Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/chilimayo/
Dip, Pesto, Dressing og lign.
Efterår, Forår, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vinter
Opskrift
Chilimayo


Lækker hjemmelavet chilimayo med sprøde ovnbagte fritter til – det bliver ikke meget skønnere end det!
Den perfekte dip til greasy hjemmelavede burgere, til fritter, bagte rodfrugter og til grøntsagsstave. Jeg er fan og så er den tilmed super nem at lave og man kan naturligvis justere smagen og chilistyrken til alt efter behov og smag.
PT10MPT10M1
Chilimayo
Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 glas
Ingredienser
- 1 æg
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk sriracha chilisauce
- 2 fed hvidløg, presset
- 0,50 citron, 1 tsk saft herfra
- 1 tsk hvidvinseddike
- 0,50 tsk sukker
- 1 spsk ketchup
- 0,50 tsk flagesalt
- 1 dl avocadoolie
- 1 dl olivenolie, mild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en blenderskål og brug en bamix stavblender til at blende det sammen til chilimayoen tykner.
Bevæg blenderen op og nem i skålen, så der bliver tilført luft og aiolien bliver cremet og super lækker.
Smag til med salt, sriracha og drys med lidt tørrede chiliflager inden servering.
Næringsindhold

Pr. glas
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Total
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Hvilken olivenolie bruger du?
En der ikke smager af så meget, fx er urtekrams ret smagsneutral og god.
Kh AC
Kan man bruge en anden olie end avocadoolie i chilimayo?
Ja, en anden smagsneutral olie som du synes godt om
Kh AC
Kan man bare bruge alm æg? Altså ikke past æg?
Det har jeg skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine