Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandesovs-brun-sovs/

Pandesovs – brun sovs

Pandesovs og brun sovs er en sand klassiker i det danske køkken og der er helt sikkert mange tips og tricks i rundt i de danske hjem til hvordan deres brune sovs bliver helt perfekt.

Jeg synes den er særligt skøn, når den brune sovs laves som pandesovs af hvad der nu er tilberedt på panden derfør, om det så er frikadeller, medister, en bøf eller ristede champignon og løg. Brug gerne en pande uden slip let, så der ligger lidt smuldr og rester tilbage på panden som kan give smag til sovsen.

PT5M

Pandesovs - brun sovs

Tid i alt5 min.
Arbejdstid5 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • Pandesmuldr og fedt fra fx frikadeller, bøf eller lign
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl kartoffelvand
  • 1 dl piskefløde, (kan undlades)
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk saucejævner
  • kulør
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pandesovs laves bedste fra en pande der er brugt til fx at stege frikadeller, medister, bøffer eller løg og champignon på.

Lad fedt og smuldr sidde på panden og kom derefter grøntsagsboullion og kartoffelvand på panden. Brug en træpalet til at skrabe al smuldr af og rør rundt, så det opløses og koger ud i vandet og saucen.

Smag pandesovs til med piskefløde, worchestershiresauce, evt salt og peber efter smag og jævn den til sidst med saucejævner og kulør.

Kog den godt igennem 1-2 minutter og så er den klar til servering.