Chiagrød


Jeg er blevet ret så vild med den kolde chiagrød lavet på mandelmælk og toppet med friske bær, rabarberkompot, marinerede jordbær eller hvad vi nu lige har i haven eller i køleskabet. Når chiagrøden serveres med et blødkogt æg og en kop dampende varm kaffe bliver min start på dagen, når det gælder morgenmåltidet, ikke meget bedre.
Chiagrød er også ideel som et lækkert eftermiddagsmåltid og så gør den kolde grød sig faktisk ganske glimrende som en lille dessert, serveret i små slanke glas.
Chiagrød
- 2 dl mandelmælk, evt hjemmelavet - se opskrift
- 3 spsk chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk græsk yoghurt 10 %, (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>
Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn og rør det godt rundt. Lad det stå på køkkenbordet i en halvtimes tid, hvorefter det røres godt igennem og stilles i køleskabet til næste dag.
Om morgenen røres chiagrøden godt igennem igen og røres evt med lidt skyr eller græsk yoghurt. Smag evt til med honning eller ahornsirup.
Nyd den kolde chiagrød med fx rabarberkompot, friske bær, banan og peanutbutter. En smule honning og hakkede mandler er også skønt
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Dejligt at jeg ikke er den eneste, der har “set lyset” mht. til chia-grød :-) …eller chia-budding, som jeg kalder det :-) … Jeg tager dog ½ dl chiafrø og blander med 4 dl mandelmælk … lader det stå og trække 10 min., rører godt rundt med en gaffel, låg på og i køleskabet til næste dag :-) … jeg laver smoothie hver morgen … en stor portion og deler den til morgenmad og frokost … fylder et glas halvt op med smoothie, så 5-6 skefulde chia-budding/grød og så fylde op til kanten med smoothie … det er bare SÅ lækkert og SÅ mættende et måltid … og holder blodsukkeret stabilt i mange timer :-)
Smoothie og chiagrødskombination – det lyder også dejligt!
Jeg kommer ofte lidt chiafrø i min smoothie, elsker de små kerner, som giver et godt knas ;)
Jeg er også blevet rigtig glad for chiafrø, men laver dem på en anden måde. En dåse kokosmælk med 4 spsk chiafrø, trækker på køl. Næste morgen tager jeg en sjettedel og rører op med yoghurt naturel. Så der er til 6 portioner . Jeg pynter så gerne med cacaonips, hakkede mandler og frysetørrede eller friske bær.
Jeg ved ikke hvad det er, men jeg kan virkelig få stor trang til at spise det.
Og så har jeg lige opdaget, at det gør underværker for huden, som ellers bliver meget tør og kløende efter bad for tiden, men det er pst. væk efter morgenmad med chiagrød.
Rigtig spændende med din bog, næsten som et barn mere…
Held og lykke med den.
Anne-Marie
Hvor fint det hjælper på huden også! Ren superfood :)
Og tusind tak for lykkeønskninger med bogen <3
Hej – Jeg er også helt vild med chiafrø. Men mangler inspiration til brug af dem.
Så denne opskrift er meget kærkommen og idéen om at brug chia-buddingen i en smoothie er da genial.
Hvis man nu laver en lidt størrere portion, hvor længe kan det mon holde sig på køl? Jeg har ingen erfaring med mandelmælk.
Nok en gang – Tak for en skøn blog.
Hilsner Mette
Jeg kommer dem også indimellem i bananpandekager, bare lige en tsk chiafrø i en af opskrifterne. Dét er godt!
Jeg plejer at lave det til dagen efter, men mandelmælken kan snildt holde sig 3-4 dage og det vil jeg tro at chiagrøden også sagtens kan.
Kh AC
Det kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskabet, men lav en mindre portion ad gangen, så du får det så frisk som muligt :-)
Jeg er simpelthen så spændt på at prøve chiagrød! Men hvor køber du frøene??
