Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-kartoffelsalat/

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en herlig ret, som er efterårets og vinterens skønne alternativ til kold kartoffelsalat.

Den kan serveres til alt fra frikadeller og krydrede lækre pølser eller til glaseret skinke og hamburgerryg.

De cremede kartofler, den syrlige eddike med et snert af en smule sennep, som får modspil af sukker og dermed får den helt rigtige balance af sødt, syrligt og krydret – en favorit hos hele familien.

Prøv også: opskrift på kartoffelmos >>

PT45M

Varm Kartoffelsalat

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 800 g kartoffel, små
  • 4 skalotteløg, skåret i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk dijon sennep
  • 40 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kartoflerne koges møre i letsaltet vand, når de er afkølet en smule pilles skrællen af og de skæres i skiver.

Sauter løg i smør ved middellav varme til løgene er klare, bløde og smager sødt. Kom vand, æblecidereddike, salt og peber i en gryde og smag til med sukker, sennep, salt, peber.

Tilsæt kartofler i skiver, varm langsomt igennem og derefter er retten klar til servering, med fintklippet frisk purløg til.