Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblekompot/

Æblekompot

Æblekompot er fantastisk til både grød og som topping på hjemmebagte boller.

Denne gang har vi spist risengrøden med en hjemmelavet æblekompot. Det er absolut ikke sidste gang jeg laver det.

Den traditionelle risengrød med kanel og smørklat er skøn, og denne version med æblekompot er lige lidt ekstra luksus.

PT40M

Æblekompot

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 portion
Ingredienser
  • 4 æble
  • 0,50 vaniljestang
  • 0,50 dl vand
  • 40 g sukker
  • 1 kanelstang
Udskriv 
Fremgangsmåde

Fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern med skræl a 1,5 cm.

Æbletern, sukker, vaniljestang, kanelstang og vand kommes i en gryde og der koges op under omrøring.

Når det er gennemvarmt, skrues ned til middelvarme og der røres med jævne mellemrum. Æblerne afgiver en del saft og det skal gerne koges ind, så det bliver lidt tyktflydende og lækkert.

Kan opbevares i glas på køl og holder sig godt i minimum en uges tid.

Opskriften rækker til ca 4 personer