Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stuvet-hvidkaal/

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er en rigtig skøn klassiker fra det danske køkken og det smager jo fremragende til saftige frikadeller eller en god medister.

Ved juletid er det også herlig på julefrokostbordet til alt det lune, som førnævnte frikadeller og medister, samt naturligvis til den glaserede skinke og andre juleklassikere.

Jeg kan godt lide at servere dem med en frisk sprød kålssalat til også – så der er lidt modspil til den smovsede ret.

Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>

PT20Mter

Stuvet hvidkål

4 pers.    20 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Snit hvidkålen i ca. 1 cm brede strimler. Kom hvidkål, vand og salt i en gryde med låg og kog i 5 minutter til det falder sammen.

Smelt smør i en anden gryde og rør mel i og derefter mælk og piskefløde. Kog op og juster konsistensen af saucen med kogevandet fra kålen.

Kom hvidkålen i saucen, varm det godt igennem og smag retten til med salt, friskkværnet peber, muskatnød og en anelse fintrevet citronskal.

Server med lidt finthakket bredbladet persille.