Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/fish-n-chips/

Fish n´ chips med hjemmelavet sauce tartare

Fish n´chips er en skøn engelsk favorit.

Forleden lavede jeg dem til vores aftensmad – en portion ‘ægte’ fish n´chips. Eller næsten ægte, for fritterne var godt nok ikke friterede, men ovnbagte – da det er sådan jeg foretrækker dem herhjemme. Fisken derimod var helt ægte english style … med en mør lækker fisk omgivet af sprød lækker øldej. Og hele molevitten serveret med sauce tartare, som er på top 3 over Johans yndlingsspiser. Første gang han smagte den sauce, blev han så glad, at han grinede højt af ren lykkefølelse over hvor godt det smagte.

PT45M

Fish n´Chips

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Fritter
  • 4 store bagekartofler
  • 4 spsk olie, salt og peber til kartoflerne
  • Fisk
  • 2 store stykker torskefilet eller kuller
  • 250 ml øl
  • 200 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Olie til at stege / fritere i, brug omkring 1 liter, fx ikke koldpresset rapsolie eller solsikkeolie
  • Sauce Tartare
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl yoghurt natural
  • 2 spsk. finthakkede kapers
  • 4 finthakkede cornichoner
  • 1 tsk dijonsennep
  • Saften og skallen fra en halv øko citron
  • Finthakket krydderurter; purløg, persille og dild
  • En god salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Kartofler
Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove firkantede fritter. Kom kartoffelfritterne i en frostpose med 4 spsk olie og flagesalt og fordel kartoflerne godt i olien, hvorefter de kommes på en bageplade med bagepapir og sættes i en 225 grader varm ovn ved varmluft. Vend dem et par gange under vejs. De skal have ca 30 – 45 minutter, det svinger lidt fra ovn til ovn, så hold øje med dem.

Fisk:
Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i,  indtil dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid.
Mens dejen hviler skæres fisken i passende stykker. Og tatarsaucen tilberedes.
Derefter varmes en gryde med olie op. Olien er perfekt varm når den småsyder, hvis man forsigt stikker fx enden af en trægrydeske i olien.
Dyp fiskestykkerne i øldejen og kom dem en efter en forsigtigt ned i olien, hvor de skal stege til den er gylden og sprød. De kan ikke være der alle sammen på en gang! Tag fisken op med en hulske, drys med flagesalt og lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.

Sauce Tartare
Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med evt. lidt mere sennep, citron, salt og peber.

Server hele retten mens den er varm og fisken er sprød og lækker. Dryp evt retten med lidt citron lige inden servering.