Spidskålssalat med æble og avocado


Denne spidskålssalat er SÅ lækker, velsmagende og ganske uimodståelig.
Spidskålssalat er jo altid skønt, uanset om det bages i ovnen, steges på en pande, bruges til wraps eller lign – og denne salat er herlig smovset, sund, enkel og nem at lave. Den kan serveres til det meste og har den fineste balance mellem sprødt, blødt, cremet, sødt, salt osv.
Varier gerne pinjekernerne med andre nødder, frø og kerner alt efter hvad der er i køkkenskuffen.
Prøv også: opskrift på bagt spidskål >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spidskålssalat med æble og avocado
- 50 g pinjekerner
- 0,50 spidskål, fintsnittet
- 0,50 avocado, i små tern
- 1 æble, i tern eller både
- friskkværnet peber
- Agurkedressing
- 0,50 agurk
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 0,50 avocado
- 1 tsk dijon sennep
- 1 håndfuld bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist pinjekernerne på en varm tør pande i cirka 2-3 minutter under omrøring, til de er gyldenbrune.
Vend fintsnittet spidskål grundigt med dressing og anret salaten på et fad eller en tallerken med avocado i små tern, æblestykker og ristede pinjekerner.
Kværn lidt frisk peber over inden servering.
Agurkedressing
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til en lækker cremet grøn dressing. Smag til med salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvor lang tid før kan man forberede salaten? hvordan gør du når du skal tilberede den til mange mennesker . skal lave ca 5 kg af denne salat til 1. påskedag.
Glæder mig til at prøve den
Mange hilsner fra Norge
Hej Sharon
Pinjekernerne kan ristes dagen før og opbevares lufttæt inden de blandes med salaten lige før servering.
Dressing kan laves samme dag og kan vendes med spidskålen med det samme. Opbevar på køl.
Æbler og avocado skæres bedst ud lige inden og vendes i salaten sammen med pinjekernerne. Hvis nødvendigt kan æblerne vendes i spidskålen et par timer forinden.
God fornøjelse og rigtig god påske i Norge :)
Kh Ann-Christine
Tak. Måske et lidt dumt spørgsmål, men spidskålen kan den snittes fint dagen før og opbevares i poser.
Ja, det kan den sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge rødkål i stedet for spidskål?
Ja, jeg ville snitte rødkålen helt helt fint på et mandolinjern til denne salat
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge rød spidskål istedet for almindelig grøn spidskål?
Ja, det kan det sagtens ♡
Kh Ann-Christine