Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paere-belle-helene/

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene er klassisk og nem fransk dessert.

Perfekt til efteråret hvor pærerne er i sæson og de sødmefyldte pærer i vaniljesirupslage serveret med lun chokoladesauce og vaniljeis er bare vidunderligt lækkert.

De søde møre pærer ser fornemme ud, men er nemme at lave og så kan desserten fint forberedes i god tid, så chokoladesaucen blot skal lunes lige inden servering og de skal have en kugle vaniljeis og et lille drys nødder og desserten er klar til servering.

Prøv også: min opskrift på crepes suzette >>

PT60M

Pære Belle Helene

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Råsyltede pærer
  • 4 pære
  • 1 liter vand
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron, saften herfra
  • Chokolade sauce
  • 1,50 dl piskefløde
  • 125 g mørk chokolade, grofthakket
  • Til servering
  • 0,50 liter vaniljeis
  • 25 g mandler, finthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Råsyltede pærer
Skræl pærerne og fjern blomst og kernehus fra bunden af pæren. Det gøres nemmest med en kartoffelskræller eller melonjern, der stikkes ind i bunden og vrides rundt en omgang, så kernehuset kan trækkes ud. Skær blomsten af med et lige snit, så pærerne kan stå pænt på en tallerken uden at vippe.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vand, sukker, vanilje, citronsaft og den tomme vaniljestang i en gryde.

Kog op og kom pærerne i, skrue ned for varmen, så det blot simre svagt og lad pærerne simre i lagen i 5-10 min afhængigt af, hvor hårde de var.

Sluk for varmen og lad pærerne ligge i lagen til de er kølet helt af.

Chokoladesauce
Kog fløden op i en gryde og tag gryden af varmen, så snart det koger. Rør chokoladen i og rør til det er helt ensartet og jævnt.

Servering
Anret en pære på hver tallerken. Kom en kugle vaniljeis ved siden af og fordel lidt chokoladesauce over. Drys med hakkede mandler og pistaciekerner og server straks.