Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-blomkaal/

Bagt blomkål

Bagt blomkål er en skøn måde at tilberede blomkålen, da den med denne tilberedning stadig har et lækkert bid, en smule sprødhed og bliver både saftigt og virkelig lækkert. Den bagte blomkål får en skøn gylden karamelliseret overflade, og man kan enten skære det færdigbagte kålhoved ud i grove stykker og servere det mens det er varmt til aftensmaden, eller man kan lade det køle lidt af og skære det mere fint og anrette det i en salat.

Jeg serverer gerne bagt blomkål med et fint drys friskrevet parmesan herhjemme hos os – det er den bedste metode til at få mine børn til at spise både broccoli og blomkål. Et drys lækker friskrevet parmesanost over. Det hitter!

PT45Mter

Bagt blomkål

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Skyl blomkålen, fjern bladene og dup blomkålet tørt med et rent klæde. Rør smørret med citronskal og et lille nip flagesalt. Fordel citronsmørret på hele blomkålens overflade, riv evt. lidt ekstra citronskal over og drys det med salt og friskkværnet sort peber.

Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 35-45 minutter til det er gyldent på overfladen.