Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokorug/

Chokorug – mini rugbrød med chokolade

Små lækre chokorug boller er skønne som eftermiddagssnack.

Indimellem får mine børn også sådan en rugbrødshapser med i madpakken, hvilket er et hit. Chokorug bollerne kan fint laves uden chokolade også, og så er det jo blot små minirugbrød, som kan spises som de er, eller man kan skære dem over til en fyldt lækker minisandwich.

Begge dele smager virkelig godt og kan varmt anbefales at prøve af.

Prøv også: Opskrift på de lækreste pølsehorn

PT4H

Chokorug boller

45 stk    4 timer
45 stk
Ingredienser
  • 250 g knækkede rugkerner
  • 1 dl. solsikkekerner eller andre frø/nødder/kerner
  • 3 dadler, finthakkede
  • 3 dl kogende vand
  • 1 fl. hvidtøl
  • 1 dl. surdej (kan undlades)
  • 30 g gær (eller 50 g, hvis der bages uden surdel)
  • 1 spsk. honning
  • 3 dl kærnemælk (4 dl. hvis der bages uden surdej)
  • 75 g grofthakket mørk eller mælkechokolade (jeg brugte en blanding med halv af hver)
  • 1 spsk. salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 kg rugmel
  • Pensl med smeltet smør
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Kom rugkerner og solsikkekerner i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i en time. Tilsæt honning, finthakkede dadler, hvidtøl, surdej og gær, chokolade, kærnemælk og salt som røres godt ud i blandingen.

Tilsæt derefter hvedemel og kør gerne dejen på en røremaskine, mens halvdelen af rugmel også æltes i. Ælt derefter resten af rugmel i dejen med hænderne.

Lad dejen hæve i en skål, dækket af et rent klæde, på køkkenbordet i en time.

Beklæd en alm stor bradepande med bagepapir og fordel dejen. Skyl hænderne med koldt vand og brug dem til at glatte dejen ud. Lad dejen efterhæve, dækket af et rent klæde, på køkkenbordet i en time.

Skær dejen igennem til små minirugbrød. Pensl med smør og bag minirugbrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter.

Lad brødene stå i bradepanden og køle af. Bræk de afkølede brød fra hinanden.

Tip: Minirugbrød kan fint fryses ned