Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vikingegryde/

Vikingegryde

Vikingegryde er en herlig fyldig ret til hverdage og til hyggelige dage med bål i haven og hvor gryderetten kan tilberedes i en gryde over bålet på ægte vikingemanér

Den kan nu også fint tilberedes i køkkenet ved komfuret og den er tilmed ret hurtig og nem at tilberede. Under opskriften er der lidt tips til variation af retten og til hvordan man kan få endnu flere grøntsager i.

Vikingegryde er en skøn efterårsret til disse dage med lidt ustadigt vejr og perfekt til en regnvejrsdag som i går.

Prøv også: min bedste opskrift på svensk pølseret >>

PT50M

Vikingegryde

Tid i alt50 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 5 skiver bacon
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g squash, groftrevet
  • 150 g wienerpølser, skåret i skiver
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 rød peberfrugt, i små tern
  • 1,50 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg bacon sprødt i en sauterpande eller stegegryde. Læg den sprøde bacon til side på et stykke køkkenrulle.

Kom lidt olie i den samme sauterpande eller stegegryde og skrue op for varmen. Steg champignon og kylling ved høj varme, under omrøring til de er brunet af.

Skrue helt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg. Sauter under omrøring til løgene er klare og bløde. Skær den sprødtristede bacon i mindre stykker og tilsæt bacon, samt squash, pølser, røget paprika, sød paprika, oregano. Rør det godt sammen.

Rør hvedemel ud i et glas med grøntsagsboullion og tilsæt blandingen samt tomatpure og hakkede tomater til retten. Rør godt igennem, læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter. Kog imens ris efter anvisning på emballagen.

Rør finthakkede peberfrugter i gryderetten og smag til med piskefløde, salt og friskkværnet peber.

Server med ris og et drys bredbladet persille