Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mad-til-to-dage/

Mad til to dage + opskrift på bagekartofler med chili con carne

Mad til to dage – det er et hverdagshit.

Både når det gælder at komme nemt om ved en lidt travl dag, at spare lidt på budget og #stopspildafmad i hverdagen. Vi spiser gerne rester fra aftensmaden til frokost, da vi begge arbejder hjemme, men ofte laver jeg også gerne en lidt større portion af fx chili con carne og bruger retten på en ny måde på dag to – og det er lige netop det indlægget i dag skal handle om.

Jeg har lavet en lækker opskrift på bagekartofler med min lækre chili con carne og derudover vil jeg komme med inspiration og eksempler på, hvordan man kan lave forskellige retter og mad til to dage af den samme grundopskrift eller råvare.
Opfordringen til at dele inspiration til dette skønne emne har jeg fået af Levevis® som jeg har et nært samarbejde med og som opskriften i dag er lavet med produkter fra.

PT1H15M

Bagt kartoffel med chili con carne

2-4 pers.    1 time 15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 15 min.
Fremgangsmåde

Her finder du opskriften fra chili con carne (fra dag et – og bagte kartofler med chili con carne er således måltid på dag to)

Skrub kartoflerne godt, vend dem i olie og prik dem et par gange med en gaffel. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader varmluft, til de er møre.

Skær et kryds halvvejs igennem de bagte kartofler og fyld dem med den varme chili con carne. Top med creme fraiche, avocado i skiver og drys med lidt friskhakket rød chili og friske krydderurter. Min favorit er frisk koriander – men hvis man ikke er så begejstret for det, kan man fint bruge bredbladet persille i stedet.