Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/bagte-rodfrugter/

Bagte rodfrugter

Lækre nemme bagte rodfrugter er på menuen herhjemme, mindst en gang eller to hver uge hele efteråret og vinteren.

Som tilbehør til alverdens dejlige retter, for det er så nemt at lave, smager fantastisk, mine børn er vilde med det og det er sundt – det må jo siges at være lidt af en vinderkombination ;)

Jeg laver ofte de bagte rodfrugter på denne måde jeg fortæller om i opskriften her.

Opskriften er ret basic, men blot en smule af den søde honning i kombination med den skønne timian smag gør det til en ekstra lækker ret.

Mine børn er helt pjattede med friskrevet lækker parmesanost, og de spiser ekstra mange grøntsager hvis der er sådan et lille drys på deres rodfrugter eller på deres dampede broccoli fx. Et lille nemt tip og jeg er jo sådan set helt enig med dem i, at parmesan er et hit. Bare sådan generelt …

PT40M

Bagte rodfrugter med timian

4 pers.    40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg skrællede blandede rodfrugter - fx kartofler, søde kartofler, gulerødder i flotte farver, rødbeder, bolchebeder, pastinakker osv
  • 1 rødløg, skåret i både
  • 4 knust hvidløg
  • 5 kviste timian
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Evt friskrevet og groftrevet parmesanost til sidst
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Skær alle rodfrugterne i passende stykker og så de er ca lige store i tykkelsen. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian, salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 40 minutter.

Server evt med lidt friskkrevet parmesanost.