Bircher Müsli med pære


Sådan en skøn portion Bircher Müsli har jeg lavet til vores morgenmad herhjemme i dag. Dejlig start på dagen!
Bircher Müsli kan tilberedes med en del forskellige frugter og anrettes med toppings alt efter hvad der lige er i sæson – så det er bare med at vælge frit efter egne favoritter.
Min favorit er bircher müsli med pærer, men jeg synes også det er en skøn morgenmadsret med æbler, fersken – og ikke mindst med kombinationen af fersken og hindbær, peach melba versionen … Dén er skøn ♡
Her om efteråret, hvor de sidste hindbær snart er ribbet fra vores hindbærbuske, så er pærer og æbler min yndlingsfrugt til morgenmad. Pærer med pecannødder eller valnødder og så et lille dryp honning eller ahornsirup, det gør sig godt på både grød, bircher müsli og ymer med granola.
Bircher Müsli med pærer
- Til overnatning i køleskabet
- 30 g havregryn, grovvalset
- 1 dl æblejuice
- 1 pære, groftrevet
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 tsk kanel
- 1 citron, 1 tsk. saft herfra
- Om morgenen
- 1 dl ymer, alternativt skyr, yoghurt naturel, mælk
- Topping
- 1 drys valnødder, eller pekannødder
- 1 pære, skåret i tern
- 1 dryp honning, elle ahornsirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Om aftenen
Bland havregryn, æblejuice, citronsaft, krydderier og groftrevet pærer godt sammen i en skål. Sæt låg på og lad det trække i køleskabet natten over.
Om morgenen
Rør ymer eller et andet mælkeprodukt i havregrynsblandingen.
Anret i en skål og top med pærer i tern, nødder og evt et dryp honning.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Befriende med en morgenmadsgrød uden chiafrø, loppefrøskaller eller andre dyre vidunderprodukter! Havregryn holder ? Vi presser selv æblemost, så vil glæde mig til at lave grøden til lørdag morgen. Uhm ? Kh Sofie
Hehe ;) Jeg er nu også ret glad for chia, men er helt enig med dig i at der er ikke skal gå chia i alt og at havregryn holder! :)
Rigtig god fornøjelse med den på lørdag
Kh AC
Hej,
Noget bud på hvor lang tid det kan holde i køleskabet? Vi leder lidt efter noget, der er let, lækkert og kan holde flere dage. Den her müsli ser ideel ud, hvis bare den kan holde.
omkring 2 dage, 3 måske … :)
Åh, jeg ELSKER Bircher müsli! Fik det første gang på et charmerende hotel i Ljubljana, og de havde været så søde at skrive opskriften i deres hotel-magasin. Så det minder mig altid om et par dejlige feriedage. Laver det altid med æble, men må prøve med pære også!
Nårh, hvor hyggeligt! Det er så dejligt med mad der skaber gode rejseminder :)
Det skal jeg da lige ha’ rørt sammen til i morgen! En god afløser til de sædvanlige ostemadder!
Ja, det må du endelig prøve :)
Kære A.C
Tusind tak for denne opskrift ;-)
Kh og god weekend
Kathrine
Jeg mente nok at det var dig der spurgte til den ;) -håber den smager helt rigtigt :)
God søndag til dig
Kh AC
Min favorit morgenmad, som sagtens kan spises som frokost. Min søster som er bosiddende i Schweiz har for et par år siden introduceret mig til bircher müsli, og jeg har gennem årene eksperimenteret med diverse variationer. En af mine favoritter er bircher med kanel, peanut butter, banan, kokos og jordbær.
Uhm! Det lyder som en skøn kombination, det må jeg da prøve af. Tak for tip og inspiration
Kh AC
Det skal også prøves :-) Har dog aldrig æblejuice i huset, men i stedet en multijuice m bl.a. æble og gulerod. Vil den mon også fungere..?
Ja, den vil også være rigtig lækker :)
Hvor vigtigt er det at der er grov. og ikke fin-valsede havregryn?
Det er ikke vigtigt, men du vil få en mere cremet konsistens med finvalsede havregryn, hvilket også er lækkert :)
Jeg river æbler som sammen med frosne hindbær og hakkede hasselnødder – lidt citronskal og evt saft – mix med græsk yoghurt- det hele trækker natten over.. hvis det skal være ekstra lækker vender jeg det hele med let pisket fløde inden servering..
Uhmm, det lyder virkelig lækkert :)
Hov glemte at skrive at havregryn selvfølgelig er hovedingrediensen..
Skøn skøn alternativ til tørre morgenmadsdrys!?
Men bruger du stadig kanel i havregrynsblandingen til peach melba versionen? Eller anvender du et andet krydderi? ?
Hej Marianne
Til peach melba versionen bruger jeg gerne en smule vanilje og ikke kanel.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Efter jeg har fået diabetes, laver jeg den også m revet gulerod og sparer derved lidt på sukkeret uden at føle at det ‘mangler’. Og spiser det naturligvis uden sirup/honning. Men det er stadig en af de ting som smager vidunderligt selvom man får det sukkerfrit 👍
Hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din søde hilsen :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine