Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boghvedegroed-med-karameliseret-banan/

Boghvedegrød med karameliseret banan

Jeg elsker grød om morgenen – og særligt de lidt grovkornede slags, hvor der er “lidt at tygge i”. De seneste måneder har jeg været helt solgt til boghvedegrød med hele boghvedegryn, toppet med karamelliseret banan og et overdådigt drys topping af nødder, kerner, frø og hippie-halløj som spirede boghvedekerner, bipollen og mums.

En dejlig start på dagen, som jeg har nydt mindst en gang om ugen vinteren igennem. Jeg har prøvet at lokke min grød-partner-in-crime, Julie, med på den – men hun foretrækker til enhver tid, sin havregrød og er derudover ikke synderligt pjattet med nødder som topping.

Varm krydret boghvedegrød, et blødkogt æg, en obligatorisk kop kaffe og vores lørdag morgen var topskøn ♡

PT20M

Grød med boghvede og karamelliserede bananer

2 pers.    20 min.
2 pers.
Ingredienser
  • Grød med boghvedekorn
  • 3 dl. hele boghvedekorn
  • 5 dl. vand
  • 1 dl. mælk efter eget valg
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • Karamelliserede bananer
  • 1 banan
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Topping fx:
  • Pekannødder
  • Cashewnødder
  • Spirerede boghvedekerner
  • Hampefrø
  • 1 tsk. mandelsmør
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Skyl boghvedekorn under rindende vand. Kom dem derefter i en skål med 4 dl. vand og lad det stå natten over. Hvis der ikke er tid/mulighed for iblødsætning – så koges de blot op med det samme (og skal koge ca. 15 minutter længere).

Om morgenen:
Kog grøden op, sammen med en dl vand, mælk, salt og krydderier.

Imens smeltes kokosolie og ahornsirup på en pande, lad det karamellisere en anelse. Bananskiverne flækkes på langs og steges på panden. Vend evt, nødderne lynthurtigt på panden efter bananerne er taget af.

Server grøden med karamelliserede banan, nødder, knas og evt mandelsmør.