Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salade-nicoise/

Salade Nicoise

Salade Nicoise kan laves på flere måder og man har dermed rig mulighed for at tilpasse efter sæson, råvarer og hvad man lige har lyst til.

Du kan undlade bønner, eller komme et par kolde kartofler i, skåret i tern. Tilføj ansjoser eller bruge tun i olie i stedet for friske tunbøffer. Det er vist ganske enkelt kombinationen af tun, æg, oliven og sprøde grønsager og salater som er ganske uimodståelig og gør salaten til lidt af en klassiker.

Prøv også: min lækre opskrift på fransk bondesalat >>

PT20M

Salade Nicoise

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • 125 g blandet salat
  • 100 g grønne bønner
  • 100 g sorte oliven
  • 1 tun steak, frossen og i sushi kvalitet
  • 3 æg, kogt smilende
  • 1 rødløg, lille
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl romainesalaten grundigt og skær eller ryk den i grove stykker.

Anret salaten på tallerkener.

Nip bønnerne og giv dem et lynkog på 30 sekunder i letsaltet spilkogende vand. Lad dem dryppe af og anret dem oven på salaten, sammen med halverede tomater og rødløg i tynde skiver.

Drys den frosne tunbøf med groft flagesalt og friskkværnet peber. Steg den på en varm pande i olivenolie og smør, når den er frossen skal den have cirka 1-2 minutter på hver side. Den skal have en smule stegeflade uden på, men være rå inden i.

Skær tunen ud i tynde skiver, hvis den stadig er en smule frossen inden i, så tør den hurtigt op, så snart den bliver skåret i tynde skiver . Anret på salaten, sammen med de smilende æg i både og oliven.

Pisk dressingen sammen og fordel den over salaten.