Chokorug – mini rugbrød med chokolade
Små lækre chokorug boller er skønne som eftermiddagssnack.
Indimellem får mine børn også sådan en rugbrødshapser med i madpakken, hvilket er et hit. Chokorug bollerne kan fint laves uden chokolade også, og så er det jo blot små minirugbrød, som kan spises som de er, eller man kan skære dem over til en fyldt lækker minisandwich.
Begge dele smager virkelig godt og kan varmt anbefales at prøve af.
Prøv også: Opskrift på de lækreste pølsehorn >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 45 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokorug boller
- 250 g knækkede rugkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 3 dl kogende vand
- 3 dadel, finthakkede
- 33 cl hvidtøl
- 1 dl surdej (kan undlades)
- 30 g gær
- 1 spsk honning
- 3 dl kærnemælk, (4 dl, hvis surdej undlades)
- 75 g mælkechokolade, grofthakket
- 1 spsk salt
- 200 g hvedemel
- 1 kg rugmel
- 3 spsk smør, smeltet til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rugkerner og solsikkekerner i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i en time. Tilsæt honning, finthakkede dadler, hvidtøl, surdej og gær, chokolade, kærnemælk og salt som røres godt ud i blandingen.
Tilsæt derefter hvedemel og kør gerne dejen på en røremaskine, mens halvdelen af rugmel også æltes i. Ælt derefter resten af rugmel i dejen med hænderne.
Lad dejen hæve i en skål, dækket af et rent klæde, på køkkenbordet i en time.
Beklæd en alm stor bradepande med bagepapir og fordel dejen. Skyl hænderne med koldt vand og brug dem til at glatte dejen ud. Lad dejen efterhæve, dækket af et rent klæde, på køkkenbordet i en time.
Skær dejen igennem til små minirugbrød. Pensl med smør og bag minirugbrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter.
Lad brødene stå i bradepanden og køle af. Bræk de afkølede brød fra hinanden.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Har du et bud på, hvad 1 dl surdej vejer?
-Ann
Hej Ann
Det kommer an på hvilken mel du bruger og blandingsforholdet mellem vand/mel, men omkring 100 g
Kh Ann-Christine
Super- tak😊 Det prøver jeg.
Hej fra California — Kan man brug mørkechokolad istedet for mælkechokolad? Tak …
Ja, det kan du fint. Mælkechokoladen giver lidt sødme, som det kan være du skal justere til efter smag i brødet til gengæld – men det er smag og behag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hey – du skriver almindelig stor bradepande – øh er det ovnens eller hvilken størrelse. Ja sorry men bliver altid så usikker når der ikke står eksakt størrelse. Min ovn er 90 cm bred så har ikke bradepande i almindelig ovn størrelse 😊