Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salade-nicoise/

Salade Nicoise

I søndags lavede jeg denne super lækre salade Nicoise til Martin og jeg. Uhm, hvor det smagte og på en kold januardag, blev man lige sendt fluks til det sydfranske, sådan rent sansemæssigt … Så jeg må hellere advare om, at sådan en anretning sætter lidt gang i både rejsedrømme og trang til varm ferie i solskin.

En salat Nicoise kan laves på utallige måder. Man kan undlade bønner, eller komme kold kartoffel i. Man kan tilføje ansjoser eller bruge tun i olie i stedet for friske tunbøffer. Det er vist ganske enkelt kombinationen af tun, æg, oliven og sprøde grønsager og salater som er ganske uimodståelig og gør salaten til lidt af en klassiker.

PT20Mter

Salade Nicoise

2 pers.    20 minutter
2 pers.
Ingredienser
  • 1 romainesalat
  • 100 g grønne bønner
  • 200 g blommetomater
  • 100 g sorte oliven
  • 1 tun steak, i sushi kvalitet
  • 3 æg, kogt smilende
  • 1 rødløg, lille
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Skyl romainesalaten grundigt og skær eller ryk den i grove stykker.

Anret salaten på tallerkener.

Nip bønnerne og giv dem et lynkog på 30 sekunder i letsaltet spilkogende vand. Lad dem dryppe af og anret dem oven på salaten, sammen med halverede tomater og rødløg i tynde skiver.

Drys tunbøffen med groft flagesalt og friskkværnet peber. Steg den lynhurtigt på en varm pande i olivenolie og smør. Den skal have en smule stegeflade uden på, men være rå inden i.

Skær tunen ud i tynde skiver og anret på salaten, sammen med de smilende æg i både og oliven.

Pisk dressingen sammen og fordel den over salaten.