Rema har dem også:)
Jeg har købt dem i en helsekost her i Aarhus, men har også spottet dem i SuperBrugsen
Jeg er faktisk ikke så vild med chia grød – men nu får det altså en chance mere. Jeg tror, jeg skal prøve varianten med kokosmælk og så skyr i stedet for yoghurt natural :-)
Mvh Kathe
PS Man kan købe frøene på nettet – f.eks. lchf butikken
Jeg tror kokosmælkversionen hitter hos mange, så det er da endelig bare at give den et forsøg. Jeg kan bare ikke med kold kokosmælk pt, elsker det i varme asiatiske retter, men ikke i min chiagrød ;) Skyr er jeg tilgengæld ret vild med :)
Kh AC
Man kan købe frøene i fleggård for kun 60 kr. (;
P.S. Må man ikke kun få 15g om dagen? altså cirka 2 tsk
Jo, det mener jeg at man anbefaler. Det må man jo i mine øjne rette sig efter om man vil … ;) jeg spiser ikke selv chia hver dag, men måske en gang eller to om ugen og lidt forskelligt i perioder – så jeg retter mig personligt ikke selv så meget efter det.
De 15g om dagen er en EU ting som opstod fordi det første firma der ansøgte om at måtte sælge Chia i EU ansøgte om denne dagsdosis.
I USA bruges en grænse på 28g/dag
Fra Fødevarestyrelsen: “Hvorfor står der på emballagen, at man højst må indtage 15 g chiafrø om dagen?
På emballagen af chiafrø står der, at du højst må indtage 15 g om dagen. Det skyldes, at det er den mængde, der oprindeligt blev ansøgt om at få novel food-godkendt. Derfor er det den mængde, der er blevet risikovurderet og fundet sikker af den Europæiske fødevaresikkerhedsmyndighed (EFSA), og dermed den mængde, der er blevet godkendt. Fødevarestyrelsen har ikke kendskab til nogen sundhedsmæssige problemer ved chiafrø.”
Hvilket for mig mere end antyder at det er sikkert at indtage større mængder.
Virkelig fint input! Tak for at dele
Kh AC
Det skal prøves!! Både grød, mandelmælk og kompot :-)
Dét er en skøn kombination :)
Jeg har tænkt mig at bruge denne opskrift i en brunch, men da jeg bor i sydamerika er der ikke så stor chance for at få fat i friske bær, selvom det ser så flot ud. Til gengæld er der masser af bananer og peanutbutter. Men hvordan placerer jeg det så det ser pænt ud? Jeg elsker når serveringen er indbydende…..
Ps. Jeg bruger chia i knækbrøds opskifter og stenalderbrød istedet for eks. solsikkekerne og græskarkerner, som jeg ikke kan få her……..
Hej Camilla,
Jeg elsker også når det ser pænt ud, så med bananer og peanutbutter, ville jeg mose bananerne med lidt krydderier, som kanel eller kardemomme og så arrangere det lag på lag med chiagrød, bananmoussesmoothie, peanutbutter og måske kakaonibs, hvis du kan få det? Ellers finthakket mørk chokolade – bare en lille smule. Det smager fantastisk med banan og peanutbutter og vil se ret så fint ud med den mørke farve.
Jeg bliver mere og mere glad for chiafrøene og skal da prøve at bruge dem i brød også. Tak for tippet
Kh Ann-Christine
Det lyder som en super god ide! Havde, slet ikke tænkt på at det kunne gøres med mosede bananer, men selvfølgelig. 1000 tak for hjælpen og dejlig inspiration. Jeg så forresten på en anden side hvor nemt det er selv at lave kokosmælk for tanken om kold kokosmælk fra dåse, (eller flaske som det fåes på her) fascinerede heller ikke lige mig.
Det må jeg prøve, for jeg er nemlig ikke meget for det kokosmælk man kan købe – i kolde retter smager det mig slet ikke. I de varme retter,går det fint.
Måske hvis jeg laver et selv, det havde jeg egentlig slet ikke overvejet. Tusind tak for tippet :)
Kh AC
Det lyder bare lækkert! Mon det ville du til en et-årig? Eller er det noget med at små børn ikke bør få soya- og mandelmælk? Kan det laves med almindelig mælk evt?
Jeg ved sørme ikke om de ikke godt må få fx hjemmelavet mandelmælk … er det ikke mest pga faren for at få nødder galt i halsen at de ikke anbefales til babyer?
Jeg er ikke ekspert – men jeg ville godt turde servere sådan en anretning til mine egne børn da de var et års tid, ikke som en del af fast kost – men som en lille variation indimellem.
Alternativt, så kan du sagtens bruge almindelig mælk.
Kan man godt bruge soyamælk som alternativ for mandelmælk? :)
Ja, det kan du sagtens, eller havremælk, rismælk, hasselnøddemælk, komælk – det er alt efter hvilken smag man foretrækker :)
Jeg foretrækker selv mandel, da jeg synes det smager super lækkert + lidt sødt og dessertagtigt.
