Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vikingegryde/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Vikingegryde

Vikingegryde er en herlig fyldig ret til hverdage og til hyggelige dage med bål i haven og hvor gryderetten kan tilberedes i en gryde over bålet på ægte vikingemanér

Den kan nu også fint tilberedes i køkkenet ved komfuret og den er tilmed ret hurtig og nem at tilberede. Under opskriften er der lidt tips til variation af retten og til hvordan man kan få endnu flere grøntsager i.

Vikingegryde er en skøn efterårsret til disse dage med lidt ustadigt vejr og perfekt til en regnvejrsdag som i går.

Prøv også: min bedste opskrift på svensk pølseret >>

Vikingegryde
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT50MPT20M4
Ingredienser
  • 5 skiver bacon
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g squash, groftrevet
  • 150 g wienerpølser, skåret i skiver
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 rød peberfrugt, i små tern
  • 1,50 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Steg bacon sprødt i en sauterpande eller stegegryde. Læg den sprøde bacon til side på et stykke køkkenrulle.

Kom lidt olie i den samme sauterpande eller stegegryde og skrue op for varmen. Steg champignon og kylling ved høj varme, under omrøring til de er brunet af.

Skrue helt ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg. Sauter under omrøring til løgene er klare og bløde. Skær den sprødtristede bacon i mindre stykker og tilsæt bacon, samt squash, pølser, røget paprika, sød paprika, oregano. Rør det godt sammen.

Rør hvedemel ud i et glas med grøntsagsboullion og tilsæt blandingen samt tomatpure og hakkede tomater til retten. Rør godt igennem, læg låg på og lad den lækre vikingegryde simre i 15 minutter. Kog imens ris efter anvisning på emballagen.

Rør finthakkede peberfrugter i gryderetten og smag til med piskefløde, salt og friskkværnet peber.

Server med ris og et drys bredbladet persille