Stuvet hvidkål


Stuvet hvidkål er en rigtig skøn klassiker fra det danske køkken og det smager jo fremragende til saftige frikadeller eller en god medister.
Ved juletid er det også herlig på julefrokostbordet til alt det lune, som førnævnte frikadeller og medister, samt naturligvis til den glaserede skinke og andre juleklassikere.
Jeg kan godt lide at servere dem med en frisk sprød kålssalat til også – så der er lidt modspil til den smovsede ret.
Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>
Stuvet hvidkål
- 750 g hvidkål, skåret i strimler
- 3 dl vand
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, friskrevet
- 1 øko citron, fintrevet skal
- salt
- sort peber
- Til servering og anretning
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Snit hvidkålen i ca. 1 cm brede strimler. Kom hvidkål, vand og salt i en gryde med låg og kog i 5 minutter til det falder sammen.
Smelt smør i en anden gryde og rør mel i og derefter mælk og piskefløde. Kog op og juster konsistensen af saucen med kogevandet fra kålen.
Kom hvidkålen i saucen, varm det godt igennem og smag retten til med muskatnød, en anelse fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Server med lidt finthakket bredbladet persille.
Jeg élsker det, især netop med frikadeller. Både det, og stuvet grønlangkål. Uhm!
SÅ godt, begge dele :)
Synes om alt jeg har prøvet af opskrifter her. 👌👌👌tak for det!
Kære Ann-Christine
Tak for en lækker opskrift. Min familie spiser normalt ikke kål, så det er dejligt med en ret som denne (som de spiste uden problemer), så man kan variere det grønne mere. Jeg brugte spidskål i stedet for hvidkål, da jeg havde det på lager i forvejen.
Kh.
Kære Stine,
hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen
Kh AC
Her op til jul er det helt perfekt med en kanelstang i stuvningen. Det smager sindsygt godt – og giver en lækker rundhed til retten
Super lækker opskrift, den skal helt klart prøves igen – Elsker virkelig stuvet hvidkål. Smager også super godt til medisterpølse :)
Ehh, kanelstang? Det har jeg svært ved at forestille mig, og tør heller ikke prøve :O
Mange tak! – og endelig bare undlad kanelen, hvis du synes det bliver for skørt ;)
Kan man erstatte kålen med spinat? :)
Elsker det. Har alle dage gjort. Ungerne hadede det indtil jeg solgte det som “Grønlandsk Risinggrød”. Det smager fantastisk med kanelsukker på. Fik jeg også selv som barn.
Skønt navn :) – det er så herligt når der blot skal en lille navneændring til at få en ret til at lyde mere tiltalende i børnenes øjen :)
Kh AC