Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblekompot/

Æblekompot

Æblekompot er fantastisk til både grød og som topping på hjemmebagte boller.

Denne gang har vi spist risengrøden med en hjemmelavet æblekompot. Det er absolut ikke sidste gang jeg laver det.

Den traditionelle risengrød med kanel og smørklat er skøn, og denne version med æblekompot er lige lidt ekstra luksus.

PT40M

Æblekompot

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 portion
Ingredienser
  • 4 æble
  • 40 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 0,50 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern med skræl a 1,5 cm.

Æbletern, sukker, vaniljestang, kanelstang og vand kommes i en gryde og kog op under omrøring.

Skru ned til middelvarme, når det er gennemvarmt og rør med jævne mellemrum. Æblerne afgiver en del saft, og det skal gerne koge ind, så det bliver lidt tyktflydende.

Opbevar æblekompotten i glas på køl.

Opskriften rækker til ca 4 personer