Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sneglekage/ Brunch Kager, Kager og søde sager

Sneglekage

Sneglekage er så lækkert og en skøn smovset kage til den luksuriøse weekend morgenmad, fx ved fødselsdage eller anden fejring.

Her får du min skønneste opskrift på smovset kage, med den lækreste luftige krumme og smag i både kage og remonce.

Kagen er særligt skøn når den er en smule lun eller inden for et par timer efter den er bagt, den holder sig ikke så godt til dagen efter.

Prøv også: min opskrift på den skønneste kringle >>

Sneglekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M1
Ingredienser
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • 50 g grahamsmel, eller hvedemel fuldkorn
  • 1 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 0,50 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 175 g hvedemel
  • Remonce
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 50 g sukker
  • 40 g brun farin, eller muscovadosukker
  • 0,50 tsk kanel
  • Glasur
  • 1 dl flormelis
  • 2 spsk vand eller så glasuren har perfekt konsistens
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mælk og smør lunes i en gryde under omrøring til smørret smelter.

Tag af varmen og vent et par minutter til temperaturen lige falder en anelse, og blandingen er omkring 38 grader.

Smuldr gær i og derefter æg.

I en ren skål blandes grahamsmel med vanilje, sukker, kanel og kardemomme godt sammen. Rør det i gryden og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. ælt godt sammen til dejen er smidig og blød.

Lad den hæve i en skål med et rent klæde over i 30-40 minutter.

Rør remoncen godt sammen.

Rul dejen ud til en lille firkant og smør godt med remonce på.

Rul derefter dejen sammen og skær sneglene ud i en størrelse af ca 3 cm i tykkelsen. Sæt alle sneglene sammen i en rund form beklædt med bagepapir (min form er 24 cm i diameter) hvor de hæver i 45 minutter.

Bag sneglekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 17-20 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist, mens glasuren røres sammen (kom kun en smule vand i så det bliver en tyk sej glasur)

Lad sneglekagen køle lidt af inden glasuren kommes på.

Opskriften er til ca 6 personer