Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/risengrod-med-aeblekompot/

Risengrød med æblekompot

risengrød med æblekompot og kanelDenne gang har vi spist risengrøden med en hjemmelavet æblekompot. Det er absolut ikke sidste gang jeg laver det. Den traditionelle risengrød med kanel og smørklat er skøn, denne version med æblekompot er luksus! Så er det vist sagt  ♥

Prøv den, og lad mig gerne høre, om du ikke er enig i den vurdering.

Julie er meget, meget tilfreds med, at vi nu går en lang risengrødssæson i møde. Ja, den starter tidligt herhjemme og på trods af at det er hendes absolut ynglingsspise, så har hun faktisk slet ikke spurgt efter risengrød hele sommeren. Jeg er i øvrigt helt enig med Julie i, at det er en skøn spise.

Den ret er så nogenlunde det eneste som Johan ikke spiser. Som han selv siger, så elsker han alt mad – undtagen risengrød. Når der er risengrød på menuen herhjemme, så får vi næsten altid suppe eller rugbrødsmadder samtidig og så vælger man selv hvad man har lyst til.

PT40min

Risengrød med æblekompot og kanel

4 pers.     40 min
4 pers.
Ingredienser
  • Risengrød
  • 1 liter mælk
  • 1/2 dl vand
  • 250 g grødris
  • 1/4 tsk salt
  • Æblekompot
  • 3-4 æbler
  • 1/2 vanilje stang
  • 1 spsk vand
  • 3 spsk sukker
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

En portion risengrød efter denne opskrift

Æblekompot
Fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern med skræl a 1,5 cm. Æbletern, sukker, vaniljestang og vand kommes i en gryde og der koges op under omrøring. Når det er gennemvarmt, skrues ned til middelvarme og der røres med jævne mellemrum. Æblerne afgiver en del saft og det skal gerne koges ind, så det bliver lidt tyktflydende og lækkert.
Risengrøden drysses med kanelsukker og toppes med den lune æblekompot.