Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boghvedegroed-med-karameliseret-banan/ Brunch Grød, Morgenmad

Boghvedegrød med karameliseret banan

Jeg elsker grød om morgenen – og særligt de lidt grovkornede slags, hvor der er “lidt at tygge i”. De seneste måneder har jeg været helt solgt til boghvedegrød med hele boghvedegryn, toppet med karamelliseret banan og et overdådigt drys topping af nødder, kerner, frø og hippie-halløj som spirede boghvedekerner, bipollen og mums.

En dejlig start på dagen, som jeg har nydt mindst en gang om ugen vinteren igennem. Jeg har prøvet at lokke min grød-partner-in-crime, Julie, med på den – men hun foretrækker til enhver tid, sin havregrød og er derudover ikke synderligt pjattet med nødder som topping.

Varm krydret boghvedegrød, et blødkogt æg, en obligatorisk kop kaffe og vores lørdag morgen var topskøn ♡

Grød med boghvede og karamelliserede bananer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT10M2
Ingredienser
  • Grød med boghvedekorn
  • 3 dl boghvedegryn
  • 5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • Karamelliserede bananer
  • 1 banan
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Topping fx.
  • pekannødder, cashewnødder eller mandler
  • boghvedekerner, spirede
  • 1 drys hampefrø
  • 1 tsk mandelsmør
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl boghvedekorn under rindende vand. Kom dem derefter i en skål med 4 dl. vand og lad det stå natten over. Hvis der ikke er tid/mulighed for iblødsætning – så koges de blot op med det samme (og skal koge ca. 15 minutter længere).

Om morgenen
Kog grøden op, sammen med en dl vand, mælk, salt og krydderier.

Imens smeltes kokosolie og ahornsirup på en pande, lad det karamellisere en anelse. Bananskiverne flækkes på langs og steges på panden. Vend evt, nødderne lynthurtigt på panden efter bananerne er taget af.

Server grøden med karamelliserede banan, nødder, knas og evt mandelsmør.