Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salade-nicoise/

Salade Nicoise

Salade Nicoise er en ægte fransk klassiker, der giver gode minder om sol og sommer.

Denne salat kan laves på flere måder og man har dermed rig mulighed for at tilpasse efter sæson, råvarer og hvad man lige har lyst til.

Du kan undlade bønner, eller komme et par kolde kartofler i, skåret i tern. Tilføj ansjoser eller bruge tun i olie i stedet for friske tunbøffer. Det er vist ganske enkelt kombinationen af tun, æg, oliven og sprøde grønsager og salater som er ganske uimodståelig og gør salaten til lidt af en klassiker.

Prøv også: min lækre opskrift på fransk bondesalat >>

PT20M

Salade Nicoise

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • 200 g grønne bønner
  • 250 g blandet salat
  • 1 rødløg, skåret i tynde både
  • 4 æg
  • 400 g tun steak (til sushi), frossen
  • 170 g sorte oliven
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Vinaigrette dressing
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv 
Fremgangsmåde

Nip bønnerne, kom dem i en gryde med spilkogende vand og lad dem koge i 2 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og skyl bønnerne med iskoldt vand. Lad dem dryppe af i sigten.

Fordel salat, bønner og rødløg på tallerkener eller et stort fad.

Kom æggene i en gryde med kogende vand og kog dem i 8 minutter. Skyl æggene med koldt vand og pil dem.

Drys den frosne tunbøf med salt og peber. Varm en pande op til høj varme. Kom smør og olie på og lad det bruse af. Steg den frosne tunbøf hurtigt på den varme pande i 1-2 minutter på alle sider. Der skal være sprød stegeskorpe udenpå, og tunen skal være rå indeni. Skær tunen ud i tynde skiver og anret den på salaten.

Skær æggene i halve og fordel dem på salaten sammen med olivenerne.

Vinaigrettedressing
Rør vinaigretten sammen og fordel den over salaten i tynde striber.