Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroed-med-aeg/

Havregrød med æg

Havregrød med æg er en virkelig mættende og lækker morgenmad. Måske du synes det lyder lidt spøjst at røre et friskt æg i den varme grød, men det smager altså pragtfuldt og giver tilmed ekstra mæthed og fylde til grøden.

Ægget tilføjer proteiner og gør grøden endnu mere cremet og lækker end den jo i forvejen allerede er. Læs flere tips til opskriften nedenfor.

Prøv også: min opskrift på en lækker bagt havregrød >>

PT10M

Havregrød med æg

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1 pers.
Ingredienser
  • 40 g havregryn, finvalset
  • 2 dl vand
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • Topping
  • 0,50 æble, i tern
  • 10 g mandler, finthakkede
  • 1 tsk smør
  • 0,50 tsk kanel
  • 0,50 tsk rørsukker
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom havregryn, vand og kardemomme i en gryde og kog langsomt op under omrøring.

Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes. Slå ægget ud i en skål. Sluk varmen og rør et helt æg og salt i. Rør til grøden er helt ensartet i konsistensen.

Server med topping – se også tips.
Her er grøden servet med æbler i tern, en lille smørklat, lidt kanelsukker og et drys mandler