Pad Thai med kylling
Pad Thai er en af livretterne fra det thailandske køkken og det smager virkelig så lækkert med blandingen af kylling, stegte nudler, æg og grønt i samspil med alle de lækre asiatiske krydderier.
En ret, som vi har spist flere gange – både på vores rejse rundt med rygsæk for mange år siden, på vores fire måneders Asiensrejse med Johan og Julie og herhjemme i eget køkken kan vi også rigtig godt lide at lave en god Pad Thai med jævne mellemrum.
Prøv også: min bedste opskrift på fried rice med kylling >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pad Thai med kylling
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk chiliflager
- 250 g kyllingefilet, i strimler
- 400 g nudler, brede
- 4 æg
- 4 forårsløg, skåret i skiver
- 200 g bønnespirer
- 3 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Pad Thai Sauce
- 3 spsk fishsauce
- 2 spsk riseddike
- 2 spsk sukker
- 1 spsk soja
- 5 spsk tamarind paste, efter smag
- Tilbehør
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 2 lime, i både
- 50 g peanuts, grofthakkede
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog nudlerne eller læg dem i blød efter anvisning på pakken. Hvis de skal koges, så giv dem 2 minutter for kort tid, og skyl derefter med koldt vand, så de ikke klistre sammen.
Rør ingredienserne til Pad Thai saucen sammen, start med fishsauce, riseddike, soja og sukker og tilsæt tamarind lidt efter lidt, smag til undervejs med tamarind efter smag til du synes smagen er skøn. Rør til en ensartet konsistens og stil den til side.
Varm olien op i en wok eller en stor pande, tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chiliflager og kylling steg det hurtigt, til kyllingen er brunet af.
Kom nudlerne på panden og steg dem hurtigt mens de vendes flere gange undervejs. Tilsæt mere olie hvis nødvendigt, så nudlerne ikke klumper sammen.
Skub nudler og kylling til side, tilsæt lidt mere olie og slå æggene ud på panden. Lad dem stege et halvt minut og vend derefter æggene rundt med kylling og nudler. Tilsæt pad thai saucen, samt bønnespirer og halvdelen af forårsløgene.
Vend det sammen og server på tallerkener med resten af forårsløgene, frisk koriander (eller bredbladet persille) hakkede peanuts, lime i både og et lille drys finthakket rød chili.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er det muligt, at man kan fryse retten, dog uden risnudler og æg?
Hej Susann
Det vil jeg tro – uden nudler, æg og bønnespirer.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
hej,
Har lige afprøvet opskriften for første gang, og måtte desværre levne. Den var – som andre skriver – alt for syrlig, så mindre tamarind næste gang. Andre opskrifter udelader tamarind, kan vi se, så hvorfor er den så vigtig, når der også er lime som tilbehør?
mvh.
Jette og Piet
Hej Jette
Klassisk pad thai har tamarind i, og det er meget forskelligt hvor koncentereret den er, så derfor skal man endelig smage til med det, så det passer godt til ens smag. Se tip under opskriften, der beskriver jeg nærmere :)
Kh Ann-Christine
Lige en lille rettelse, i fremgangsmåden har du skrevet “Æblecidereddike” som jo nok skulle være “Riseddike” :)
Ja præcis! det er fluks rettet :)
Kh Ann-Christine