Havregrød med æg


Havregrød med æg er en virkelig mættende og lækker morgenmad. Måske du synes det lyder lidt spøjst at røre et friskt æg i den varme grød, men det smager altså pragtfuldt og giver tilmed ekstra mæthed og fylde til grøden.
Ægget tilføjer proteiner og gør grøden endnu mere cremet og lækker end den jo i forvejen allerede er. Læs flere tips til opskriften nedenfor.
Prøv også: min opskrift på en lækker bagt havregrød >>
Havregrød med æg
- 40 g havregryn, finvalset
- 2 dl vand
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- Topping
- 0,50 æble, i tern
- 10 g mandler, finthakkede
- 1 tsk smør
- 0,50 tsk kanel
- 0,50 tsk sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom havregryn, vand og kardemomme i en gryde og kog langsomt op under omrøring.
Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes. Slå ægget ud i en skål. Sluk varmen og rør et helt æg og salt i. Rør til grøden er helt ensartet i konsistensen.
Server med topping – se også tips.
Her er grøden servet med æbler i tern, en lille smørklat, lidt kanelsukker og et drys mandler
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hvordan kan det være man først tager ægget i til sidst og ikke med det samme?
Det skal blot legere grøden (jævne) den og ikke koge, for så smuldre det ala scrambled egg og det er ikke hensigten
Kh AC
Jeg synes ikke rigtig havregrøden er blevet tyk nok… Og jeg synes ellers at jeg rørte og rørte og rørte 😅
Prøv at skrue en anelse mere op for varmen, så sætter den sig hurtigt