Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvid-gloegg-uden-alkohol/

Hvid gløgg – både med og uden alkohol

Hvid gløgg er så lækkert og julet at varme sig på, efter vi har været nogle timer i haven. Jeg har her lavet en gløgg i to varianter – både hvid gløgg med og uden alkohol – men over den samme grundopskrift.

Smager lidt friskere end den klassiske røde gløgg, som jeg nu også er ret stor fan af. Skulle jeg vælge mellem de to, så blev det nok denne gløgg opskrift der vinder, men uanset om man har en favorit, så er lidt variation jo altid godt ;)

PT+30M

Hvid Gløgg - alternativt alkoholfri

8-10 glas    +30 min.
8-10 glas
Ingredienser
  • Saften fra 2 appelsiner eller 3 dl god appelsinsaft
  • 3 store citroner, friskpresset
  • 1 l æblejuice
  • 6 tynde skiver frisk ingefær
  • 6 stjerneanis
  • 1 dl rørsukker
  • 10 kardemommekapsler
  • 2 kanelstænger
  • 1 vaniljestang
  • Alternativet MED alkohol
  • 1 dl hvid portvin
  • 1 dl hvid rom
  • hvidvin
  • Til servering
  • med alkohol: hvidvin
  • uden alkohol: æblejuice, appelsinjuice eller hyldeblomstsaft
Udskriv opskrift
+30 min.
Fremgangsmåde

Kog appelsinjuice, æblejuice, citronsaft, sukker og krydder sammen i en gryde. Lad det simre i 30 minutter. Hæld det hele i et glas med låg og lad trække i minimum 1 døgn – gerne op til en uge.

Hvid gløgg MED alkohol
Si den hvide gløgg, og kom på en ren flaske sammen med hvid portvin og hvid rom. Ved servering varmes en hvidvin op i en gryde, svarende til 2 dl til hvert glas gløgg. Varmes blot til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom 2 dl hvidvin og 1 dl gløgg i hvert glas. Pynt med kanelstang og stjerneanis

Hvid gløgg UDEN alhohol
Si den hvide gløgg og kom på flaske. Ved servering varmes æblejuice, appelsinsaft eller hyldeblomstsaft op i en gryde til lige under kogepunktet. (beregn 2 dl til hvert glas.)

Tag gryden af varmen og tilsæt 1 dl gløgg pr glas der skal serveres.