omgang syltede rødbeder med en dejligt duftende krydret lage.
Det er ret nemt at lave syltede rødbeder selv og det tager ikke særlig lang tid. Min krydderblanding kan man justere lidt til efter hvad man lige har – der kan også sagtens tilføjes dejlige krydderier som stjerneanis, allehånde og et par kviste af en krydderurt – fx timian eller rosmarin.
Nu skal de lige trække mindst en dags tid – og så glæder vi også ellers til at spise dem på gode rugbrødsmadder og som tilbehør til fx skipperlabskovs som vi snart skal have igen.
Arbejdstid 25 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Syltede rødbeder
- 1 kg rødbede
- Lagen
- 8 dl lagereddike, eller æblecidereddike
- 400 g sukker
- 1 kanelstang
- 10 peberkorn
- 1 spsk sennepsfrø
- 5 laurbærblade
- 10 kardemommekapsler
- 4 hele nelliker
- 2 spsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub rødbederne grundigt rene for jord og kom rødbederne i en gryde med vand.
Kog op og lad rødbederne koge i 30 minutter.
Hæld vandet fra og når rødbederne er kølet af, gnides skindet af dem. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet henkogningsglas.
Lagen til syltede rødbeder
Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Hæld lagen over rødbederne i glasset. Luk glasset til med det samme.
Lad dem gerne trække mindst en dag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg tror at sukker virker konserverende, men skal der så meget sukker i? Findes der sukker alternativer, fx. honning?
Bh Birgitte
Sukker konservere netop, så de kan holde sig. Har du ikke brug for at de skal holde sig så længe kan du halvere mængden af sukker og tilsvarende erstatte halvdelen af eddiken med vand, så bliver holdbarheden en del kortere, men de vil stadig smage dejligt.
Du må prøve dig lidt frem med at eksperimentere med honningsyltede rødbede :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man bruge kardemomme i drys form i stedet for kapsler.
Med venlig hilsen Morten Larsen
Hej Morten
Ja, så skal du blot bruge en lille knivspids kardemomme
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud. Hvad er årsagen til at de bliver kogt med skræl? Jeg ville tro det var lettere at skrælle dem rå end pille dem kogte, men der er nok en god forklaring? :)
Mvh. Ninna
Hej Ninna
Jeg koger dem med skræl for at holde på farven. Når man koger rødbederne med skræl, så koger den smukke farve ikke ud, hvilket giver et flottere resultat til de syltede rødbeder.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man tager de små økologiske rødbeder, som de sælger i supermarkedet , kan man skære enderne af, skiveskære dem og dampe dem i en si i en gryde med låg over i 5-10 minutter uden, at man behøver at skrælle dem. Det er hurtigere og smager fint. Men det er jo en anden opskrift.