Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vikingegryde/

Vikingegryde

Vikingegryde er en herlig fyldig ret til hverdage og til hyggelige dage med bål i haven og hvor retten fint kan tilberedes i en gryde over bålet på ægte vikingemanere.

Den kan nu også fint tilberedes i køkkenet ved komfuret og den er tilmed ret hurtig og nem at tilberede. Under opskriften er der lidt tips til variation af retten og til hvordan man kan få endnu flere grøntsager i.

Vikingegryde er en skøn efterårsret til disse dage med lidt ustadigt vejr og perfekt til en regnvejrsdag som i går.

Prøv også: min bedste opskrift på svensk pølseret >>

PT40Mter

Vikingegryde

4 pers.    40 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 minutter
Fremgangsmåde

Steg bacon i en sauterpande eller stegegryde til får lidt farve. Tag bacon op og læg det til side på et stykke køkkenrulle. Når det er kølet af, skæres det i tynde strimler.

Kom en spsk olie i den samme sauterpande eller stegegryde, som er brugt til bacon og tilsæt champignon og kylling og steg ved høj varme, til de har fået lidt stegeskorpe.

Skrue helt ned for varmen og tilsæt derefter løg, sauter under omrøring til løgene er klare og bløde. Tilføj hvidløg, squash, pølser, bacon, røget paprika, sød paprika, oregano, hvedemel, og grøntsagsboullion.

Rør godt rundt og rør derefter tomatpure og hakkede tomater i.

Læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter (tilbered imens ris og grønt tilbehør)

Når retten har simret, tilsæt derefter peberfrugt i fine strimler og piskefløde. Kog op og smag retten til med salt og peber.

Server med fx ris og en salat eller gnavegrønt.