Bagt blomkål


Bagt blomkål er en skøn måde at tilberede blomkålen, da den med denne tilberedning stadig har et lækkert bid, en smule sprødhed og bliver både saftigt og virkelig lækkert.
Den bagte blomkål får en skøn gylden karamelliseret overflade, og man kan enten skære det færdigbagte kålhoved ud i grove stykker og servere det mens det er varmt til aftensmaden, eller man kan lade det køle lidt af og skære det mere fint og anrette det i en salat.
Prøv også: opskrift på bagt spidskål >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt blomkål
- 1 blomkål
- 2 spsk smør, stuetempereret
- 1 øko citron, fintrevet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 30 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skyl blomkålen, fjern bladene og dup blomkålshovedet tørt med et rent klæde. Rør smør med citronskal og et lille nip salt. Fordel citronsmørret på hele blomkålens overflade, riv lidt ekstra citronskal over, efter smag og behag. Drys med salt og friskkværnet peber.
Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft i cirka 35-45 minutter, til blomkålshovedet er gyldent på overfladen.
Drys med parmesan og persille inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mit blomkål var i ovnen ved anbefalet temperatur i 1 1/2 time. Derefter måtte jeg tage det ud og dampe ved svag varme i gryde i yderligere 1/2 time – end ikke det, var tilstrækkeligt, så min anbefaling er også at I bør rette denne opskrift til mht. tilberedningstid.
Blomkålet smager rigtigt dejligt med en god umamismag.
Men det tog over en 1 time at få det bagt ved 175 grader varmluft. Jeg måtte skrue ovnen op til 200 grader, før det blev færdigt.
Laver jeg aldrig mere. Den er jo stadig næsten rå efter 40 minutter.
Ja samme her, jeg tror man skal koge det først..
det oplever jeg ikke, men at den er veltilberedt og knap mør, med et bid og sprødhed
– men ja, måske hvis det er et meget stort blomkålshovede, i så fald kan det skæres i halve inden tilberedning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine