Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stuvet-hvidkaal/

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er en rigtig skøn klassiker fra det danske køkken og det smager jo fremragende til saftige frikadeller eller en god medister.

Ved juletid er det også herlig på julefrokostbordet til alt det lune, som førnævnte frikadeller og medister, samt naturligvis til den glaserede skinke og andre juleklassikere.

Jeg kan godt lide at servere dem med en frisk sprød kålssalat til også – så der er lidt modspil til den smovsede ret.

Prøv også: min opskrift på spidskålssalat med æble >>

PT20M

Stuvet hvidkål

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 750 g hvidkål, skåret i strimler
  • 3 dl vand
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • 1 øko citron, fintrevet skal
  • salt
  • sort peber
  • Til servering og anretning
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Snit hvidkålen i ca. 1 cm brede strimler. Kom hvidkål, vand og salt i en gryde med låg og kog i 5 minutter til det falder sammen.

Smelt smør i en anden gryde og rør mel i og derefter mælk og piskefløde. Kog op og juster konsistensen af saucen med kogevandet fra kålen.

Kom hvidkålen i saucen, varm det godt igennem og smag retten til med muskatnød, en anelse fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.

Server med lidt finthakket bredbladet persille.