Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-kartoffelsalat/ Efterår Familiefavoritter, Mormormad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en herlig ret, som er efterårets og vinterens skønne alternativ til kold kartoffelsalat.

Den kan serveres til alt fra frikadeller og krydrede lækre pølser eller til glaseret skinke og hamburgerryg.

De cremede kartofler, den syrlige eddike med et snert af en smule sennep, som får modspil af sukker og dermed får den helt rigtige balance af sødt, syrligt og krydret – en favorit hos hele familien.

Prøv også: opskrift på kartoffelmos >>

Varm Kartoffelsalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 800 g kartoffel
  • 4 skalotteløg, skåret i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk dijon sennep
  • 40 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand til de er møre.

Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle helt af i køleskabet og skær dem i skiver.

Sauter løg i smør ved lav-middel varme i 15-20 minutter til løgene er klare, bløde og smager sødt. Kom vand, æblecidereddike, salt og peber i gryden.  Tilsæt kartofler i skiver, varm langsomt igennem. Smag til med sukker, sennep, salt, peber efter behov. Server med fintklippet frisk purløg