Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mad-til-to-dage/

Bagekartofler med chiligryde

Mad til to dage – det er et hverdagshit.

Både når det gælder at komme nemt om ved en lidt travl dag, at spare lidt på budget og #stopspildafmad i hverdagen. Vi spiser gerne rester fra aftensmaden til frokost, da vi begge arbejder hjemme, men ofte laver jeg også gerne en lidt større portion af fx chili con carne og bruger retten på en ny måde på dag to – og det er lige netop det indlægget i dag skal handle om.

Jeg har lavet en lækker opskrift på bagekartofler med min lækre chili con carne og derudover vil jeg komme med inspiration og eksempler på, hvordan man kan lave forskellige retter og mad til to dage af den samme grundopskrift eller råvare.

PT1H15M

Bagt kartoffel med chili

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 bagekartoffel
  • Fyld
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 dl bredbladet persille, eller koriander
  • 1 avocado, i skiver
  • 0,50 rød chili, i skiver
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kartofler
Skrub kartoflerne godt, vend dem i olie og prik dem et par gange med en gaffel. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader varmluft, til de er møre.

Chilifyld
Kom krydderier i en gryde med løg, hvidløg og olie og sauter til løgene er bløde. Kom hakkede tomater og squash i gryden og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt bønner og smag til.

Skær et kryds i de bagte kartofler og fyld dem med det varme fyld.

Top med creme fraiche, avocado i skiver og drys med lidt friskhakket rød chili og friske krydderurter, fx frisk koriander eller bredbladet persille.