Køleskabsgrød
Køleskabsgrød er både nemt og lækkert og da jeg skrev om mandelmælk i sidste uge, fik jeg sådan lyst til at prøve at bruge den grove mandelmasse i en kold køleskabsgrød. Så jeg tilføjede chiafrø, lidt havregryn, lidt hørfrø, lidt gojibær og så toppe det hele med mandelmælk. Bare sådan lidt på slump med det hele og man kan jo komme hvad som helst i en køleskabsgrød – hakkede nødder, gryn, kerner, frø, en fint hakket dadel eller abrikos og nyde det med friske bær eller frugt.
I køleskabet natten over og så spiste jeg denne dejlige portion til min morgenmad i dag. Dejlig mild og lækker smag af mandler og så er køleskabsgrød en morgenmad, som mætter godt og længe.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Køleskabsgrød
- 1 spsk chiafrø
- 1 dl finvalset havregryn
- 1 spsk hørfrø
- 10 mandler, finthakket
- 1 dadel, finthakket
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 tsk stødt kanel, eller kardemomme
- 3 dl mandelmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør det hele sammen, stil på køl og nyd næste morgen.
Køleskabsgrøden kan evt røres op med yoghurt naturel eller skyr næste morgen og toppes med bær, nødder, kerner, frugt, frø eller lign.
Uhmmm! en lækker grød lyder det til, fuld af smag når den har trukket på køl og mega sund med alt det gode der er kommet i.
God ny uge til dig!
Det er den også! Topsund og lækker :)
God uge til dig, søde mor!
Lækker version – jeg får også køleskabsgrød hver morgen, det kan jo varieres i det uendelige :D
– Anne
Nemlig – og det er en dejlig måde at starte dagen på :)
Lækkert. Jeg er stor fan af køleskabsgrød.
Hilsen Tina
Det er jeg også blevet – så nemt og lækkert
Hvor er opskriften?
Den er som beskrevet i teksten, blot lidt på slump her ;)
Hej.
Kan man bruge soyamælk i køleskabsgrøden i stedet for mandelmælk? Jeg er ikke vant til at bruge andet end komælk, så jeg er lidt på bar bund i forhold til de forskellige “mælke”-produkter…
På forhånd tak.
Nadia.
Du kan sagtens bruge både komælk og soyamælk, eller en hvilken som helst anden kold væske.
Hvordan har jeg kunne overse at du har en hel kategori der hedder grød!? ?
Jeg Elsker grød!
Når jeg klikker ind under grød, har du en der hedder “yndlings grød” og når jeg så klikker der kommer der et billed frem af 4 slags grød (som ser vildt lækker ud!) Men jeg kan hverken se navn eller opskrift på dem ? er det min mobil der er helt galt på den? Og smider du evt ikke et link jeg kan følge frem til skatten? ?✌
Så skønt at høre! Og hvis der er nogle grød variationer, som du godt kunne tænke mig mit bud på en opskrift på – så sig endelig til ♡ Det vil være en fornøjelse at finde på flere :)
Det er godt du lige skriver med det link “grød favoritter” det var en lille pudsig fejl, som er rettet nu, der var nemlig ikke noget indlæg bag og billedet er fra da vi for år tilbage var forbi Grød restauranten i Kbh at spise.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Top lækker og nu en fast del af mit hverdags-morgenbord! ?
Ganget op 2,5 og der er morgenmad til det meste af ugen.
Genialt og TAK!
Hvor er det dejligt at høre! mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor længe kan den holde i køleskabet? Den smager fantastisk, men det er lidt udfordrende at lave hver aften, så det ville være rart at kunne lave til flere dage.
Hej Anders
2 dage, det er også anført i opskriften lige under opskriftens overskrift i den lyserøde boks :)
Rigtig god weeekend
Kh Ann-Christine
Jeg er simpelthen så nysgerrig på hvad der går galt for mig både når jeg forsøger mig med denne opskrift og din opskrift på chiagrød.
Jeg har efterhånden forsøgt mange gange og i flere variationer, men jeg synes sjældent det lykkedes. Når jeg tager grøden ud fra køleskabet om morgen er den mere eller mindre uændret fra da jeg satte den derind aftenen forinden. Der er i hvert fald ikke så meget grød over det, idet den er meget flydende.
Har du nogen idé om hvad jeg kan gøre til eller fra?
Min grød bliver også noget vandet med 3 dl væske, jeg plejer blot at putte 2 dl i i stedet, så fungere det for mig :D Lækker og meget mættende grød i øvrigt <3
Prøv evt at lade det stå på køkkenbordet i 15-30 minutter og rør det igennem nogle gange. Måske det kan hjælpe at lade det stå og røre det igennem et par gange, både chia og havregryn absorbere meget væde og bliver dermed til en cremet grød.
Hej ven
Jeg har tidligere lavet denne dejlige grød – og nydt den med ristede, grofthakkede mandler på toppen.
Men – kan man lave den med frosne frugter, der bruger natten i køleskabsgrøden på at tø op, og alm. mælk / kokosmælk ?
smilende hilsner
Hej Per,
Mange tak for din søde hilsen. Du kan fint komme bær og alm mælk eller kokosmælk i. Rør den blot godt sammen inden servering.
Mht bær, så anbefaler fødevarestyrelsen at de først får et kort opkog, men hvis du bruger hjemmedyrkede frosne bær eller ellers har det fint med at tage chancen så kan du sagtens bruge frosne bær.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, kan man undvære dadlerne?
Ja, så bliver den blot mindre sød :)
Kh Ann-Christine
Mange hørfrø må ikke indtages i rå tilstand. Hvad kan evt erstatte hørfrø i grøden?
Du kan erstatte med andre frø, kerner og nødder alt efter din smag
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vær opmærksom på at Sundhedsstyrelsen anbefaler at man ikke benytter hørfrø i rå og uopvarmede tilstand grundet deres indhold af cadmium og cyanid. Se link:
https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/kemi-i-maden/mad-med-uoensket-kemi/hoerfroe
Hej Jens
Det som sundhedsstyrelsen skriver er, at der kan stå på emballagen af nogle hørfrø at de specifikke hørfrø ikke anbefales at spise uopvarmet. Det gælder således ikke alle hørfrø i handlen.
– uanset, så anbefales det at man ikke spiser for meget hørfrø på daglig basis. Opskriften klarer fint den anbefalede mængde.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine