Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tacoskaale-med-oksekoed/

Tacoskåle med oksekød

Tacoskåle er et hit hos mine børn og jeg kan varmt anbefale at introducere dem til børnenes maddag derhjemme.

De sprøde tacoskåle er en lidt anderledes måde at spise tortillawraps og de er sjove at servere til både hverdagsaftener og børnefødselsdage, hvor de kan serveres som ‘fyld selv’ skål med en masse skåle med fyld til.

Varier endelig fyldet med lige hvad I har lyst til og har  i  køleskabet.

Prøv også: min opskrift på chili con carne 

PT45M

Tacoskåle med oksekød

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 8 tortillas pandekager
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 50 g chorizo, i små tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g tomatpuré
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 tsk smør
  • 150 g majskerner
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 200 g cheddar ost
  • 2 lime, skåret i både
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pensl tortillawraps med olie og læg dem i små ovnfaste skåle, så de danner en skål. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, til de har fået lidt farve.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i skålene. De bliver sprøde, når de er kølet af.

Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde ved middelvarme og under omrøring, til de er bløde og klare. Tilsæt oksekød og chorizo i små tern og brun det godt af.

Kom derefter squash, krydderier, tomatpuré, hakkede tomater og majskerner i og kog op. Lad det simre uden låg i 20 minutter.

Smag til med salt og peber.

Rist resten af majskernerne på en pande med smør, til de er en smule sprøde.

Server tacoskålene med fyld, avocado, majs, cheddarost og lidt lime til at dryppe over