Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblekompot/ Brunch Dessert, Efterår, Familiefavoritter, Grød, Julebrunch, Juleopskrifter, Kager og søde sager, Nem Hverdagsmad, Vinter

Æblekompot

Æblekompot er fantastisk til både grød, desserter og som topping på hjemmebagte boller.

I juletiden er jeg vild med at komme æblekompot på risengrøden og i løbet af efteråret er det perfekt tilbehør til havregrød, yoghurt og til vaniljeis, hvis man har lyst til en dejlig dessert.

Det er super nemt at lave og kan fint holde sig i flere dage i køleskabet – og det er altså skønt at have sådan et glas duftende lækkerier til at bruge løs af.

Prøv også: flere opskrifter med æbler her >>

PT40MPT10M4

Æblekompot

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 æble
  • 40 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 0,50 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern med skræl a 1,5 cm.

Kom æbletern, sukker, vaniljestang, kanelstang og vand i en gryde og kog op under omrøring.

Skru ned til middelvarme, når det er gennemvarmt og rør med jævne mellemrum. Æblerne afgiver en del saft, og det skal gerne koge ind, så det bliver lidt tyktflydende.

Opbevar æblekompotten i glas på køl.