Stuvet hvidkål


Stuvet hvidkål er en rigtig skøn klassiker fra det danske køkken og det smager jo fremragende til saftige frikadeller eller en god medister.
Ved juletid er det også herlig på julefrokostbordet til alt det lune, som førnævnte frikadeller og medister, samt naturligvis til den glaserede skinke og andre juleklassikere.
Jeg kan godt lide at servere dem med en frisk sprød kålssalat til også – så der er lidt modspil til den smovsede ret.
Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stuvet hvidkål
- 750 g hvidkål, skåret i strimler
- 3 dl vand
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, friskrevet
- 1 øko citron, fintrevet skal
- salt
- sort peber
- Til servering og anretning
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Snit hvidkålen i ca. 1 cm brede strimler. Kom hvidkål, vand og salt i en gryde med låg og kog i 5 minutter til det falder sammen.
Smelt smør i en anden gryde og rør mel i og derefter mælk og piskefløde. Kog op og juster konsistensen af saucen med kogevandet fra kålen.
Kom hvidkålen i saucen, varm det godt igennem og smag retten til med muskatnød, en anelse fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Server med lidt finthakket bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ja en rigtig god opskrift, smager forrygende.
Men hvorfor kan i så ikke komme med en opskrift på ægte sønderjydsk grønlangkål som netop heller ikke er hakket, men snittet i fine strimler.
Hakker man grønlangkål, er det ikke sønderjysk grønlangkål! – men en afart der hedder hakket grønkål, og som intet har tilfældes med grønlangkål at gøre.
Hakker man kogt kål får man en bitter mast substans som bruges til supper.
Kære Peter
Man spiser grønlangkål i hele landet, tilberedt på forskellig vis – som jeg har skrevet lidt om i teksten under opskriften :)
Hver egn sine særlige tilberedninger, og dette er ikke lavet som en decideret sønderjysk grønlangkål
Kh Ann-Christine
Nam nam
Kan fint fryses med succes.
Uha det er godt med en gang stuvet hvidkål. Droppede fløden og så fik den til gengæld en bouillonterning, og så med en gang stegt økomedister til. Herre og også -frueret. Måske sådan lidt mere en juleriet, men det sner udenfor, og julen varer som bekendt lige til påske