Chiagrød
Jeg er blevet ret så vild med den kolde chiagrød lavet på mandelmælk og toppet med friske bær, rabarberkompot, marinerede jordbær eller hvad vi nu lige har i haven eller i køleskabet. Når chiagrøden serveres med et blødkogt æg og en kop dampende varm kaffe bliver min start på dagen, når det gælder morgenmåltidet, ikke meget bedre.
Chiagrød er også ideel som et lækkert eftermiddagsmåltid og så gør den kolde grød sig faktisk ganske glimrende som en lille dessert, serveret i små slanke glas.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chiagrød
- 1 dl mandelmælk
- 1 spsk chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 dl græsk yoghurt 10 %, eller skyr
- 1 tsk akaciehonning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn og rør det godt rundt. Lad det stå i 30 minutter eller til næste dag i køleskabet.
Rør chiablandingen godt igennem og rør den sammmen med græsk yoghurt eller skyr. Smag til med honning.
Nyd den kolde chiagrød med fx rabarberkompot, friske bær, banan og peanutbutter. En smule honning og hakkede mandler er også skønt
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Som type 2 diabetiker er jeg fantastisk glad for at have fundet denne opskrift, for den giver et nærmest perfekt morgen- mellemmåltid, med ganske få kulhydrater, med masser af protein og det sunde fedt.
Jeg bruger laktosefri komælk, da mange af alternativerne ikke er gode for miljøet, – og jeg bryder mig ikke om dem – de hører, i.flg. eksperterne, ind under kategorien ultra-forarbejdede fødevarer, som tilligemed ikke er gode for vores helbred – b.la. bruger mandelproduktion store mængder rent drikkevand, drikkevand der i forvejen er stor mangel på, mange af de steder hvor man har produktion af mandler.
Dette er ikke skrevet for at moraliserer, det er bare en konstatering i disse tider, hvor der er stor fokus på alternative “helsekost” produkter. :-)
Hej Jens
Det er så fint det du skriver! – og jeg er glad for du har glæde af opskriften.
Jeg skal også have opdateret denne opskrift med diverse tips mv inden så længe, så vil jeg også komme ind på at man kan bruge flere typer mælk, inkl komælk.
Kh Ann-Christine
Jeg er blevet så glad for chia grød. Jeg laver det med 2 skeer chia og 120 ml hasselnøddemælk. Jeg arbejder med essentielle olier, som er så rene, at de kan indtages. Jeg har prøve uden (smager lidt som nutella), med en dråbe appelsin eller en dråbe peppermynte – alle er lækre varianter, også en smule mørk usødet kakao er glimrende. Det er en dejlig variant, når man har lyst til et-eller-andet. Kan varmt anbefale det! Har dog læst, at man ikke bør spise mere end 2 skeer chia dagligt, hvis man vil tabe sig.
Hej Ann-Christine
Tak for mange skønne opskrifter og inspiration.
Mon chiagrød kan fryses ned? Jeg har lige jævnet en gang brombærmarmelade med chia og bliver i tvivl om det kan fryses ned…
Hej Jette
jeg har ikke testet det, så det må endelig komme an på en prøve. jeg kan dog forestille mig at det vil skille efter optøning, men du må endelig skrive igen hvis du prøver det af :)
Kh Ann-Christine