Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagstaerte-alt-godt-fra-koekkenhaven/

Grøntsagstærte – alt godt fra køkkenhaven

En god og velsmagende grøntsagstærte med alt godt fra køkkenhaven eller grøntsagsskuffen.

Miks, match og varier med, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Brug fx løg i stedet for porrer, broccoli i stedet for blomkål, gulerod i stedet for jordskokker.
Grøntsagstærten er en hjælp til at få brugt små rester af forskellige grøntsager og på den måde undgå madspild og få lavet lækker mad af grønne rester.

Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>

PT1H30M

Grøntsagstærte – alt godt fra køkkenhaven

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 1 porre, skåret i skiver
  • 200 g jordskokker, skåret i tern
  • 150 g blomkål, skåret i små buketter
  • 100 g spinat, grofthakket
  • 5 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • 50 g feta
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til grøntsagstærte
Fordel porrer, jordskokker, blomkål og spinat i den forbagte tærtebund.

Rør æg, hytteost, cremefraiche, muskatnød, salt og peber sammen i en skål og hæld over grøntsagerne.

Drys med smuldret feta og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30­-35 minutter, til æggemassen er stivnet.