Hej, jeg vil meget gerne vide om chiagrød(chiafrø) er god til vægttab ?
Hej..
Jeg prøvede med almindelig mælk i går, lige efter din opskrift ellers, men da jeg tog det ud af køleskabet her til morgen, var det bare frø med mælk, det var ikke blevet til grød. Altså frøene havde slet ikke suget alt væsken til sig, nogen der haret svar det?
/Tine
Jeg har også lavet det med mælk. Jeg bor i Bolivia og lige her hvor jeg er kan jeg ikke vælge mellem forskellige kvaliteter, så jeg skal ikke kunne sige om kvaliteten har været dårligere en andet, eller om chia bare fungere forskelligt med komælk. Jeg opdagede at min ikke blanding slet ikke var blevet stiv så jeg kom bare e1 1/2 spiseskefuld ekstra chia i og lod det stå i køleskabet og så blev den rigtig dejlig…..
Ja, det kan da godt være at der er noget med komælk og chia … det skal jeg ikke kunne sige :)
Hej Tine,
Det er mystisk! Har chiafrøene suget noget væske til sig eller overhovedet ikke? De suger normalt omkring 12 gange deres egen vægt. Hvis de slet ikke har suget noget til sig, tænker jeg om der kan være noget galt med dem – aner det dog ikke …
Kh AC
De har suget en lille smule, men absolut ikke nok til at kunne kalde det grød. Det er meget mystisk :)
Hmm, det er altså mærkeligt.
Prøv evt at tage en spsk friske frø og kom dem i et glas med en dl vand. Lad det stå i nogle timer, og hvis det ikke bliver til en tyk gelé, så tror jeg altså der næsten må være noget galt med de frø …
Ja det er jo nok det :) dem du bruger, er det dem der hedder original chia eller hvad bruger du?
Jeg ved faktisk ikke hvad de hedder, for jeg har hældt dem i et glas. De er købt hos en helsebiks, men jeg mindes desværre ikke mærket på dem
Hej…
Jeg har fulgt din opskrift med 2 dl mandelmælk og 1½ spsk. Chiafrø, men efter en nat i køleskabet er det meget tyndt, som suppe eller lignende. Er det ikke meningen, at det skal blive sådan lidt mere yoghurt-agtigt i konsistensen?
Mange hilsner
Maria
Hej Maria,
Jo det er meningen at det skal blive sådan nærmest lidt budding-agtigt i konsistensen. Hmm, jeg ville prøve at komme en spsk mere i og lade det stå en ekstra nat. Mængden plejer at passe når jeg laver det, men der kan måske være lidt forskel på mærket af chiafrø!? Det skal jeg ikke kunne sige.
Kh AC
Jeg har bagt dine koldhævede boller med et par skefulde chiagrød og med mandelmasken fra mandelmælken. De blev lidt svampede men smagte skønt.
Vh Bebs
Jeg har siden jeg fandt opskriften på chiagrød fast smidt en dl. i min morgenskyr sammen med diverse frugtstykker. Pt ofte pære. Det giver en fantastisk mæthed. Længe.
God ide, det vil jeg da prøve. Lyder lækkert :)
Hej! :-)
Først vil jeg lige rose din fine blog – hvor kan jeg dog få meget tid til at gå med, at snuse rundt her inde.. hvilket blandt andet førte mmig til denne opskrift.
Jeg prøvede forleden at lave chiagrøden med 2 dl skummetmælk og 1,5 spsk chiafrø men det fungerede slet ikke. Kan mælketypen mon også have noget at sige?
Hej Benedicte,
Tusind tak, hvor er det skønt at høre :)
Jeg tror umiddelbart ikke det er mælken, men måske skal der røres i det en gang, for chiafrøene har det med at samle sig på bunden af glasset. Alternativt, så kan det være du lige skal komme en ekstra spsk i.
Kh AC
Hejsa!
Jeg har lavet denne chia grød nogle gange nu efter denne inspiration -synes det er super lækkert!
Mit spørgsmål er nu, må babyer (6 mdr) spise chia grød? Jeg tænker hvis jeg nu erstattede mandelmælken med MME …
Jeg ved ikke om chia kan anbefales til babyer. Desværre, der må du nok google lidt eller spørge sundhedssplejesken.
Kh AC
Hejsa…. Tak for rigtig mange lækre opskrifter.
Jeg vil høre når du laver mandelmel om du lægger dem i blød med skald?
Vil gerne prøve det…. Lyder lækkert!
Ja, jeg ligger dem i blød med skrald i et døgnstid og derefter skyller jeg dem under rindende vand.
Nogle gange smutter jeg jeg dem inden jeg blender dem – så bliver mandelmelet helt hvidt eller også blender jeg dem bare med skrald.
Kh AC
men, der står i dit link Ann-Christine at man højst må få 15 gram om dagen..
Og der er jo noget mere i denne opskrift.
“I 2013 blev der givet tilladelse til udvidelse af anvendelse af chiafrø. Godkendelsen blev givet til firmaet The Chia Company, Australien, og omfatter brug af chiafrø til bagværk (højst 10 %), morgenmadscerealier (højst 10 %), blandinger af frugter, nødder og frø (højst 10 %) og færdigpakkede chiafrø, der sælges som frø (højst 15 g pr. dag).”
For mit eget vedkommende så spiser jeg gerne sådan en portion 2-3 gange om måneden, og er helt tryg ved det ;)
Jeg spiser ikke selv chia hver dag, lige som jeg heller ikke spiser solsikkekerner, hørfrø eller lign hver dag – og jeg orker personligt ikke at følge sådanne ‘antal gram pr dag’ retningslinjer til punkt og prikke.
I det store billede ryger jeg nok selv et godt stykker under de 15 gram i gns over en 14 dages periode og jeg nyder sådan en portion her med glæde :)
Men det må vi jo hver især selv vurdere hvad vi har det bedst med :)
Kh AC
Tak for svaret. Jeg spiste det i morges med pærekompot og solbær fra haven og det smagte fantastisk. Havde egentlig glædet mig til en portion i morgen også og dagen efter men det lyder som om det er bedst at spise det ind imellem. Det vil jeg så gøre og glæde mig til det:)
Hvor lyder det også bare lækkert!
Hvis du allerede har lavet det, så prøv at blande chiagrøden med skyr.
Det smager også vildt dejligt, og så fordeler du jo lidt indtaget af chiafrøene … hvis det lige er favoritten lige nu.
Jeg plejer at bruge omkring 2-3 spsk grød til en dl skyr.
Kh AC
Tak – men vil gerne undgå mejeriprodukter af alle slags og troede lige jeg havde fundet løsningen..
Men alt med måde:)
Hej :-)
Jeg lavede denne chiagrød igår, eller forsøgte i hvertfald.
Men den er ikke stivnet, alle frøene som kun var blevet lidt blødere lå i bunden og alt mandelmælken oven på, slet ikke stivnet?
Hvad kan jeg ha’ gjort forkert? :-)
Ps. Tak for altid lækre opskrifter.
Hej Miré
Umiddelbart så kan det sagtens være det blot skal røres godt og grundigt rundt og så lige stå og trække i 5-10 minutter mere derefter … prøv om det kan hjælpe. Det stivner ikke, men bliver blot en tyktflydende grød med knas fra chia – lidt som yoghurt i tykkelsen
Kh AC
Hvor længe kan mandelmælk holde sig? :)
Jeg ved det ikke med sikkerhed, men har selv haft det til at stå på køl i op til en lille uges tid uden problemer
Hej Ann-Christine
Det er godt nok nogle flotte billeder. Man får helt
lyst til at spise noget chiagrød.
Jeg er super glad for at en kendt blogger som dig,
skriver indlæg om chiafrø. Jeg synes det skal udbredes meget mere
i Danmark, da det er et fantastisk sundt kosttilskud.
Mvh Line
Tusind tak, Line :)
Og det giver jo det dejligste crunch til sådan en grød.
Kh AC
Må børn (2 og 4 år) spise chiagrød? Eller er det for “tungt” til dem?
Det må jeg være dig svar skyldig på … Kommer nok an på hvem man spørger ;)
Personligt ville jeg ikke være bekymret over at servere en lille portion af denne for mine børn, heller ikke da de var to :)
Kh AC
Behøver man egentlig at bruge mandelmælk, kan man godt bare bruge normal mælk?
Jeg drikker og bruger kun havremælk og det fungerer fint og blev til en lækker chia grød, budding – kald det hvad du vil nam nam.
Ja, det kan du sagtens gøre.
Det er bare at bruge det du foretrækker :) Jeg synes i øvrigt også det er lækkert at blande det med skyr, græsk yoghurt eller ymer inden servering.
Æres skal den der æres bør: Jeg troede helt ærligt ikke på den her opskrift. Men jeg havde lyst til at prøve noget nyt til morgenmad, og nemt så det jo ud. Nu sidder jeg så og spiser chiagrød med hjemmelavet brombærmarmelade på – det smager vildt godt! Tak for opskriften.
Hvor godt! Jeg er vild med at du gav den en chance – og synes om den, ikke mindst :)
Lyder altså også virkelig lækker med brombærmarmelade til
Jeg prøvede denne skønne morgenmad…. Men frøene sugede slet ikke mandelmælken ? Hvad kan jeg have gjort galt mon??
Kh Anne
Det har jeg ikke selv oplevet … Var de helt hårde som før de kom i, eller var de blevet blødere og mere gelé-agtige? Hvis det sidste var tilfældet, så kan det være de blot skal røres godt rundt og så lige stå i et kvarter mere, hvorefter den bør blive som en skøn grød.
Kh AC
de lå som en sej masse i bunden af skålen og så lå mandelmælken tynd ovenpå……
Det lyder som om de blot skal røres godt rundt og så lige stå lidt :)
Det er bedst at drysse frøene ned i væsken. Kommer man væsken ovenpå frøene risikerer man at det øverste lag frø straks kvæller og dermed ‘lukker af’ for de nederste frø.?
Jeg rører det gerne godt rundt – og så betyder det ikke så meget med rækkefølgen er min oplevelse :)
Er der en grund til at man ikke bare kan smutte mandlerne i varmt vand hvis de alligevel skal blændes i rent vand? Så kan mandelmælken jo laves samme aften som chiafrøene skal sættes over..
De bliver saftigere og mere ‘friske’ i smagen ved at lægge i blød natten over – så jeg har næsten altid lidt mandler på køl i vand :) Nogle siger også at de er sundere og de gode ting i mandlerne bliver lettere optagelige for kroppen (det skal jeg ikke kunne sige om er korrekt)
Men spring bare det step over hvis du synes det er nemmere :)
Kh AC
Hej! Vil lige hoppe med her på den her tråd. Jeg ledte netop efter noget om hvorfor mine chiafrø heller ikke suger. Nu var min opskrift fra bogen 21 helbredende dage, og der sku jeg blande chiafrø og kokosmælk, og dagen efter havde frøene bare samlet sig på bunden og der flød en masse væske ovenpå. Så er glad for der er andre end mig der har været udenfor det.
Kan det laves uden mandelmælk?
Ja, du kan fint bruge en hvilken som helst mælk du foretrækker :)
Det lyder dejligt.Det prøver jeg. Jeg laver selv mandelmælk ind i mellem, men jeg smutter dem godt ikke.Syntes ikke rigtig det er nødvendigt.
kan man stille den i køleskabet hvis man laver til flere dage?
Ja, det kan du sagtens – det kan holde sig 1-3 dage på køl
Hej
Kan man ikke lave chiagrød på skummemælk – min grød bliver ikke fast – kun lidt klumper rundt omkring ?
Det kan du sagtens og den kan også fint laves på rent koldt vand.
Der skal røres nogle gange i chiagrøden inden det stilles på køl og røres godt igennem igen dagen efter. jeg har lige opdateret opskriften, så det står mere tydeligt.
Kh AC
Hvis man ønsker en lidt mere fast grød, skal man så putte flere chiafrø i?
Jeg har prøvet opskriften her, men det virker som om, frøene ikke suger alt mælken til sig.
Jeg oplever ikke det er nødvendigt, prøv evt at se videoen for konsistens og hvordan jeg tilbereder den
De burde over natten suge al mælken til sig, men skal gerne røres igennem en gang eller to den første halve time før de stilles på køl.
Kh AC
Nu prøvede jeg for første gang i går aftes at lave chiagrød, jeg har dog lavet den på sojamælk men min grød har ikke samlet sig heller? Er det måske fordi der er for meget væske? Rørte i det i noget tid og frøene var fordelt ud, men de har nærmest intet suget, så den er stadig meget våd? :-/
jeg tænker at du skal prøve at røre det godt igennem, og stille det på køl til i morgen. Evt komme en tsk chiafrø mere i.
Hej AC
Hvilken mandelmælk vil du foretrække? Der er åbenbart både en usødet og en med ristede mandler.
