Tacoskåle med oksekød


Tacoskåle er et hit hos mine børn og jeg kan varmt anbefale at introducere dem til børnenes maddag derhjemme.
De sprøde tacoskåle er en lidt anderledes måde at spise tortillawraps og de er sjove at servere til både hverdagsaftener og børnefødselsdage, hvor de kan serveres som ‘fyld selv’ skål med en masse skåle med fyld til.
Varier endelig fyldet med lige hvad I har lyst til og har i køleskabet.
Prøv også: min opskrift på chili con carne
Tacoskåle med oksekød
- 8 tortillas pandekager
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 50 g chorizo, i små tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 squash, groftrevet
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 tsk smør
- 150 g majs
- 1 avocado, skåret i skiver
- 200 g cheddar ost
- 2 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pensl tortillawraps med olie og læg dem i små ovnfaste skåle, så de danner en skål. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, til de har fået lidt farve.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i skålene. De bliver sprøde, når de er kølet af.
Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde ved middelvarme og under omrøring, til de er bløde og klare. Tilsæt oksekød og chorizo i små tern og brun det godt af.
Kom derefter squash, krydderier, tomatpuré, hakkede tomater og majskerner i og kog op. Lad det simre uden låg i 20 minutter.
Smag til med salt og peber.
Rist resten af majskernerne på en pande med smør, til de er en smule sprøde.
Server tacoskålene med fyld, avocado, majs, cheddarost og lidt lime til at dryppe over
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hejsa, det er da en super fin ide! Men min tanke er at de da må være lidt svære at spise?
Hej Maibritt
Mange tak.
Det oplever vi ikke de er, men de går jo selvfølgelig i stykker, når man spiser dem :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg elsker alle dine opskrifter de er så gode!
Hvad er det for nogen skåle du bruger til denne opskrift? Har selv været på udkig men kan ikke finde noget lignede.
Hej Signe
Mange tak, det er jeg glad for ♡
Det er små ovnfaste ramakiner fra Le Creuset, jeg har brugt her.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Vi har lige spist de her skåle i skåle og det var genialt at man kunne rive brødet over og fylde ekstra fyld i, uden alt for meget brød. Det er sådan et smart trick for os der ikke kan finde ud af at holde igen med fyldet, Og ingen fyld ud over det hele. Tak for fin ide.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine