Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/luksus-stjerneskud/

Luksus stjerneskud

Det er på mange måder den perfekte årstid for et godt og klassisk stjerneskud og hvorfor så ikke tilberede det allerlækreste og bedste luksus stjerneskud med en af årstidens dejligste råvarer; de danske asparges.

Så det var lige hvad vi gjorde i lørdags hjemme hos os.

Der blev købt lækre rødspættefiletter hos fiskehandleren, som ovenikøbet stadig havde lækker fersk stenbiderrogn. Godt nok havde det været frosset, men det smagte stadig vidunderligt og  stenbiderrogn passer bare perfekt til stjerneskuddet, som blev en rigtig sommermenu med de lækreste danske hvide og grønne asparges.

PT30M

Luksus Stjerneskud

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 4 skiver brød
  • Fisk
  • 8 rødspættefiletter eller lign god fladfisk
  • 1 spsk mel
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • Smør og olie til stegning
  • 1/2 dl hvidvin
  • salt og peber
  • 100 g gode rejer
  • 75-100 g frisk/frosset stenbiderrogn, hvis det er årstid
  • Topping
  • 4 hvide asparges
  • 6 grønne asparges
  • 12 skiver agurk
  • 1 citron i både
  • Grøn salat til anretning og servering
  • Dild
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk mayo
  • 2 spsk tomatpure
  • citronsaft
  • smag til med: røget paprika, sød paprika, salt og peber
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Rør dressingen
Creme fraiche, mayo og tomatpure røres godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule paprika. Hvis du har røget paprika, så prøv at komme en smule i, det giveren lækker smag men kan snildt undværes.

Dampet rødspættefilet
Krydr 4 rødspættefiletter med salt og peber og rul dem sammen, hvorefter de anrettes i et lille fad og overhældes med hvidvin. Sæt dem i ovnen med en ovnfast tallerken over ved 175 grader og damp fiskefiletterne i ca 10-15 minutter.

Stegt rødspættefilet
Dup filetterne tørre med køkkenrulle og drys dem med lidt mel, hvorefter de vendes først i det sammenpiskede æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber. Steg dem på en pande i smør og olie.

Asparges
De hvide asparges skrælles fint med en tyndskræller, skær den trævlede ende af og damp dem i 3 minutter i kogende vand tilsat salt, peber og en citronbåd.

De grønne asparges knækkes i enden, hvor de knækker naturligt af og lynsteges på en pande med smør og drysses derefter med en smule salt og peber.

Skær begge asparges i stykker a 2-3 cm længde.

Anretning
Placer en skive godt brød – vi havde bagt et lækkert grydebrød til anledningen – på en tallerken, og smør det med lidt smør. Anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurkeskiver og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.

Velbekommen