Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chilimayo/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Efterår, Forår, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Chilimayo

Lækker hjemmelavet chilimayo med sprøde ovnbagte fritter til – det bliver ikke meget skønnere end det!

Den perfekte dip til greasy hjemmelavede burgere, til fritter, bagte rodfrugter og til grøntsagsstave. Jeg er fan og så er den tilmed super nem at lave og man kan naturligvis justere smagen og chilistyrken til alt efter behov og smag.

PT10MPT10M1

Chilimayo

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 glas
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk sriracha chilisauce
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, 1 tsk saft herfra
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 0,50 tsk sukker
  • 1 spsk ketchup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 1 dl avocadoolie
  • 1 dl olivenolie, mild
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en blenderskål og brug en bamix stavblender til at blende det sammen til chilimayoen tykner.

Bevæg blenderen op og nem i skålen, så der bliver tilført luft og aiolien bliver cremet og super lækker.

Smag til med salt, sriracha og drys med lidt tørrede chiliflager inden servering.