Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-blomkaal/

Bagt blomkål

Bagt blomkål er en skøn måde at tilberede blomkålen, da den med denne tilberedning stadig har et lækkert bid, en smule sprødhed og bliver både saftigt og virkelig lækkert.

Den bagte blomkål får en skøn gylden karamelliseret overflade, og man kan enten skære det færdigbagte kålhoved ud i grove stykker og servere det mens det er varmt til aftensmaden, eller man kan lade det køle lidt af og skære det mere fint og anrette det i en salat.

Prøv også: opskrift på bagt spidskål >>

PT45M

Bagt blomkål

Tid i alt45 min.
Arbejdstid5 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 spsk smør, stuetempereret
  • 1 øko citron, fintrevet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 30 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl blomkålen, fjern bladene og dup blomkålshovedet tørt med et rent klæde. Rør smør med citronskal og et lille nip salt. Fordel citronsmørret på hele blomkålens overflade, riv lidt ekstra citronskal over, efter smag og behag. Drys med salt og friskkværnet peber.

Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varm­ luft i cirka 35-­45 minutter, til blomkålshovedet er gyldent på overfladen.

Drys med parmesan og persille inden servering.