Kyllingefrikadeller


Kyllingefrikadeller smager fantastisk, og de skønne deller bliver dejligt møre og er godt sammen med en masse lækre krydderier.
De kan serveres som de er, som alternativ til alm frikadeller og så er de også skønne i madpakker og som en del af en god klassisk tomatsauce og kødboller til spaghetti.
Her er de lækre kyllingefrikadeller smagt til med saftig squash, skønne soltørrede tomater og timian – det giver nemlig en ekstra herlig smag.
Prøv også: Opskrift på lækre kyllingelår >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllingefrikadeller
- 400 g hakket kylling
- 0,50 squash, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Før alle ingredienserne sammen i en skål og lad farsen hvile i 30 minutter.
Form til flotte frikadeller og steg dem i smør på en pande til de er gennemstegte og lækre.
Kyllingefrikadeller kan også steges i ovnen på en bageplade i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter til de er gyldenbrune og gennemstegte. Vend dem gerne undervejs.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Helt vildt lækre. Jeg er kun 12 men kunne sagtens lave dem, dine opskrifter er altid vildt gode <3
Tusind tak for din søde hilsen, Frida!
Du er da sej i et køkken ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej AC
Er temperaturen i ovnen ikke lidt lav. Du har selv en opskrift https://www.valdemarsro.dk/frikadeller/ hvor du anbefaler 200 grader varmluft i 20 minutter.
De fleste andre sider, anbefaler 200 grader varmluft i 20 – 25 minutter.
Skal ovnen være opvarmet? I disse klimatider kunne jeg spare lidt energi ved at sætte ind i en kold ovn.
Ellers en rigtig god og nem opskrift.
175 grader varmluft fungere også glimrende i min ovn, og jeg bager altid ved forvarmet ovn, da jeg synes det giver et bedre resultat.
Kh Ann-Christine
Hejsa ? Har du eventuelt et forslag til et alternativ til soltørret tomater?
Du kan evt undlade dem eller erstatte med lidt chiliflager eller andre krydderier.
Kh AC