Grøntsagstærte – alt godt fra køkkenhaven
En god og velsmagende grøntsagstærte med alt godt fra køkkenhaven eller grøntsagsskuffen.
Miks, match og varier med, hvad du har i grøntsagsskuffen.
Brug fx løg i stedet for porrer, broccoli i stedet for blomkål, gulerod i stedet for jordskokker.
Grøntsagstærten er en hjælp til at få brugt små rester af forskellige grøntsager og på den måde undgå madspild og få lavet lækker mad af grønne rester.
Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagstærte – alt godt fra køkkenhaven
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 1 porre, skåret i skiver
- 200 g jordskokker, skåret i tern
- 150 g blomkål, skåret i små buketter
- 100 g spinat, grofthakket
- 5 æg
- 200 g hytteost
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 knivspids muskatnød, friskrevet
- 50 g feta
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Fyld til grøntsagstærte
Fordel porrer, jordskokker, blomkål og spinat i den forbagte tærtebund.
Rør æg, hytteost, cremefraiche, muskatnød, salt og peber sammen i en skål og hæld over grøntsagerne.
Drys med smuldret feta og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet.
Tusind tak for alle dine opskrifter, som jeg bruger i stor stil! :)
Hvor små skal man hakke jordskokker osv? Jeg har taget tærten ud nu efter 35 min. De fleste grøntsager smager meget rå. Altså hårde jordskokker osv. har skåret det 0,5 cm ca. så de er ret små tern.
Normalt steger jeg også tit fyldet af inden det kommer i tærten, men det skal det ikke her eller?
Hej Mia,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
jeg skærer jordskokkerne i tern af 0,5-1 cm og oplever de bliver lækre. Jeg kan godt lide at grøntsagerne har en smule bid stadig. Men du kan sautere dem på en pande i et par minutter – eller dampe dem i en gryde – hvis du gerne vil have dem helt møre.
Kh Ann-Christine
Det er så lækker en tærte, at den er blevet fast inventar på vores Ledelsesdage, hvor vi naturligvis laver maden selv ;)
Hej Thor
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg virkelig glad for at høre og det lyder hyggeligt med jeres ledelsesdage :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Selvom jeg har masser af kogebøger eller går på nettet efter en opskrift for inspiration, ender jeg stort set altid hos dig. Det er nemt at følge og smagfuldt. Tak fordi du laver så god mad 🤩 kh Kristin
Hej Kirstin
Årh, det er jeg virkelig glad for! Tusind tak for din søde hilsen, det varmer ♡
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
I baked the pie for 35 mins, the egg was firmed but when I cut the pie, juice/yellow-coloured water which didn’t look like uncooked egg came out. I used broccoli, carrots and spinach which was a frozen chopped spinach, I defrosted it in hot water and squeezed the water from it before putting in the pie. Do you have any ideas what causes that? Many thanks.
Hej Mikki
All ovens are baking differently – and it sounds like the pie should have had 5-10 minutes longer in your oven.
The egg must be firm, before taking the pie out of the oven :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg glæder mig til denne tærte, den ser lækker ud.
Kan jeg lave den i forvejen og fryse den?
Venlig hilsen Mette
Jeg er i tvivl om æggeblandingen vil blive lækker efter optøning, så skal ikke med sikkerhed kunne sige om den egner sig til det.
Kh Ann-Christine