Mvh Maja
Mest af alt foretrækker jeg at lave denne hjemmelavede mandelmælk, og så lader jeg gerne mandelsmuldret være i til chiagrøden. Men skal jeg købe, så vælger jeg gerne en usødet med så få ingredienser som muligt.
Kh AC
Hejsa
Vildt lækkert!
Vil du mene denne portion er nok til et eller to morgenmadsmåltider? Du deler den nemlig op i to skåle i videoen ?
Jeg spiser den som morgenmad til en, hvis der ikke er andet end fx et blødkogt æg til – og som morgenmad til to, hvis der er andet tilbehør derudover :)
Jeg har læst, at chiafrø kan give problemer med maven og afføringen. Undskyld, at jeg spørger, men har du oplevet det? Det ser ellers rigtig lækkert ud.
Hej Astrid,
Det har jeg ikke oplevet, men tror som med mange andre ting, så er ‘alt med måde’ også gældende for chiafrø – spise en grød som denne max et par gange om ugen og lade være hvis man oplever det giver problemer med fordøjelsen.
Kh AC
Hvor lang tid holder denne chiagrød sig i køleskabet tænker kan man lave den klar til en hel uge i hvert sit lukkede glas
Den kan godt risikere at blive syrlig, bitter eller mugne efter for mange dage … jeg oplever at den er bedst inden for max 2-3 dage.
Super tak for hurtig svar ??
Hej.
Jeg nyder mange af dine lækre opskrifter.
Så du også laver Chiagrød. Kan du fortælle mig hvorfor min chiagrød indimellem mislykkedes. Indimellem er det som om frøene ikke tager væsken til sig og bare klumper sammen.
Vh Hanne
Hej Hanne
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
jeg ved sørme ikke med chiagrøden. Kan det være den skal røres mere sammen inden den stilles på køl? Prøv evt at lade den stå på køkkenbordet i 10 minutters tid efter den er blandet godt sammen og rør den derefter sammen igen inden den sættes på køl.
Kh AC
Hej jeg har prøvet at lave den der chiagrød, og har fulgt opskriften til fuldt og prikke, men den blev slet ikke som forventet.
Den var helt tynd og havde ikke den der gele konsistens som den skal have.
Hvad tror du jeg har gjort forkert?
Har du rørt det godt igennem et par gange inden du sætter det på køl natten over?
Chiafrøene tager noget tid om at blive til geleperler.
Kh AC
Ved du hvad grunden kan være til, at mit chiagrød næste morgen, aldrig rigtig bliver tyk.. Syntes altid min er meget vandet selvom jeg følger eb opskrift til punkt og prikke ..
Prøv at lade den stå lidt på køkkenbordet og rør den igennem over nogle gange. Se også flere tips til samme her i kommentarfeltet :)
Hej
Jeg har fulgt din gode opskrift på chiagrød, men mine chiafrø bliver slet ikke så store og fine, som dine på billedet. Gør jeg noget forkert? Eller er der forskel på kvaliteten af frøene ?
Vh
Helle
Hej Helle
det skal jeg ikke kunne sige. Har du rørt det godt igennem?
Kh Ann-Christine
Kan man bruge normal mælk? Jeg har nemlig ikke mandel mælk
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift. Hvor er kruset på billedet fra?
Det er fra et mærke der hedder Casalinga, og som vist desværre ikke laves mere. Jeg mener at Casalinga lukkede for 4-5 år siden
Kh Ann-Christine
Hej.
Spørgsmål til Ghia frø.
Jeg laver også ofre chiagrød til morgenmad, men bliver i tvivl om det er for meget.
På bytten fra Rømer står der Indtag højst 15 g pr dag.
Hvis jeg bruger 3 spsk til morgenmad svarer det ca til 30 g.
Har du noget erfaring med det.
På forhånd tak. Også tak for mange dejlige opskrifter.
Vh Karin
Hej Karin,
Mange tak for din søde hilsen.
Ja, det er rigtigt at det er fødevarestyrelsens anbefaling til chia hvis man indtager det på daglig basis eller ofte, så synes jeg det er en god ide at følge det.
Du kan frit vælge om du vil følge det og evt blot spise en portion over to dage. Jeg spiser ikke selv chia mere end max et par gange om måneden og så tænker jeg det går helt fint. Men gør endelig det du har det bedst med.
Kh Ann-Christine