Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-kartoffelsalat/

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en herlig ret, som er efterårets – og vinterens skønne alternativ til kold kartoffelsalat og kan serveres til alt fra frikadeller og krydrede lækre pølser eller til glaseret skinke og hamburgerryg.

De cremede kartofler, den syrlige eddike med et snert af en smule sennep, som får modspil af sukker og dermed får den helt rigtige balance af sødt, syrligt og krydret – en favorit hos hele familien.

Som alternativ til æblecidereddike, kan æbleeddike eller lagereddike fint bruges – tror at sidstnævnte er den mest traditionelle til opskriften i det klassiske danske køkken. Mængden af sennep er en smagssag, så juster endelig til efter smag og behag.

PT45M

Varm Kartoffelsalat

4 pers.    45 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Kartoflerne koges møre i letsaltet vand, når de er afkølet en smule pilles skrællen af og de skæres i skiver.

Kom løg, vand, æblecidereddike, salt og peber i en gryde og lad det simrekoge til løgene er møre. Smag til med sukker, sennep, salt, peber, samt evt. lidt mere eddike.

Tilsæt smør, skåret i tern og kartofler i skiver, varm langsomt igennem og derefter er retten klar til servering, med fintklippet frisk purløg til.