Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/vaniljesirup/

Vaniljesirup

En hjemmelavet vaniljesirup er så nem at lave, at det undrer mig, at jeg aldrig har haft den på bloggen før. Jeg kom i tanke om det i forlængelse af det hjemmelavede vaniljesukker der var på den anden dag. Jeg tror, at jeg vil forkæle os med en vaniljelatte her til morgen. Denne lørdag morgen er det Julie og jeg der stod først op. Julie maler, tegner, leger med glimmer. Jeg blogger og besvarer kommentarer (søde kommentarer og hilsner, og tænker at det er da virkelig de sødeste mennesker der læser med her. TAK!) Drengene sover længe og i ovnen er der koldhævede boller og snart dufter her også af kaffe. Det er en skøn morgen!

Vaniljesiruppen kan bruges til alt muligt lækkert!

Et par dråber i kaffen, på ymer, is og andre tykmælksprodukter, på frugt, på en mad med brie, på is osv.

PT20min

Vaniljesirup

1 1/2 dl    20 min
1 1/2 dl
Ingredienser
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1 vaniljestang
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt hvor det fordeles og alle de fine sorte prikkede vaniljekorn skilles fra hinanden i 3 spsk sukker.

Kom alle ingredienserne i en gryde, inkl den flækkede vaniljestang. Kog op og lad det koge i 5-10 minutter, indtil det lige akkurat begynder at tykne en anelse. Tag et par dråber op på en tallerken og test at det ikke er blevet for tykt. Sker det, så kom blot lidt mere vand i og rør godt rundt.
Hæld vaniljesiruppen på et glas eller en lille flaske. Opbevares i køleskabet og bruges til sand forkælelse ♥